Zumba: Den sjove måde at tabe sig på

Zumba er en fysisk aktivitet, der er af moderat intensitet. Zumba hjælper dig dog med at tabe dig ved at have det sjovt!
Zumba: Den sjove måde at tabe sig på
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Zumba bliver mere og mere populær takket være dens to gode dyder: Du har det sjovt, mens du danser, og det hjælper dig med at tabe dig. Takket være dette er det blevet mange menneskers første valg, da de ikke turde gå i fitnesscentret for at tabe sig.

Find ud af, hvad Zumba er i denne artikel, og hvorfor det er så gavnligt for dit overordnede helbred. Derudover deler vi nogle gode tips for at få mest muligt ud af din Zumba session.

Derfor er det vigtigt at tabe sig på en sjov måde

En kvinde danser

Desværre er der mennesker, der er besat af at tabe sig. Dette kan gøre det svært for dem at tabe sig eller mangel på udholdenhed i gode spisevaner eller sport. Men dette problem kan gøre folk meget frustreret, og kan endda føre til angst og depression.

Det er grundlæggende at ændre den måde, du forstår din krop på. Du skal opretholde en sund vægt for dit helbred og for at have det godt med dig selv. Det er dog ikke godt at føle sig frustreret hver dag. På den anden side skal du tænke på det som en udfordring i dit liv.

For at opnå dette permanent skal du have et sundt forhold til mad og nyde fysisk aktivitet. På grund af dette kan du opdage de nye aktiviteter, som fitnesscentre tilbyder i dag. Du vil helt sikkert finde noget, du nyder. Når først du starter, vil du fortsætte med at komme tilbage efter mere.

Hvad er Zumba?

En dansegruppe

Zumba er en fysisk aktivitet, der har eksisteret i næsten 30 år. Men det er blevet meget populært i det sidste årti. De fleste fitnesscentre tilbyder dette eller noget lignende, da Zumba er registreret af sin skaber, Alberto Pérez.

Zumba er baseret på forskellige latinamerikanske rytmer som bachata, reggaeton, salsa, merengue, cumbia og samba. Disse dansestile kombineres med aerobiske rutiner for effektivt at understøtte vægttab.

Når du praktiserer Zumba, forbrænder din krop mange kalorier, mens du toner muskler og får fleksibilitet. Derudover hjælper disse dansetrin dig med at lære latinske rytmer på en sjov og tilgængelig måde for alle, selv børn. I da er der også variationer for, at du kan øve på dine fødder, i vandet, i en kørestol og meget mere.

En Zumba session

En Zumba session varer mellem 50 eller 60 minutter. I begyndelsen og slutningen er der en kort række udstrækninger, for at opvarme og berolige musklerne og forhindre skader. Derudover er de gode til at aktivere eller sænke din puls, fordi dansen kan blive intens.

Sangene giver dig mulighed for at lave forskellige typer af sekvenser, som du gentager, hvilket gør det nemt at følge. I denne forstand hjælper latinsk musik med muskelhukommelse. Dette skyldes, at bevægelser er forbundet med de forskellige vers. Derudover, da trinene er nemme, er du garanteret at have det sjovt.

Sådan taber man mere med Zumba sessioner

For at øge energiforbrug og tabe sig lettere under Zumba sessioner, anbefaler vi følgende tips:

  • Drik vand før, under og efter sessionen. Udover at hjælpe med vægttab, forhindrer det også dehydrering.
  • Spis ikke lige før Zumba sessionen. Ellers kan du have fordøjelsesbesvær på grund af højintensitetsøvelsen. Men du kan spise noget småt og nærende op til en time før.
  • Prøv at spise noget protein, før en halv time er passeret efter sessionen. På denne måde vil du fremskynde helingsprocessen og tone dine muskler mere.
  • Hvis du går til Zumba om eftermiddagen, bør du ideelt set spise grøntsager (salat, grøntsagssuppe, gazpacho, sauterede grøntsager osv.) og et protein (magert kød, fisk, grøntsager, frisk ost). Vi anbefaler dog, at du spiser kulhydrater hele dagen, hvis dit mål er at tabe dig.
  • Zumba kombinerer aerobic øvelser og anaerobe. Det vil sige, ud over intens træning der giver dig sved på panden, og glem ikke at styrke dine muskler. Jo større muskler du har, desto mere vil du fremskynde dit stofskifte. Det er derfor, du forbrænder flere kalorier. Derudover vil du tone din krop og dit generelle helbred vil takke dig.

Afrundende kommentarer

Afslutningsvis vil en afbalanceret kost og moderate øvelser, som Zumba, hjælpe dig med at tabe dig. Denne proces er også mere fornøjelig, hvis du kombinerer det med sjov fysisk aktivitet. Vi anbefaler dog altid at gå til en specialist. På den måde kan du holde styr på dine spisemønstre og atletiske rutiner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Chavarrias, M., J. Carlos Vivas, and Jorge Pérez Gómez. “Beneficios para la salud de zumba: Una revisión sistemática.” Journal of Sport and Health Research 10.3 (2018): 327-338.
  • Lorente, Celia. “Adictos al Zumba.” Tiempo 1646 (2014): 69-71.
  • Romero-Barquero, Cecilia Enith. “Al compás de las clases de baile: una experiencia dentro del aula.” Educación 39.1 (2015).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.