Sådan kan du spare penge på varmeregningen

Ved du, hvordan du sparer på din opvarmning? Vi fortæller dig, hvad du kan gøre for at undgå at blive negativt overrasket over dine el- og varmeregninger om vinteren!
Sådan kan du spare penge på varmeregningen

Skrevet af Ana Luzardo

Sidste ændring: 26 august, 2022

Opvarmning er et system, der bruges til at bringe varme til et sted. Det bruges om vinteren meget kolde steder. Du undrer dig måske over, hvordan du kan spare penge på varmeregningen og holder dine regninger nede i vinterperioden.

Opvarmning er nødvendig, og 67% af den samlede energi, der forbruges i et hjem, bruges til opvarmning og varmt vand. Så for at reducere dine regninger og hjælpe miljøet skal du lære at spare på opvarmning.

Skal jeg slukke for varmen, når den ikke er i brug, eller opretholde en konstant temperatur?

At slukke for varmesystemet spilder mere end at lade det være tændt. Når du slukker og tænder den, skal radiatoren starte hele processen igen, og det bruger mere energi.

Det, vi anbefaler, er at lade den stå ved en konstant temperatur og slukke for den, når du skal forlade huset i mange timer, f.eks. når du går på arbejde. Du kan også slå den fra, når du går i seng, da en temperatur mellem 15 og 18 grader er tilstrækkelig til hvile.

8 tip til at spare penge på varmeregningen

Du kan lære at spare penge på varmeregningen og undgå at blive bange for din el- eller varmeregning. Vi giver dig 8 tips til at holde dig varm om vinteren uden at ødelægge familiens økonomi.

1. Udnyt sollys

Solen kan være nyttig om vinteren. Hav persiennerne oppe om dagen for at lade møbler og gulve absorbere varmen.

Når solen går ned, skal du rulle persiennerne ned for at holde varmen inde. Bortset fra at generere varme, vil det også give lys og forhindre dig i at skulle tænde lamper og tilføje en ekstra udgift.

Solen skinner ned på et åbent vindue om vinteren

2. Brug gardiner og persienner for at spare penge på varmeregningen

Hvis du ikke har tykt glas i dine vinduer, anbefales det at bruge gardiner og persienner. Disse fungerer som en slags tæppe eller barriere mod kulden, der kan trænge igennem der.

Glas har tendens til at køle meget hurtigt, så det er bedst at bruge denne teknik om natten.

3. Sæt et varmeisoleringssystem op i dine vinduer

Varmeisolering defineres som evnen til at kontrollere varmetransmission, når den ikke skal overskride visse grænser. Så i disse tilfælde anbefales det at installere isolering. Du kan gøre det derhjemme med visse materialer, såsom bobleplast.

For at bruge denne plast som isolering skal du klippe et stykke på størrelse med vinduet. Påfør et tyndt lag vand på glasset ved hjælp af en sprayflaske og klæb derefter plasten fast med boblerne vendt mod dig. Vandet får det til at klæbe til vinduet.

4. Installér en termostat

En termostat er en enhed, der giver dig mulighed for automatisk at regulere temperaturen på en varmekilde og altid opretholde en konstant temperatur med lille variation.

Over tid er programmerbare og digitale termostater blevet opfundet, så de kan opretholde en temperatur på forskellige niveauer, afhængigt af tidspunktet på dagen.

5. Dæk ikke dit varmesystem til

Sæt ikke møbler og læg ikke tøj oven på varmesystemet. Dette gør, at hele mekanismen arbejder hårdere og bruger mere energi.

6. Vedligehold dit varmesystem

Bortset fra at forlænge varmesystemets levetid sparer korrekt vedligeholdelse også penge, fordi det øger ydeevnen. Det reducerer energiforbruget mellem 10% og 20%.

7. Opvarm ikke tomme rum for at spare penge på varmeregningen

Fordel om muligt varmen til husets beboede områder. Hvorfor har du brug for det i lokaler, du ikke bruger? Hvis du bruger mindre varme, bruger du færre penge og kan spare penge på varmeregningen.

8. Køb et system, der garanterer energieffektivitet

Energieffektivitet refererer til, hvor meget energi et apparat bruger. Der er en vurdering for at fastslå en enheds evne til at udføre alle dens funktioner med det lavest mulige energiforbrug:

  • Meget effektivt forbrug: A+++, A++ og A+
  • Moderat forbrug: A og B
  • Mindre effektivt forbrug: C og D
Et miniature træhus, en lommeregner og en skala for varmeeffektivitet

Læs også: Er det muligt at være allergisk over for elektricitet?

Du bør spare penge på varmeregningen for at tage vare på miljøet

Det anbefales at kigge efter et apparat, der opfylder et effektivt forbrug og reducerer din regning til et minimum. Disse apparater er normalt dyrere end dem, der bruger mere, men i det lange løb sparer du en stor sum penge.

Hvis du har mulighed for at investere i et varmesystem, der er effektivt og reducerer dets indvirkning på miljøet, skal du gøre det.

Som det sidste er andre måder at spare penge på varmeregningen kun at bruge varmt vand i bruseren og ikke på hele badeværelset. Luk også vandhanen, når du ikke bruger den. Husk, at dette ikke kun reducerer omkostningerne, men også reducerer dit miljøaftryk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.