7 fordele ved at danse regelmæssigt

Det er sjovt at danse, men det er også en måde at holde sig sund på... Vidste du, at der er flere fordele ved at danse regelmæssigt? Vi vil fortælle dig om dem.
7 fordele ved at danse regelmæssigt

Sidste ændring: 14 juni, 2022

Dans har altid spillet en grundlæggende rolle i menneskets historie. Fra de første sociale grupper dannet af folk begyndte rytmiske bevægelser at danne en form for sprog, der gav os mulighed for at socialisere, genkende hinanden og skabe en følelse af at høre til. Danseundervisning kan fremme dette.

Da vores sprog stadig var begrænset, repræsenterede dans en form for socialisering, det hjalp os med at relatere til hinanden, udtrykke vores sindstilstand og fortælle historier.

Meget mere end blot nogle tilfældige trin

Omkring dans skaber vi ritualer, forklarer transcendentale og spirituelle aspekter og skaber endda følelsesmæssige bånd. Det er derfor, du ikke vil blive overrasket over at finde ud af, at det at danse regelmæssigt kan have fordele for os på forskellige aspekter forbundet med vores helbred.

Derfor nævner vi her 7 fordele ved at danse regelmæssigt og nogle tips til at inkludere dans i din daglige rutine.

1. At danse regelmæssigt forbedrer din fysiske form

Dans producerer bevægelse og varme, der minder om den, vi oplever, når vi løber. Denne aktivitet aktiverer kredsløbssystemet, og tvinger kroppen til at forblive iltet for at kunne modstå hvert trin.

Det er derfor, regelmæssig dans kan mindske risikoen for hjertekarsygdomme såsom forhøjet blodtryk og aktiverer stofskiftet, hvilket fører til forbedret sundhed hos patienter med diabetes.

Derudover kan det at danse regelmæssigt på lang sigt hjælpe med at opbygge modstandsdygtighed og give os mere energi i løbet af dagen. Blot at bruge nogle få minutter af din morgenrutine på din yndlingssang er nok til at kunne høste alle disse fordele.

Danseundervisning kan få os til at danse regelmæssigt

2. Et middel mod knogleskørhed

Dans er en form for styrke- og udholdenhedstræning, der kan forebygge tabet af knogletæthed i kroppen, eftersom det hjælper med at holde leddene i form uden den anstrengelse, der følger med dedikeret træning som den, vi normalt udfører i et fitnesscenter.

Derudover formår det at opretholde smidigheden i brusken, som forbinder kroppens lemmer og forbereder os på at håndtere eventuelle fald eller slitage af muskler i tilfælde af ulykker i hverdagen.

Dawn Skelton, professor på afdelingen for fysioterapi på University of Glasgow, afslører, at dans har en direkte indvirkning på knoglesundheden og hjælper os med at undgå den stillesiddende livsstil, som opstår, når vi ældes.

3. At danse regelmæssigt er en nøgleallieret i at opnå vægttab

Det er ingen hemmelighed, at dans er en af de bedste måder at forbrænde kalorier på. Hvis du ønsker at tabe dig og ikke har tid til at udføre aerobe øvelser eller at løbe en tur, er dans den ideelle løsning.

Ofte har vi ikke udholdenheden eller lysten til at udføre udendørs aktiviteter, dans er en sjov måde at tvinge os selv til at motionere på uden den stress, der følger med at tænke på at motionere.

4. Forbedret selvopfattelse

Dans producerer en større bevidsthed om vores bevægelser, især hvis vi gør det, mens vi ser på os selv i spejlet. Det hjælper med at forbedre kropsholdningen, og takket være sveden forbrænder det desuden også toksiner og mindsker væskeophobningen forårsaget af en stillesiddende livsstil.

Par nyder at danse i køkkenet, mens de laver mad

5. Forbedret hjernesundhed hos ældre personer

Et studie udgivet i The New England Journal of Medicine afslører, at dans har en indvirkning på at forbedre hukommelsen og sænke progressionen af tabet af kognitive evner forårsaget af demens. Det er på grund af gentagelsen af bevægelsesmønstre kombineret med musik, der hjælper med at forstærke minder.

6. At danse regelmæssigt hjælper med at forbedre måden, vi relaterer til andre på

At danse hjælper med at forbedre selvværdet og forstærke sociale evner, især hvis vi gør det i en gruppe. Det er derfor, danseundervisning kan hjælpe dig, hvis du føler, at du ikke passer ind nogen steder, eller hvis du finder det svært at tage initiativ til interaktion.

7. Dans bekæmper angst

Personer med problemer med angst kan drage fordel af dans, eftersom det hjælper med at holde dem fokuseret. Et gængs problem med angst er at overtænke ting for meget, hvilket ender med en uendelig spiral, der er mentalt udmattende.

Det er derfor, vi bør fokusere al vores opmærksomhed, mens vi danser, fordi vi er nedsunket i en multisensorisk oplevelse, der hjælper os med at nyde øjeblikket.

Dans reducerer også kortisolniveauet i hjernen, hvilket fører til mindre stress. Har du nogensinde følt den følelse af lykke, som der opstår, når du danser til din yndlingssang? Dans bliver brugt i parterapi, gruppeterapi og er det typiske kunstneriske middel til at udtrykke dybe følelser, som ord ikke kan beskrive.

Nu kender du fordelene ved at inkludere dans i din daglige rutine. Det bedste af det hele er, at du vil have det sjovt, mens du høster alle disse fordele. Det er helt sikkert et middel, der er værd at prøve! Vær ikke bange for at udtrykke dig selv, sætte din yndlingssang på og lade din krop være din guide.

Bibliografi:

Det kan interessere dig ...
6 grunde til, at dans er godt dig og din krop
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 grunde til, at dans er godt dig og din krop

Du får meget ud af at danse med andre dans eller med dig selv. I denne artikel skriver vi mere om, hvorfor dans er godt for dig og din krop.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.