Sådan kan du nemt fjerne ridser i gulvet: 5 metoder

Hvis du elsker at gøre noget ud af dit hus, er ridser måske det værste. Men gå ikke i panik. Her deler vi nogle tips til, hvordan du kan fjerne eller i det mindste skjule dem.
Sådan kan du nemt fjerne ridser i gulvet: 5 metoder

Sidste ændring: 27 september, 2020

Ridser i gulvet kan forstyrre sindsroen, hvis du kan lide dit hus rent og pletfrit. Men det er ingen grund til at overreagere. Du kan nemt fjerne ridser i gulvet ved at følge disse enkle tips.

Ridser har det med at ophobe sig over lang tid. Nogle kommer, når du flytter møbler rundt, mens du måske slet ikke ved, hvordan andre er opstået. Hvornår er denne her ridse lige kommet? Det kan ske, når du flytter en stol, når dine kæledyr løber rundt, eller hvis en sten sidder fast under din sko.

Mange tror, deres gulv er permanent beskadiget, og at de ikke nemt kan reparere ridserne. Men fortvivl ikke. Her er nogle enkle metoder, du kan bruge til at fjerne ridser i gulvet.

5 metoder til at fjerne ridser i gulvet

1. Overfladiske ridser i et hårdttræsgulv

Fint hårdttræsgulv

Hårdttræsgulve eller parketgulve får ofte ridser meget hurtigt efter, de er blevet installerede. For at fjerne overfladiske ridser, får du brug for en træ reparationsmarkør i samme farve som dit gulv. Du kan købe disse i de fleste isenkræmmere. Når du har skaffet dig sådan en, så følg disse trin:

 1. Fjern al støv og snavs ved at rengøre omkring ridsen med et blødt visestykke opblødt i vand.
 2. Test markøren på et skjult sted hvor det ikke vil kunne ses, for at sikre dig, at det er den rigtige farve.
 3. Mal over ridsen med markøren indtil den har samme farve som resten af gulvet.

2. Overfladiske ridser i laminatgulve

Laminatgulve er et billigere alternativ til trægulve, og kan let blive ridsede. På grund af dette er det vigtigt, at have en strategi for at fjerne disse ridser. Her kommer vores løsning til gavn:

 1. Efter en grunding rengøring af området omkring ridsen, brug en gulv reparationsmarkør for at skjule ridsen. Disse markører følger almindeligvis med i reparationskits for gulve.
 2. Fjern al overskydende voks og jævn området med et fugtigt viskestykke.
 3. Lad det tørre i 24 timer.
 4. Tag en smule spartelmasse (dette kommer også med reparationskittet) og udfyld ridsen indtil den er jævn med gulvet.
 5. Fjern al overskydende spartelmasse med et viskestykke.

3. Dybe ridser i hårdttræsgulve

Rengøring af trægulv med viskestykke

Disse tilfælde er lidt mere alvorlige. Dog er det stadig muligt at forbedre situationen. For at gøre dette, skal du bruge spartelmasse i samme farve som dit gulv. Dernæst skal du følge disse trin:

 1. Rengør det beskadigede område med et fugtigt viskestykke. Rens viskestykket og gentag dette indtil området er fuldstændig rent.
 2. Har dit gulv et ekstra lag lak, så visk området med opløsningsmiddel for at fjerne det. Så tør området igen med det fugtige viskestykke og lad det tørre.
 3. Tilføj en smule spartelmasse med din pegefinger og spred det ud over det beskadigede område. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du har brugt for meget; du kan altid fjerne det overskydende senere.
 4. Lad det tørre i mindst en dag.

Hvis du ikke har lyst til at bruge denne metode eller hvis du er bange for at beskadige gulvet yderligere, så kan du altid få en professionel til at gøre det for dig. Men der er ingen grund til bekymring – det er en simpel proces.

4. Sådan fjerner du ridser i granit

Fjern ridser i gulvet

Granitgulve er karakteristiske for ældre huse. Disse gulve giver ekstra skønhed til enhvert hus, når de er blevet installeret og vedligeholdt ordentligt.

Men selvom de er meget holdbare og resistente overfor skader, er de ikke immune overfor ridser. De kan også få skade ved flytning af møbler eller hvis en tung genstand falder på dem. Desværre skal du bruge professionel hjælp i disse tilfælde.

Derimod er overfladiske ridser og pletter meget almindelige, og lettere at fjerne. Har du fundet sådanne ridser i dit granitgulv, anbefaler vi at gøre følgende:

 1. Som altid, bør du rengøre det beskadigede område med et vådt viskestykke for at fjerne al snavs. Lad det tørre.
 2. Påfør poleringspasta på ridsen. Følg instrukserne på beholderen.
 3. Poler ridsen med fint ståluld. Start meget nænsomt så du undgår at beskadige området yderligere, og bliv ved i nogle minutter.
 4. Test granitforseglingen efter polering. Hvis du putter et par dråber på overfladen og ser at det spreder ud efter et par minutter, så er det tid til at påføre granitforseglingen igen.

Det er hårdt arbejde at vedligeholde smukke gulve, siden der er mange utilsigtede hændelser, der kan beskadige dem. Men du kan stadig gøre noget selv ved at følge disse enkle metoder for at fjerne ridser i gulvet, lige meget hvad de er lavet af.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.