Fordele ved magnetiske øjenvipper, og hvordan man bruger dem

Magnetiske øjenvipper er det nye alternativ til kunstige øjenvipper og giver et slående og imponerende udseende. Det bedste af det hele er, at de er billige og nemme at sætte på.
Fordele ved magnetiske øjenvipper, og hvordan man bruger dem

Sidste ændring: 11 december, 2022

Der er en ny trend: Magnetiske øjenvipper. Denne kosmetiske procedure kan forbedre fylde, længde, mængde og form.

Falske øjenvipper har i lang tid været den foretrukne metode til at få øjet i fokus, men mange kvinder er begyndt at se bort fra dem. Det er primært på grund af allergier og infektioner, der er forårsaget af limen, som de bruger til at sætte dem fast på øjenlåget.

I kontrast hertil kræver magnetiske øjenvipper ikke nogen lim, eftersom de indeholder mikroskopiske magneter, som kan sidde fast på enhver magnetisk overflade. Læs med for at lære mere om den nye modetendens, som er kommet for at blive.

Hvad er magnetiske øjenvipper?

De er i bund og grund en stribe hår, enten naturlige eller kunstige, der består af to til  fem aflange mikromagneter, der giver dem mulighed for at sidde fast på en magnetisk overflade. Ligesom de tidligere kosmetiske muligheder kan man vælge længden og tykkelsen på striben.

Ligeledes kan magnetiske øjenvipper nemt sættes fast på øjet, uanset størrelsen og formen.

Person sætter falske øjenvipper på

Hvordan sætter man dem på?

Det er en simpel proces at sætte magnetiske øjenvipper på, men det kræver tålmodighed. Det er egentlig blot et spørgsmål om at øve sig. Der er på nuværende tidspunkt to procedurer til påførelse:

 • Den første er at bruge to striber magnetiske øjenvipper og sætte dem på de naturlige vipper. Med andre ord ender ens egne vipper med at være imellem de to magnetiske striber.
 • Den anden er at påføre en magnetisk gel og derefter sætte øjenvipperne fast på det.

Processen er endnu mere simpel, når det kommer til at tage dem af. Det eneste, du skal gøre, er at pille striben forsigtigt af med dine fingre. Derefter lægger du dem væk, så du kan genbruge dem senere.

Magnetiske øjenvipper med to rækker

Denne variant består af to striber hår med mikroskopiske magneter til hvert øje. Først placerer man den øverste række ovenpå øjenlåget. Derefter placerer man den nederste række under og sætter den sammen med den øverste, når den sidder rigtigt, så man lukker de naturlige vipper inde mellem de to rækker.

Denne procedure kan helt sikkert være langsommelig, men der er et værktøj til at gøre det nemmere: Magnetiske pincetter. De giver dig mulighed for at sætte rækken af magneter ordentligt, så de sidder rigtigt på øjet.

Fordele ved magnetiske øjenvipper

Magnetiske øjenvipper har flere fordele, når de sammenlignes med andre produkter på markedet (for eksempel kunstige øjenvipper og extensions). For eksempel:

 • Der er ikke behov for lim, så personer, der har fravalgt at bruge kunstige vipper på grund af skade eller allergi forårsaget af limen, kan bruge disse øjenvipper med magneter på en sikker måde.
 • De er nemme at sætte på og tage af. Selvom almindelige falske øjenvipper og extensions kræver en teknik og værktøjer til påføring, kræver magnetiske øjenvipper ikke træning, og det eneste, man skal bruge, er sine fingre. Du behøver ikke at hyre en professionel.
 • Et naturligt udseende. Hvor mange personer har du ikke set med falske øjenvipper, som får dem til at se kunstige ud i stedet for at forbedre deres udseende? Det kan ikke ske med magnetiske øjenvipper.
 • De er økonomiske sammenlignet med at få sat kunstige vipper på hos professionelle.
 • Man kan genbruge dem omkring 20 gange.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Seks tips til at pleje huden omkring øjnene

Brug dem på en sikker måde

Anvendelsen af magnetiske produkter forårsager ikke forstyrrelse af synet, men det er meget vigtigt, at man er opmærksom på allergier og overfølsomheder. Derudover vil ordentlig anvendelse forlænge øjenvippernes levetid.

Her er nogle tips, man bør have i baghovedet, når det kommer til at bruge magnetiske øjenvipper:

 • Del dem ikke med andre personer, eftersom øjenbetændelse kan overføres på denne måde.
 • Opbevar øjenvipperne i en lukket beholder væk fra støv og fugt.
 • Du kan bruge øjenmakeup eller mascara efter at have sat øjenvipperne på, ikke før.
 • Vask dine hænder for at forebygge øjeninfektioner.
 • Rengør dem med micellar water efter hver anvendelse for at fjerne makeup og skidt.
 • Brug ikke magnetiske øjenvipper, hvis du har øjenbetændelse, eftersom det kan genere øjnene yderligere.
 • Hvis du sætter øjenvipperne på i hektiske omgivelser, vil du måske ikke påføre dem ordentligt, og det kan forårsage skade.
 • Brug ikke øjenvipperne under en MR-scanning, eftersom denne procedure er baseret på en kraftfuld magnet, som kan rive dem af.
Eksempel på magnetiske øjenvipper

Måske denne artikel også vil interessere dig: 5 midler til behandling af mørke rander under øjnene

Magnetiske øjenvipper er genanvendelige og forurener mindre

Overordnet set er magnetiske øjenvipper et glimrende alternativ til kunstige øjenvipper og extensions, som er både genanvendeligt, billigt og tidsbesparende.

Som det sidste, som vi har nævnt ovenstående, kræver disse former for øjenvipper ikke nogen lim, men man skal følge anbefalinger for anvendelsen af dem.

Følg dermed instrukserne på pakken for at forebygge infektioner. Disse tips kan endda give dig mulighed for at forlænge deres levetid, så de kan bruges op til 30 gange. Hav i baghovedet, at de kræver tålmodighed og en rolig hånd.

Det kan interessere dig ...
Sådan får du lange og fyldige øjenvipper
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan får du lange og fyldige øjenvipper

Brug af mascara og øjenvippebukker på dine øjenvipper fører til, at de svækkes og falder af. Du skal pleje dem for at få lange og fyldige øjenvippe...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Galvis-Ramírez V, Tello-Hernández A, Álvarez-Osorio L, Rey-Serrano J. Prevalencia de infección por Demodex folliculorum en pacientes que acuden a consulta general de oftalmología. Rev. salud pública. 2011. 13 (6): 990-997.
 • Navarrete-Rodrígueza E, Sienra-Mongeb J, Ureña-Ortiza R. Alergia Ocular. Rev. Fac. Med. 2018. 61 (3): 1-10.
 • Ramírez O, Novo Torres A, Volpe Ch. El ojo hermoso. Cir.plást. iberolatinoam. 2007. 33 (2): 79-90.
 • Pérez-Alcázar G. Imanes permanentes: características, aplicaciones y futuro. Rev. Acad. Colomb. Cienc. Ex. Fis. Nat. 2016. 40(155):221-233.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.