At spare penge: Lær dine børn om at spare

Ikke at vide, hvordan man kan styre penge i en tidlig alder, kan medføre utallige konsekvenser. At bruge penge skødesløst fremmer spild og vil højst sandsynligt forårsage problemer, når dine børn bliver voksne.
At spare penge: Lær dine børn om at spare

Sidste ændring: 26 august, 2022

At spare penge er et vigtigt stadie i opdragelsen af børn og er nøglen til, at de kan vokse op og blive ansvarlige voksne mennesker.

At lære dine børn, hvordan man sparer penge, er vigtigt af utallige årsager. For det første vil du fremme sparsommelighed, ansvar og god administration i en tidlig alder.

At spare har siden oldtiden været en væsentlig del af den menneskelige oplevelse. Kineserne og egypterne satte en del af de produkter, de høstede, til side, for at håndtere fremtidige mangler. Senere begyndte italienerne at sætte materielle varer til side.

At spare er en vigtig mekanisme til at bevare dine ressourcer. Det er ligegyldigt, om du er ung eller gammel: Ikke at bruge penge er en måde at styre dine aktiver på.

At spare må være en tilbagevendende praksis, som forældre skal indgyde i deres børn. Desværre er der mange forældre, der ikke giver tilstrækkelig betydning til at undervise i gode økonomiske vaner. At lære, hvordan man sparer penge, bliver ofte nedprioriteret i forhold til andre lektioner i mange husstande.

Derfor vil vi gerne se på nogle tips til at lære dine børn at spare penge.

Hvorfor lære dit barn at spare penge?

Forældre i gang med at lære børn om økonomi fra en tidlig alder

Der er mange årsager til at lære dine børn at spare penge. Du skal forstå, at du som forælder skal fremme god adfærd, der gør dine børn produktive medlemmer af deres samfund. Husk, at meget af den adfærd, du har som voksen, lærte du af dine forældre.

At spare penge

Som forældre anbefales det stærkt, at du ikke bare lærer dit barn ikke at bruge penge. Du bør også opmuntre til, at de skal spare penge og lære dem at bruge penge på en fornuftig måde. Bestræbe dig på at forklare alt på en enkel måde, alt efter deres alder.

Fortæl dem, hvor vigtigt det er at spare, og mulighederne, som det åbner for dem i fremtiden. Denne viden vil gøre, at dit barn vokser op med en filosofi om beskedenhe. Dette er meget vigtigt i lyset af en økonomisk krise, som din familie måske skal konfrontere en dag.

At spare og at bruge penge på en fornuftig måde er begge nødvendige for at undgå spild. Begynd at indgyde gode økonomiske vaner i alle dine børn. Tilbyd dem små jobs rundt omkring huset og giv dem lommepenge.

Giv dem derefter en sparegris eller lær dem, hvordan man opretter en bankkonto, og hvordan man håndterer den. Ellers kan du bare tilbyde dem at styre deres økonomi, indtil de selv kan gøre det. De vil takke dig utroligt meget i fremtiden.

At opmuntre ansvarsfølelse og at spare penge

At undervise dit barn i, hvordan man kan spare penge, er også at tilskynde deres ansvarsfølelse. Dine små vil være mere opmærksomme på deres ejendele og hvad de er værd. Trods alt gør du sandsynligvis en stor indsats for at give alt, hvad de har brug for.

At opmuntre en følelse af ansvar med praksis som ikke at bruge penge, kan til gengæld hjælpe dit barn med at bruge denne værdi i andre sammenhænge. Ansvarlighed er en nødvendig kvalitet i mange aspekter af livet. Derfor vil alt, hvad der indebærer det, at styrke dine børn, hjælpe dem med at være gode medlemmer af deres samfund.

At fremme god forvaltning

Generelt har børn ikke store udgifter. Det anbefales dog, at de penge, du giver dem, er administreret på en god måde. Det er også nødvendigt at lære dine børn om nødvendige og unødvendige udgifter.

Korrekt pengeforvaltning er uden tvivl en af de bedste færdigheder, du kan fremme i dine børn. Start med at motivere dem til at styre deres ejendele. Dernæst skal du opmuntre dem til at respektere andre menneskers ressourcer og kun købe, hvad de absolut har brug for.

Anerkend værdien af penge

Penge har en værdi og dit barn skal lære at genkende det. Du bør forsøge at hjælpe dine børn med at forstå, at penge er et værktøj og at de skal lære at bruge det korrekt. Desuden skal du lære dem ikke at bruge penge på overflødige ting eller på spontane idéer (ofte fremmet af reklamebranchen).

Vi anbefaler også, at du begrænser de penge, du giver til dine børn. Hjælp dem med at forstå, hvor svært det er at tjene dem og at du ikke har en uendelig forsyning. Dette vil lære dine børn at værdsætte, hvad penge kan gøre. Det vil også forhindre fremkomsten af fænomener som “rige børn syndrom”.

Konsekvenser af ikke at lære økonomi i en tidlig alder

Ikke at vide, hvordan man kan styre penge i en tidlig alder, kan medføre utallige konsekvenser. At bruge penge skødesløst fremmer spild og vil højst sandsynligt forårsage problemer, når dine børn bliver voksne. Hvis de ikke har en opsparingskonto, vil de væde udsatte og helt hjælpeløse i en finansiel krise.

Manglende undervisning om økonomi bidrager desuden også i høj grad til forbrugerkulturen. Hvis du ikke indgyder vigtigheden af at spare i dine børn i en tidlig alder, vil du oprette uansvarlige og dårlige administratorer. Dine børn vil tænke på at bruge penge som noget, der er tilbagevendende og normalt.

Konklusioner

Penge er en af de kræfter, der bevæger verden. Hverken dig eller dine børn er fritaget fra, at blive påvirket af marketingfolk og annoncører og bliver afhængige forbrugere. Derfor er det afgørende, at du som mor eller far sætter eksemplet på, hvornår du skal spare og hvornår du skal bruge penge.

Børn er en afspejling af deres forældre, og de efterligner deres forældres adfærd. Prøv at give dine børn mere end penge og materielle ting. Giv dem dit eksempel gennem dine handlinger. Til slut, giv dem den gave, der er viden om, hvordan man bruger det kraftfulde værktøj, som penge er.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.