Fem ingredienser til at fjerne støv fra møbler

Det er umuligt at forhindre støv i at komme ind i dit hjem. Du kan dog forhindre støv i at ophobe sig på dine møbler og ødelægge dem. Sørg for at rengøre dine møbler fra tid til anden.
Fem ingredienser til at fjerne støv fra møbler

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er uundgåeligt: Selv​​om du fjerner støv fra møbler, vil det ophobe sig. Partiklerne er så små, at det næsten er umuligt at forhindre dem i at komme ind i dit hjem. Hver gang du åbner døren til dit hjem, vil støvpartiklerne i luften og på dit tøj hvirvle ind i huset. Dette støv vil helt sikkert finde vej til dine møbler.

Hvis du tillader støv at ophobe sig på dine møbler, vil de forringes hurtigere, se kedelige ud og miste deres glans. Støvophobning har også alvorlige helbredseffekter, da det medfører allergier og luftvejssygdomme. Det er derfor, du skal støve af i dit hjem.

kvinde støver af

Ingredienser til at fjerne støv fra dine møbler

I denne artikel deler vi 5 ingredienser, der kan bruges til at fjerne støv fra dine møbler. Husk at det, at støve af ikke er effektivt, fordi det er bedst at fange og fjerne støvet, og ikke lade det klæbe sig til et andet sted.

1. Eddike og olivenolie som husholdningsmiddel

eddike

Dette husholdningsmiddel er ret nemt at lave, og du behøver kun ingredienser, du allerede har i hjemmet.

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde olivenolie (20 g)
 • ½ tsk æterisk olie med citron (3 g)
 • ¼ kop hvid eddike (60 ml)
 • 420 ml vand
 • 1 16 oz. sprøjteflaske (500 ml)
 • 1 mikrofiberklud

Forberedelse

 • Begynd med at blande olivenolie og den æteriske citronolie.
 • Derefter tilsættes vand og hvid eddike. Bland godt og hæld sprøjteflasken, når du får en homogen blanding.
 • Sprøjt husholdningsmidlet på dine møbler og lad det sidde i et par minutter.
 • Tør det til sidst af med en mikrofiberklud.
 • Denne løsning er meget effektiv, især på glas, metal, træ og læderoverflader.

Læs også: 5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

2. Møbelservietter

Du kan også bruge denne løsning til at holde dine møbler støvfrie. Alt du skal gøre er at rengøre dine træmøbler med disse servietter en gang om dagen.

Du kan finde disse møbelservietter i supermarkeder til meget overkommelige priser. Ofte kan man bruge dem til at forhindre støvophobning i at plette dine træmøbler.

3. Natron

Støvet, sin du ser i lyset eller som hviler på dine møbler, består ikke kun af jordpartikler. Det består også af dine døde hudceller og mange bakterier. Disse bakterier omfatter mider og andre sundheds-fjender.

Brug af natron til at rengøre overflader, især metaloverflader, kan også være effektiv til fjernelse af støv. Få dine møbler til at se smukke ud, ved at rengøre dem med natron.

Læs også: De 5 bedste rengøringsløsninger med natron og eddike

bagepulver

4. Eddike eller citronsaft

Eddike er et syreholdigt middel, der hjælper med at fjerne bakterier, fordi dets antiseptiske virkning hjælper med at dræbe mikroorganismer til stede i støvet. Men i modsætning til denne fremragende kvalitet har den også en negativ effekt. Dens lugt kan gennemsyre overfladerne, du ønsker at rengøre.

Derfor er det tilrådeligt at blande det med olivenolie og æterisk olie. Og hvis du ikke kan lide duften af ​​eddike, så prøv at bruge citronsaft. Fugt en klud med citronsaft og rengør dine møbler med det. De vil ende med at se ud som ny!

5. Babyservietter

De er fugtige, antiseptiske og billige. De er også meget alsidige når det kommer til at fjerne støv fra mindre overflader. Det bedste er, at de efterlader en forfriskende duft. Og hvis du ikke kan lide, hvordan de lugter, kan du altid vælge de uparfumerede.

Vi ved, at du har dine egne tricks til at fjerne støv fra dine møbler. Del dem med os og fortæl os hvad du synes om vores!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.