Fordele ved at drikke kaffe til morgenmaden

Er du en af de mennesker, der bare ikke kan starte din dag uden en kop kaffe? Ikke alene er kaffe opkvikkende og gør, at vi vågner op, men kaffe kan også hjælpe med at lindre hovedpine.
Fordele ved at drikke kaffe til morgenmaden

Sidste ændring: 30 november, 2018

Er du en af de mennesker, der bare ikke kan starte din dag uden en kop kaffe? Vi er glade for at kunne fortælle dig, at det altid er sundt, når du ved, hvilke fødevarer det går godt sammen med. Kaffe er verdens anden mest indtaget drikkevare efter vand. I denne artikel vil vi forklare alle fordele ved at drikke kaffe til morgenmaden! 

Hvad kan kaffe til morgenmaden gøre for mig?

Der er en masse mennesker, der forlader huset kun med en kop kaffe. Dette er en dårlig vane, der negativt påvirker vores helbred. At gå hjemmefra om morgenen uden de rette næringsstoffer, påvirker i høj grad vores ernæring. Vi er nødt til at tænke på morgenmaden som et af de vigtigste tidspunkter på dagen for vores kroppe. Ved at springe morgenmaden over, garanterer vi, vil vi være ved sulte ved frokosttid; Dette kan føre til en langsigtet stigning i vægt.

Det er klart, at det er bedst at spise hvert måltid i de rette proportioner. Undervurder aldrig vigtigheden af morgenmad. Lad os se på nogle af fordelene ved at drikke kaffe til morgenmaden:

1. Det vækker os op, forbedrer vores opmærksomhed og hukommelse.

Kvinde der vaagner op traet

Der er intet bedre end et lille boost om morgenen. Dette lille boost er perfekt, i de første par timer af morgenen, til at vække os op og levere den perfekte dosis koffein. Kaffe har evnen til at fjerne hovedpine hos mange mennesker; dog i nogle tilfælde, kan det faktisk udløse dem. Så vi er nødt til at kende de bedste tidspunkter at drikke det på, for at få det maksimale udbytte.

Kaffe stimulerer det centrale nervesystem, så du skal passe på, hvor meget du drikker. Drik aldrig mere end to kopper om dagen. Når vi siger kopper, mener vi ikke store krus.

2. Det er fyldt med antioxidanter

Groenne kaffeboenner

¨

Kaffe er rig på antioxidanter, som styrker vores celler og beskytter dem mod frie radikaler. Det beskytter os mod oxidativt stress, så at drikke det om morgenen er en vane, der er værd at starte på.  Interessant er, at grøn kaffe er rigere på antioxidanter og endnu bedre til at forbrænde fedt. Husk på, det er grøn kaffe.

3. Det beskytter de gode bakterier i tarmene

God Tarmflora

Det er rigtigt. En kop kaffe virker probiotisk og plejer vores tarmflora. Med denne beskyttende effekt, bevæger vi os i en sund retning, hvor vi beskytter os selv mod mange sygdomme.

4. Kaffe fremmer fordøjelsen

En kop kaffe

Måske vidste du det ikke, men kaffe stimulerer vores mavesafter, forbedrer nedbrydningen af mad og absorptionen af næringsstoffer. Det er bedst at drikke to gange dagligt, for at forbedre mavefunktionen og hele vores fordøjelsessystem generelt.

5. Det beskytter leveren

En kop kaffe

Mange undersøgelser har undersøgt kaffes virkninger på leversundheden, og resultaterne er altid berigende. Det hjælper med at pleje levercellerne og dermed undgå sygdomme som skrumpelever eller fedtlever. Husk på at vi skal begrænse forbruget til 2-3 kopper om dagen.

6. Pas på hvad du spiser til din kaffe

Morgenmad

Vi skal være forsigtige. Den klassiske morgenmad er kendt for at være en af de sundeste måltider.  Men alle kender til: en kop kaffe, appelsinjuice og et varmt toast med smør. Eksperter siger, at dette ikke er acceptabelt. Når du kombinerer kaffe med appelsinjuice, får du en morgenmad, der er for sur. Og hvad værre er, hvis appelsinjuicen er af den slags der sælges i supermarkeder, vil det ikke give den samme mængde C-vitaminer og antioxidanter. Det bedste er en helt naturlig og friskpresset juice.

Så hvad skal vi spise sammen med vores kaffe? Du bør starte din dag med et glas varmt vand med citron. En time senere, spis morgenmad som normalt. Brug ikke ikke smør og toast; det indeholder fedtstoffer og raffineret mel, hvilket gør morgenmad mindre sund.

Der bedste er at kombinere kaffe med en morgenmad bestående af havregryn med lidt sojamælk, nogle nødder og et stykke frugt, som et pære eller æble. Sørg for frugten er frisk. Marmelade og syltetøj dur ikke, det store indhold af sukker er ikke velegnet. Hvis du gerne vil have din kaffe sammen med en lille sandwich, så er fuldkorns havrebrød sammen med en skive kalkunbryst og avocado det bedste. Du vil elske det, og du vil gå hjemmefra med alle de næringsstoffer, du har brug for indtil frokost.

Husk på, at det er sundt at drikke kaffe til morgenmaden, men misbrug det ikke i løbet af dagen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Esquivel, P., & Jiménez, V. M. (2012). Functional properties of coffee and coffee by-products. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.05.028
  • George, S. E., Ramalakshmi, K., & Rao, L. J. M. (2008). A perception on health benefits of coffee. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390701522445
  • Dórea, J. G., & da Costa, T. H. M. (2005). Is coffee a functional food? British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1079/bjn20051370
  • Hindmarch, I., Rigney, U., Stanley, N., Quinlan, P., Rycroft, J., & Lane, J. (2000). A naturalistic investigation of the effects of day-long consumption of tea, coffee and water on alertness, sleep onset and sleep quality. Psychopharmacology, 149(3), 203-216.
  • Nehlig, A., Daval, J. L., & Debry, G. (1992). Caffeine and the central nervous system: mechanisms of action, biochemical, metabolic and psychostimulant effects. Brain Research Reviews, 17(2), 139-170.
  • Svilaas, A., Sakhi, A. K., Andersen, L. F., Svilaas, T., Strom, E. C., Jacobs Jr, D. R., … & Blomhoff, R. (2004). Intakes of antioxidants in coffee, wine, and vegetables are correlated with plasma carotenoids in humans. The Journal of nutrition, 134(3), 562-567.
  • Asano, I., Umemura, M., Fujii, S., HOSHINO, H., & IINO, H. (2004). Effects of mannooligosaccharides from coffee mannan on fecal microflora and defecation in healthy volunteers. Food science and technology research, 10(1), 93-97.
  • Klatsky, A. L., Morton, C., Udaltsova, N., & Friedman, G. D. (2006). Coffee, cirrhosis, and transaminase enzymes. Archives of internal medicine, 166(11), 1190-1195.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.