Detox din krop med ananas og papaya

Hvis du tænker på at starte en detox-kur, er denne artikel om en lækker ananas og papaya detox kur skrevet for dig! Du vil elske den!
Detox din krop med ananas og papaya
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange helbredsproblemer kan forebygges ved blot at tage lidt ekstra vare på kroppen. I dag vil vi vise dig de første skridt imod at detoxe din krop med ananas og papaya.

Papaya og ananas er hovedpersonerne i denne artikel. Disse frugter er så lækre og rige på helbredende egenskaber, og når du kombinerer dem får du det fulde udbytte af disse egenskaber. De vigtigste er, at de er fantastiske måder at brænde fedt og rense kroppen på.

Deres høje indhold af vitaminer og deres lave kalorieindhold gør, at begge frugter er i stand til at rense din krop fra toksiner og behandle eventuelle problemer der kan påvirke dit helbred. De hjælper også med at fremskynde din fordøjelse, og de giver dig mæthedsfornemmelse i længere tid.

Hvorfor bør du prøve en detox-kur?

Mange af de fødevarer, du spiser, indeholder skadelige stoffer forårsaget af forurening af miljøet. Disse stoffer findes ikke kun i vores mad – de findes også i de ting, du rører ved, og i luften du indånder.

Du kan minimere den skade, som disse toksiner forårsager i din krop, ved at blive mere bevidst om en sund livsstil.

Hvordan gør du det?

Ved at indarbejde en rensende detox-kur i din rutine.

Du kan derved være sikker på at en rensende detox-kur ikke kun hjælper dig med at tabe dig – den fjerner også eventuelle giftstoffer, der kan være skadelige for din krop. Plus, det at tabe sig og have en bedre figur kan være nogle af de gode bivirkninger ved din beslutning for at følge denne kur!

Du kunne måske også være interesseret i denne artikel: Fire smoothies der renser kroppen for toksiner

Ananas og papaya detox-kur

ananas udskæring

En detox-kur bør vare mellem tre og seks dage, og kan hjælpe dig med at kickstarte din sundere livsstil. I denne detox-kur, baseret på disse to frugter, skal du fjerne rødt kød, mejeriprodukter, mættet fedt og raffinerede kulhydrater fra din kost.

Den primære kilde til næringsstoffer vil være smoothies, der er lavet med ananas og papaya. Du kan også tilføje andre fedtfattige kilder til fiber i smoothien. Du skal i øvrigt også drikke masser af vand i løbet af kuren. Drik smoothien om morgenen og om aftenen før du går i seng.

Egenskaber ved ananas

Ananas letter fordøjelsesprocessen, fordi den indeholder vand og fiber. Derudover indeholder den mineraler såsom zink, magnesium og jern.

Udover at indeholde vitamin A, B og C er ananas en potent kilde til naturlige antioxidanter. Det er også et diuretikum og kan kontrollere forstoppelse takket være dets høje fiber- og pektinindhold.

Disse egenskaber letter din krops absorption af sukker, hvilket hjælper dig med at kontrollere dit blodtryk og forhindre kardiovaskulære sygdomme og diabetes. I den forstand kan ananas også hjælpe dig med vægttab.

Egenskaber ved papaya

Eksperter vil kunne fortælle dig, at papaya indeholder op til 90% vand. Den indeholder masser af vitaminer, blandt andet A, B, C og D.

kvinde med papaya

C-vitaminindholdet er så højt, at du kun har brug for 100 gram af denne frugt for at få din daglige dosis. Papaya er også rig på mineraler såsom kalium, calcium og magnesium.

Takket være papain, et enzym i papaya, kan denne frugt forbedre din fordøjelse.

Kontroller din sult

Takket være deres høje fiberindhold vil ananas og papaya give dig en mæthedsfornemmelse i længere tid, hvilket hjælper med at kontrollere hvor meget du spiser. De har også et meget lavt kalorieindhold, hvilket gør dem perfekte til at kontrollere din appetit. Disse egenskaber vil hjælpe dig med at opnå en sund vægt.

For at regulere din lyst til at spise, spis 3 portioner af disse frugter hver dag, for at opnå en afbalanceret, sund daglig diæt.

Papaya og ananas smoothie

Ingredienser

 • ½ papaya
 • ½ ananas
 • 2 kopper mandelmælk (eller vand)
 • 1 spsk honning
 • Is, efter behov
 • Agurk eller aloe vera, hvis det ønskes

Du vil også elske denne artikel: 8 fordele ved at spise ananas dagligt

Forberedelse

 • Vask, skræl og skær frugterne ud, og blend dem i din blender indtil du har en flydende, ensartet drik.
 • Drik denne smoothie i seks dage, ved morgenmad og ved sengetid.
 • Du kan også tilføje ananas og papaya til din daglige kost. Sørg for at blande dem med andre fiberrige madvarer, der ligeledes har et lavt fedtindhold.
ananas-smoothie

Andre måder at nyde disse frugter på

Hvis du er på en detox-kur kan du nyde ananas og papaya på forskellige måder. Her er nogle af de muligheder, som du kan forsøge dig med:

Grillet

Her er frugterne forberedt som en snack. Skær blot nogle stykker ud, og put dem på spyd. Læg dem derefter på grillen, og ny dette lækre tilbehør til en hovedret.

I salater

Du kan tilføje ananas og papaya som en ny og anderledes tilføjelse til dine salater. Du kan blande små stykker af disse frugter med forskellige grøntsager efter smag, og tilføje en smule vinaigrette dressing.

Ligesom en hver anden detox-kur er kreativitet afgørende for din success. De naturlige og helbredende egenskaber ved disse frugter er klokkeklare, så gå ikke glip af denne mulighed for at helbrede din krop og starte en ny livsstil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • El-Shazly, S.A., Ahmed, M.M., AL-Harbi, M.S. et al. Food Sci Biotechnol “Physilogical and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat” (2018) 27: 1429. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0378-1
 • Gutiérrez Zavala Ángel, Ledesma Rivero Luis, García García Isabel, Grajales Castillejos Octavio. Capacidad antioxidante total en alimentos convencionales y regionales de Chiapas, México. Rev Cubana Salud Pública  [Internet]. 2007  Mar [citado  2018  Oct  27] ;  33( 1 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0864-34662007000100008&lng=es.
 • Lim, Y. Y., Lim, T. T., & Tee, J. J. (2007). Antioxidant properties of several tropical fruits: A comparative study. Food Chemistry103(3), 1003–1008. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.08.038.
 • Nutrition Data. Papayas, raw.
 • Nutrition Data.Pineapple raw, all varieties.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.