Fordele og ulemper ved kondenserende kedler

Dagens artikel vil diskutere, hvordan kondenserende kedler fungerer samt deres fordele og ulemper. Vi fortæller dig også, hvorfor du skal overveje en. For det første er dets miljøpåvirkning ganske bemærkelsesværdig.
Fordele og ulemper ved kondenserende kedler
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Kondenserende kedler er enkle, praktiske og hjælper dig med at spare på dit månedlige energiforbrug. Deres termiske egenskaber er virkelig effektive, mere end de traditionelle. Som om det ikke var nok, er de også miljøvenlige.

Overvejer du at forny dit varmesystem? Læs med her, før du træffer en beslutning. Nedenstående lærer du om egenskaberne ved kondenseringskedler og deres fordele og ulemper.

Kondenserende kedler

Denne type kedel udviklede sig fra traditionelle oliefyr. Det var svaret på behovet for at maksimere energien, der bruges af apparatet, ved at minimere spild.

I denne henseende er den opvarmede damp et produkt af forbrænding, så der er mindre varmetab.

En person, der reparerer et apparat til varmesystem

Hvordan fungerer kondenserende kedler?

For det første skal du huske på, at kedlen er ansvarlig for at producere varme og overføre den til vandet, der er til stede i installationen i en bygning. Traditionelle kedler genererer imidlertid varme fra den fordampning, der finder sted.

Mekanismen til kondensering af kedler er mere effektiv, fordi der opstår en kemisk reaktion med kondens og dampen bliver til væske. Denne ændring genererer en type energi kendt som latent varme, som er til stede ved forbrænding.

Forbrænding er en kemisk proces, hvor et bestemt brændstof (gas) reagerer, når det blandes med ilt og afgiver brændkraft i form af energi. Det resulterer i kuldioxid (CO2) og damp (H2O).

Denne latente varme går ud under kondensering af dampen, der produceres i forbrændingsprocessen, og overføres til vandet for at opvarme den. Således kan man spare op til 30% på gasforbruget. Emissionen af forurenende gasser falder også ved at genvinde denne energi.

Fordele ved kondenserende kedler

Fordelene ved kondenserende kedler er talrige og spænder fra økonomisk til miljømæssigt. Lad os gennemgå neeogle af dem.

Høj energieffektivitet

Som vi forklarede ovenstående, er udnyttelse af energien i forbrændingsdampene mere effektiv end at gøre det med konventionelle kedler. Kondenserende kedler kan være 100% effektive.

Støjsvag drift

Kondenseringskedler regulerer deres flamme efter behov og tænder og slukker ikke af og til. På denne måde kan du ikke høre lyden af forbrændingen.

Økonomiske besparelser

Som førnævnt reguleres forbruget af disse typer kedler på en sådan måde, at det har en positiv indvirkning på varmeregningen. Med andre ord tjener du de ekstra omkostninger ved at købe en kondenserende kedel ind indenfor et par år.

Mindre forurening

Kondensdråber fører en del af det forbrændingsaffald væk, der forurener miljøet. Det skyldes, at det reducerer ilt-, nitrogen- og kuldioxidemissioner med op til 70%.

Udbredt brug af kondenserende kedler ville hjælpe med at kontrollere emissioner af giftige gasser, der genererer sur regn og drivhuseffekten i atmosfæren.

Enkel installation

Moderne kedeldesign inkluderer en metalskabelon med faner, der fastgøres til væggen. Apparatet klikkes derefter let og hurtigt på plads.

Ulemper ved kondenserende kedler

Selvom disse kedler har mange fordele, har de også nogle ulemper, som vi vil nævne. Det er hovedsageligt, så du kan vurdere fordele og ulemper.

Pris

Kondenseringskedler er lidt dyrere end traditionelle kedler. Men det betaler sig takket være energibesparelserne på bare et par år, som vi nævnte ovenstående.

Afløb

Disse kedler kræver et ekstra afløb til fjernelse af de kondenserede gasser. Deres skorsten kræver også korrekt installation, da kondens vil føre til dryp, hvis den ikke er i den rigtige position.

En traditionel radiator

Kondenserende kedler: Værd at skifte

Vi mener, at kondenserende kedler er gode, fordi fordelene opvejer eventuelle ulemper. Ikke alene vil du vælge et miljøvenligt apparat, men du vil også udnytte husholdningens energi bedre.

Du vil snart bemærke et fald i varmeregningen, der på sigt vil veje op for de oprindelige omkostninger ved denne type kedler. Så har vi overbevist dig endnu?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Básica, G. Calderas de condensación. Comunidad de Madrid.
  • Pozo, I. L. (2008). El gas en la edificación: Calderas de condensación. Gas actual, (108), 46-51.
  • Fernández, A. B. (2018). BANCO DE ENSAYOS DE CALDERAS DE CONDENSACIÓN DE GAS NATURAL.
  • Prieto, U. (2019). Calderas de gas de condensación: confort, seguridad y sostenibilidad en casa. Gas actual, (153), 44-46.
  • San José, R. G. CALDERAS DE AGUA CALIENTE.
  • Pérez, S. P. (2015). Los nuevos reglamentos sobre Ecodiseño y Etiquetado Energético, la gran oportunidad para el mercado de la condensación. El Instalador, (525), 41.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.