9 fødevarer, der forårsager dårlig kropslugt

Nogle gange er god hygiejne ikke nok til at fjerne kropslugt. Vidste du, at bestemte fødevarer er tæt forbundet med dette problem?
9 fødevarer, der forårsager dårlig kropslugt
Eliana Delgado Villanueva

Reviewed and approved by ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Last update: 25 august, 2022

Dårlig kropslugt er skyldes en blanding af mange ting, såsom aktive svedkirtler, din hud, bakteriel aktivitet og flygtige stoffer.

Fødevarer der forårsager dårlig kropslugt

Denne proces er typisk udløst af hormonelle problemer eller problemer med stofskiftet. Selvom det også kan være forårsaget af bestemte former for sygdomme eller indtagelsen af bestemt medicin.

Selvom mange personer tror, at sved er den hovedsaglige grund til kropslugt, så er sandheden, at mange former form bakterier, skidt og kombinationen af bestemte fødevarer i ens kost alle kan være årsager.

Den sidstnævnte ting kan forandre ens krops pH-værdi og forårsage overdrevne mængder af syre, som gør det svært at fjerne toksiner, hvilket fører til en dårlig lugt.

Udover det så indeholder nogle fødevarer stærke stoffer, som er udskilt gennem sved, eller som nemt kan lugtes gennem ens ånde.

Ved du, hvad de er?

1. Hvidløg

Hvidloeg

Der er mange personer, som foretrækker at undgå at spise hvidløg, fordi den stærke lugt har tends til at kunne lugtes gennem ens ånde i flere timer.

Udover det kan de flygtige stoffer i hvidløg også få ens sved til at lugte dårligt. Dette stof bliver optaget gennem ens lunger og ind i blodet, efter fordøjelsen er fuldført. Det gør, at ens ånde og ens hud påtager sig den særprægede lugt.

2. Raffieneret sukker

Slik og andre former for mad, som er lavet med raffineret sukker, kan forårsage forandringer i kroppens mængde af syre, forandre dets temperatur og frembringe en utiltrækkende kropslugt.

Bakterier næres af søde sager, så takket være dets overdrevne vækst, så vil man også se en fremskyndet gæring og en stærkere lugt.

3. Krydderier

Krydderier

Krydderier såsom karry og spidskommen har tendens til at forårsage en dårlig ånde samt dårlig kropslugt. Det skyldes, at når man indtager dem, så bliver de svovlholdige gasser, som man fordøjer, derefter udskilt gennem ens porer.

Selvom de det meste af tiden bliver ordentligt optaget af kroppen, så forbliver andre i blodet for senere at blive udskilt.

4. Hydrogeneret olie

Hydrogeneret olie er den type, som bliver anvendt til at lave junkfood, friturestegt mad og kager blandt andet.

De er ikke blot en hovedsaglig grund til fedme, men de er også forbundet med produktionen af dårlig kropslugt.

Det lader til, at denne form for fedt gør fordøjelsen sværere. Det har et negativt samarbejde med andre fødevarer, som bliver bearbejdet i ens tarme.

5. Svinekød

Svinekoed

Postej, pølse, bacon og andre produkter af forarbejdet svinekød kan øge mængden af syre i ens mave og forårsage luft i maven.

De bliver nedbrudt meget langsomt i ens fordøjelsessystem. Og takket være deres høje indhold af fedt og kemikalier så forstyrrer de stofskiftet, som fjerner toksiner.

6. Rødt kød

Proteinerne, som er i rødt kød, er sværere for kroppen at fordøje. Og fordi de kan være i tarmene i op til flere dage, så har man en højere sandsynlighed for gæring og dannelsen af dårlig kropslugt.

Personer, som spiser mindre rødt kød om ugen, har mindre lugtende sved end de personer, som spiser det regelmæssigt.

Udover det kan man ved at mindske mængden af rødt kød i sin kost også undgå luft i maven, oppustethed og forstoppelse.

7. Asparges

Asparges

Selvom det er en meget sund fødevare, så kan asparges forårsage en stærk og syrlig lugt i ens urin på grund af dets naturlige nedbrydning i kroppen.

Denne virkning opstår kun ved bestemte personer, som har en genetisk forandring, som producerer og optager bestemte lugte.

8. Alkoholiske drikke

Personer, som drikker i overdrevne mængder, har en mere utiltrækkende lugt i deres hud og ånde. Ens krop bearbejder alkohol som giftstoffer, så ens lever er ansvarlig for at udskille det.

Næsten 90% af det bliver omdannet til eddikesyre. Det er et ugiftigt stof, som bliver udskilt fra kroppen sammen med andre overskydende væsker og salt.

Resten, som forbliver i blodet, bliver fjernet gennem lungerne gennem den almindelige respiration eller gennem porerne i huden som sved.

9. Løg

Loeg

Bakterier nedbryder svovlaminosyrerne, som er i løg. Det frembringer lugtende og flygtige stoffer, såsom hydrogensulfid, methylmercaptan og dimethylsulfid.

Disse svovlholdige stoffer bliver optaget i blodet og når til munden, maven, tarmene og leveren. De bliver også transporteret til lungerne, hvor de kan danne en stærk lugt, når man ånder ud, hvis de bliver ophobet i større mængder.

Hvis man har en dårlig kropslugt på trods af at have en god hygiejne og at være sund, så kan det være, at nogle af ens valg af fødevarer er synderne.

Prøv at mindske dem!

It might interest you...
Fjern dårlig kropslugt med naturlige midler
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Fjern dårlig kropslugt med naturlige midler

Der findes naturlige midler, som du ikke ønsker at gå glip af, til at behandle dårlig kropslugt. Find ud af, hvad de er nedenfor
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.