Fire opskrifter med aloe vera

Du har sikkert hørt om aloe vera før. Det er et naturprodukt, der kan lindre kløe og bruges mod skrammer og solskoldninger. Aloe vera fremstilles også som et særligt produkt, der kan drikkes.
Fire opskrifter med aloe vera

Sidste ændring: 01 december, 2018

Den særlige, drikkelige verson af aloe vera kan du for eksempel bruge sammen med jordbær, ananas, eller ingefær i juicer og smoothier. Husk dog at følge anvisningerne på produktet, da du kun må indtage begrænsede mængder aloe vera. Aloe vera kan bruges som supplement, når du prøver at udvikle nye, sunde vaner. Du kan for eksempel bruge aloe i en smoothie. Husk, at du ikke bør drikke aloe mere end 10 dage ad gangen.

Kan man spise aloe vera?

Kvinde der staar paa en badevaegt
Aloe vera er blevet populært på det seneste. Det er hovedingrediensen i produkter mod solskoldninger, og mange kan godt lide at have en aloeplante stående derhjemme, som de kan bruge mod sår og insektbid.

Aloe vera er et naturprodukt, der mest bruges udvortes. Men der findes en særlig version, som er spiseligt. Led efter den spiselige version til de her opskrift. Du kan finde det i helsekostbutikker eller på nettet.

Nogle påstår, at aloe vera som tilskud gør en stor forskel for vores sundhed. Selvom der er mange gode næringsstoffer i aloe vera, så er det ikke nødvendigt for din krop og skal derfor kun betragtes som et supplement.

Husk, at aloe er et naturlig afføringsmiddel, så det kan altså godt betale sig ikke at spise for meget af det – medmindre du gerne vil have gang i tarmene igen.

Fire opskrifter med aloe vera

Har du nogensinde prøvet juice med aloe vera? Hvis ikke, så er det måske på tide at give en af de her opskrifter en chance. Her er der nogle lækre  opskrifter, du kan lade dig inspirere af.

1. Aloejuice med citron

Aloe vera juice

Drik denne her aloejuice før morgenmaden eller på ethvert andet tidspunkt, der passer dig. Mange kan dog godt lide at drikke det om morgenen, fordi det en frisk, opkvikkende smag.

Klem saften fra en citron ud i et glas vand, og tilsæt aloe vera efter anvisningerne på pakken. Tilføj en spiseskefuld honning, og drik juicen. Så simpelt er det!

2. Aloesmoothie med appelsiner og jordbær

Aloe vera smoothie

Vidste du, at jordbær er sunde? De har et lavt kalorieindhold og indeholder gode næringsstoffer og fibre. Den søde smag af jordbær går godt sammen med den lidt sure smag af appelsin. Hvis du blander jordbærene med appelsinsaft og aloe, får du en smoothie spækfyldt med antioxidanter.

Skær tre jordbær i stykker, pres noget frisk appelsinjuice, og tilføj aloe vera efter pakkens anvisninger. Smid det hele i blenderen sammen med en deciliter vand og blend det, indtil du får en jævn drik. Den er helt ideelt som en kickstarter om morgenen.

3. Ananasjuice med agurk og aloe

Juice med aloe vera og ananas

Hvornår skal du så drikke denne her juice? Du kan drikke den når som helst i løbet af dagen. Den kan for eksempel fungere som en snack om eftermiddagen eller aftnen, når du har lyst til noget sødt.

Til denne juice skal du bruge en halv agurk, en skive ananas, aloe vera i henhold til pakkens anvisninger og to deciliter vand. Læg alle ingredienserne i en blender, og blend godt indtil smoothien er jævn.

4. Aloe-og ingefærte

Denne te er bedst midt på ​​eftermiddagen. Du ved måske allerede, at ingefær har mange fantastiske egenskaber – det er anti-inflammatorisk, giver varme i kroppen og kan lindre kvalme.

For at lave denne lækre te, så skal du skære en spiseskefuld frisk ingefær i tynde skiver. Tilføj aloe vera i henhold til pakkens anvisninger. Tilføj ingredienserne til to deciliter vand og bring blandingen i kog. Når det hele er godt blandet, så sluk for varmen og lad teen trække i 10 minutter. Du vil elske det!

Aloe vera som supplement

Aeble og et maalebaand

Husk, at aloe kun fungerer som et supplement til en afbalanceret kost. Det betyder, at du også skal sørge at spise mindre fedt og flere retter såsom salater med grøntsager og frugter, mens du frem for alt undgår forarbejdede fødevarer, raffineret mel, læskedrikke, osv.

Den simpleste af vores opskrifter er helt klart citron/aloesmoothien og appelsinsmoothien. Begge giver dig mulighed for at starte dagen på en god måde. Om eftermiddagen eller om aftenen kan du så lave dig en ingefær og aloete eller en jordbær og ananassmoothie. Men du behøver ikke gå helt overbord med indtaget af aloe – din kur bør ikke vare mere end 10 dage. Og husk, hvis du nogensinde har bekymringer i forhold til dette eller noget andet, skal du altid tale med din læge eller ernæringsekspert.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.