Fjern din makeup med disse 6 naturlige olier

Rinicusolie er en af ​​de bedste muligheder for at pleje fedtet hud og fjerne makeup, fordi det balancerer din pH, mens det renser dine porer.
Fjern din makeup med disse 6 naturlige olier

Sidste ændring: 25 august, 2022

Et af de vigtigste skridt i en kvindes skønhedsrutine er at fjerne makeup. Sidst på ​​dagen er det nemt at komme til at springe dette trin over. Du er træt, og drømmer om din bløde, komfortable seng. Men det er vigtigt at fjerne din makeup inden du går i seng, for at forhindre, at den beskadiger din hud.

Hvis du lader den sidde hele natten, risikerer du at din makeup tilstopper dine porer. Tilstoppede porer betyder en højere risiko for at udvikle akne og andre problemer, der kan forårsage for tidlig aldring.

Derfor er det godt at lære om et par alternative produkter, som du kan bruge til at fjerne din makeup. Ud over at være billigere, er de naturlige, og vil derfor ikke forårsage bivirkninger.

Her er seks naturlige olier, hvis egenskaber gør det let at fjerne din makeup, mens du samtidig nærer din hud.

Hvad venter du på? Prøv dem i dag!

1. Olivenolie

olivenolie til at fjerne makeup

Olivenolie er et naturligt produkt, der kan bruges hver dag til at fjerne din makeup.

Oliens konsistens og høje indhold af antioxidanter hjælper med at uddybe dine porer, så din hud ser glattere og sundere ud.

Hvordan skal du bruge det til at fjerne din makeup?

 • Dyp en vatrondel i en lille smule olivenolie og smør det hen over den makeup, du vil fjerne. Det kan tage et par forsøg på at få det hele væk, især øjenmakeup.
 • Sørg for at rense din hud grundigt, og fjern eventuelt overskydende olie med en tør klud.

2. Mandelolie

De essentielle fedtsyrer og antioxidanter, der findes i mandelolie, kan bruges til at reducere virkningerne af aggressive kemiske produkter og toksiner fra miljøet.

Dens naturlige egenskaber hjælper med at fjerne eventuelle urenheder, der findes i porerne, og mindske inflammation. Dette reducerer din risiko for at lide af akne.

Hvordan skal du bruge det?

 • Gnid en lille smule mandelolie hen over områder hvor du vil fjerne makeup, ved hjælp af en ren vatrondel.

3. Kokosolie

kokosolie og frisk kokosnød

Kokosolie har mange anvendelser i den ​​naturlige kosmetiks verden. Du kan finde den i deodorant, shampoo, sæbe, ansigtscreme osv. Ikke overraskende kan du også bruge det til at fjerne din makeup.

De mellemkædede fedtsyrer i denne olie, kombineret med de antibakterielle forbindelser som det ligeledes indeholder, giver næring til huden og fjerner urenheder.

Regelmæssigt brug hjælper med at tone huden, og reducerer de negative virkninger af frie radikaler.

Hvordan skal du bruge det?

 • Brug fingerspidserne til at gnide kokosolien hen over alle områder, hvor du vil fjerne din makeup.
 • Sørg for at anvende et tyndt lag, og fjern det med en blød vaskeklud.

4. Rinicusolie

Takket være dets ernæringsmæssige og genoprettende egenskaber er rinicusolie (amerikansk olie) en af ​​de bedste muligheder for fedtede hudtyper.

Det kan virke en smule modstridende at påføre olie på din allerede fedtede hud, men denne olie regulerer faktisk din huds pH værdi og eliminerer eventuelle urenheder, der blokerer dine porer.

Et interessant faktum er, at når du anvender det på dine øjenvipper eller øjenbryn, fremmer det hårets vækst og reparation.

Hvordan skal du bruge det?

 • Fugt en vatrondel med nogle dråber rinicusolie og gnid det hen over dit ansigt, indtil det er godt absorberet.
 • Derefter skal du tage en blød vaskeklud og fjerne eventuelle spor af din makeup.

5. Avocado olie

avocadoolie og friske avocadoer

Avocadoolie er rig på fedtholdige og aminosyrer, og er et godt alternativ til folk, der har tendens til at have tør eller følsom hud.

Takket være dets ernæringsmæssige egenskaber forbedrer det dine talgkirtlers funktion, og øger fugtindholdet i huden. Ikke nok med det – det hjælper også med at forhindre for tidlig aldring af huden.

Hvordan skal du bruge det?

 • Gnid en lille smule avocadoolie hen over de steder på huden hvor du har påført din makeup, og tør det derefter af med en blød vaskeklud.

6. Rosenolie

Rosenolie er et ideelt produkt til følsom hud, fordi det kontrollerer irritation og hjælper med at holde din huds pH værdi stabil.

Ligesom de andre olier hjælper teksturen med at fjerne eventuelle spor af din makeup. Samtidig skaber det en barriere mod toksiner og tørhed.

Hvordan skal du bruge det?

 • Påfør en generøs mængde rosenolie på huden og fjern din makeup med en blød vaskeklud eller vatrondel.

Som du kan se, er der en række forskellige olier, du kan vælge imellem, der hjælper med at fjerne din makeup uden negative bivirkninger.

Disse er 100% naturlige muligheder, og de er også meget billigere end de normale makeupfjernere du finder i butikkerne.

Det kan interessere dig ...
8 fordele ved jordbær for din sundhed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 fordele ved jordbær for din sundhed

Disse frugter kommer fra Amerika og blev kun introduceret til Europa i det 18. århundrede. Der mange mange og vidtrækkende fordele ved jordbær.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • De la Riva Grandal, Á., Santiago-et-Sánchez-Mateos, J. L., & Rodríguez Martín, C. F. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.
 • López, S. (2011). El poder representativo del maquillaje. BogoTadeo.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.