Typer af varmesystemer og deres fordele og ulemper

Der er mange typer af varmesystemer, og det kan være svært at vælge den mest passende til sit hjem. I dagens artikel er en samling af fordele og ulemper ved disse former for mekanismer.
Typer af varmesystemer og deres fordele og ulemper

Sidste ændring: 26 august, 2022

Varmesystemer er ret nyttige til at holde varmen, når kolde temperaturer invaderer hjemmet. Der er mange måder at varme op på, men dagens artikel vil fortælle dig alt, hvad du skal vide om de mange typer af varmesystemer og deres fordele og ulemper.

Formålet med denne enhed er at være i stand til at håndtere kulden. Som du sikkert ved, er det muligt at øge temperaturen på specifikke lukkede områder i en bygning.

Der er mange forskellige typer af varmesystemer nu til dags, lige fra biomasse og strøm eller opvarmning med olie samt med vedvarende energi. Her er fordelene og ulemperne ved hver enkelt.

Varmesystemer med olie

Som navnet antyder, involverer dette varmesystem anvendelse af naturligt olie eller olie på flaske for at bevare temperaturen i et lukket området. Det er en af de mest anvendte typer i dag.

Lad os se på fordele og ulemper:

  • Fordelene: Olien er mere økonomisk end andre varmesystemer, og der er ikke behov for at opbevare energi.
  • Ulemperne: Det er et system udviklet til byerne og at være centralt, så det er ikke tilgængeligt udenfor de store byer.
Kvinde anvender en af de gængse typer af varmesystemer

Elektriske varmesystemer

Der er måske ikke et varmesystem med olie tilgængeligt, men der er sikkert en god elektrisk forbindelse, du kan bruge. De er enheder, man kan koble til en stikkontakt næsten alle steder og er enten bærbare eller centrale.

  • Fordelene: Den primære fordel ved disse typer af varmesystemer er, at de ikke altid kræver installering og holder luften ren, så de ikke frigiver røg eller dårlig lugt.
  • Ulemperne: De er mindre effektive til at opvarme større områder og dyrere, fordi de forbruger store mængder af strøm.

Typer af varmesystemer med biomasse

Ifølge en artikel udgivet af Complutense University of Madrid er biomasse affaldsproduktet produceret af vedvarende naturlige ressourcer. En af disse er træpiller: Små cylindre lavet ved at presse resterne af savsmuld og andet træ sammen.

Denne undertype af biomasse er ofte et brændstof til ovne, der skaber et opvarmningssystem med biomasse.

  • Fordelene: Det forurener ikke miljøet, og det er sikkert og pålideligt.
  • Ulemperne: Det kræver et hul i væggen, der går ud af huset, så røgen kan komme ud. Man skal derudover rengøre dem hver uge.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Tips til et holdbart og økovenligt hjem

Typer af varmesystemer med vedvarende energi

Foruden opvarmning med biomasse er der også andre miljøvenlige systemer til opvarmning. Varmesystemer med vedvarende energi får energien gennem processer, som involverer brug af rå materialer såsom vand, vind, jord og sol.

Lad os se på deres fordele og ulemper:

  • Fordelene: Typerne af energi, som dette system kræver, er gratis og ubegrænsede, og de forurener ikke.
  • Ulemperne: Kilderne til energi er ikke tilgængelige over alt, og typen af vedvarende energi, der kan bruges til disse enheder, vil afhænge af de tilgængelige kilder i hvert område. En anden ulempe er, at nogle af disse systemer er sporadiske – solceller. Man skal derfor have et ekstra system, så man ikke pludselig står uden varme.
Brændeovn med træpiller

Vi anbefaler, at du også læser: Sunde supper: opskrifter du skal prøve denne vinter

SARA: Et varmesystem af høj kvalitet til alle prisklasser

Som det sidste må vi nævne SARA, der er et opvarmningssystem udviklet af en argentinsk videnskabsmand, der har dobbelt så stor termisk ydeevne og er meget økonomisk.

Derudover involverer SARA-systemet eller det argentinske sociale fyr konstruktionen af et fyr til personer uden nogen teknisk viden blot ved at følge nogle grundlæggende instrukser. Materialerne, det kræver, er nemt tilgængelige: For eksempel cob, som er isolering, der holder på termisk energi.

SARA-ovne kan nå alle typer husholdninger, og mekanismen er meget mere sikker end for et almindeligt gasfyr. Det er en mulighed, man bør overveje, hvis man tænker på nye typer af varmesystemer til sit hjem.

Vi håber, du har nydt denne artikel.

Det kan interessere dig ...
Miljøvenlige metoder til at desinficere køleskabet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Miljøvenlige metoder til at desinficere køleskabet

Man bør rengøre og desinficere køleskabet ofte. Dårlig lugt er ofte forårsaget af bakterier. Det anbefales at holde sig til miljøvenlige metoder.  • Universidad Complutense de Madrid. Cuadernos Económicos de ICE. Cerdá, Emilio. Energía obtenida a partir de biomasa. España 2012.
  • Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET). CENPAT-CONICET. Cannizzaro, Alejandro. Calefacción accesible y de primer nivel. Argentina 2015.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.