Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring?

Kønsbehåring spiller en vigtig rolle i at beskytte kønsdelene imod sygdomme og ydre påvirkninger. Det er også vigtigt at være opmærksom på enhver irritation i dette område.
Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring?

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring? Der er en masse debatter om dette emne, og en masse kvinder ved ikke hvad de skal gøre ved det.

Lader du det vokse eller barberer du det helt væk? Kvinder fra den første gruppe siger at det beskytter dem mod sygdomme, og den anden gruppe, at de gør det af æstetiske grunde.

Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring? Vi vil fortælle dig det i denne artikel!

Formålet med kønsbehåring

Kroppen efterlod ikke noget til tilfældet ved skabelsen, men en  masse kvinder (og et stigende antal mænd beslutter at barbere sig. For at træffe en beslutning om barbering, skal du være informeret.

Det er ikke godt at basere denne beslutning på partiskhed eller mode.

Kvinde der faar fjernet haar

Så husk at kønsbehåringen har mange forskellige roller, herunder:

  • Oprettelse af en barriere for at forhindre eksterne bakterier eller virus i at forårsage infektioner og sygdomme.
  • Vedligeholdelse af en behagelig og passende temperatur for kvindelige kønsorganer, så de fungerer ordentligt.
  • Fastholdelse af personlige lugte (skabt af feromoner), der sender seksuelle signaler til at stimulere en partners sexlyst.
  • Undgå irritation i kønsdelene under sex, da friktion kan forårsage rødme og ubehag.

Anbefalet læsning efter “Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring?”:

5 tips til et bedre sexliv

Årsager til ikke at barbere kønsbehåringen

Hvis du stadig ikke er overbevist om du ønsker at fjerne din kønsbehåring eller ikke, så vær opmærksom på disse årsager, der vil overbevise dig om hvorfor det er bedre at lade tingene være, som de er (eller ganske enkelt trimme dem lidt).

Din hud lider

Hud og draabe med vand

Når du fjerner kønsbehåringen, irriterer og inflammerer det hårfolliklerne, efterlader åbne sår (som ikke kan ses med det blotte øje). Konstant barbering forårsager også smertefulde indgroede hår, eller brændende fornemmelser, hvis du bruger voks, elle endda bare skærer dem med et barberblad.

Accelererer bakteriespredning

Hårfjerning med voks er et af de farligste systemer til kønsbehåring. Det forårsager rødme og svækker porerne.

Når det kombineres med fugt og temperatur ud fra det område, bliver det til en rede for dyrkning af bakterier og gruppe-A-streptokokker. Og hvis du ikke har nogen hår, er der intet til hinder for at de trænger ind i din krop!

Større chance for at få herpes

Adskillige undersøgelser viser, at helt barberede kvinder er mere tilbøjelige til at få genital herpes. Når de barberer sig og danner sår på huden, udsætter de kroppen for den virus, der forårsager denne seksuelt overførte sygdom.

Flere HPV-tilfælde

Hpv virus

Human Papiloma Virus  har spredt sig hurtigt. Læger bekræfter, at denne sygdom i de fleste tilfælde, overføres uden at den enkelte selv ved det (fordi der ikke er nogen automatiske symptomer), eller fordi de mangler information. Voksne, der barberer sig øger betydeligt deres mulighed for infektion.

Mode er bare mode

Mange kvinder kan lide at slippe af med deres kønsbehåring. Men du behøver ikke at gøre dette, bare fordi det er på mode, eller fordi du tror, at bare fordi andre gør det, bør du også gøre det.

Hvis du ikke føler dig tryg, eller hvis det sårer dig for meget, er det bedst at lade det være som det er.

Vær opmærksom på hudsygdomme

Psoriasis eller eksem  kan blive alvorligere ved barbering. Hvis du har disse hudsygdomme, er det bedst at gå til lægen for at få den anbefalelsesværdig måde at fjerne dit hår.

Hvis du ikke gør det, kan du forværre situationen og opleve en masse ubehag og smerter på grund af det.

Barbering er ikke mere hygiejnisk

Kvinde i undertoej - fjerne koensbehaaring

Dette er en af de mest udbredte myter, og det gør flere og flere kvinder ønsker helt at barbere deres kønsbehåring af. Dårlig lugt har intet at gøre med mængden af genitale hår, men snarere med personlig hygiejne.

Det er ikke et elskovsmiddel!

Det er sandt, en masse kvinder føler sig mere trygge, når de er barberet, og dermed har bedre sex. Men din intime tilfredsstillelse rækker længere end den mængde hår du har.

Det afhænger også af parret. En masse fyre kan lide når kvinder barberer sig helt, men der er også en masse fyre, der foretrækker det naturlige, med alle deres attributter intakte.

Rådgivning om glatbarberede kønsdele

Hvis du ikke, som du tidligere har læst, at overbevist dig til at stoppe med at fjerne din kønsbehåring, er det fordi du føler dig mere komfortabel uden det … ikke et problem! Men hvis det er tilfældet, anbefaler vi et par gode vaner til at sikre, at denne beslutning får så få konsekvenser som muligt.

Barber dig lidt efter lidt

Kvinde i bikini - fjerne koensbehaaring

Hvis du aldrig har barberet din kønsbehåring før, er det bedst at starte lidt efter lidt.  På denne måde vil du opleve færre smerter eller bivirkninger. Start med at klippe håret med en saks, og derefter barbere det eller fjerne det med voks.

Tænk over, hvordan DU føler

Du har måske besluttet barbere dig helt, fordi din partner bad dig om det, du skal på ferie, eller du ønsker at prøve noget nyt. Sammenlign den måde, du føler det på med, hvordan du følte, da du havde hår.

Vær opmærksom på irritation

Det er ligegyldigt, hvilken metode du har valgt til at fjerne din kønsbehåring. Men glem ikke de virkninger, det har på din hud. Hvis det bliver rødt eller føles ubehageligt, så brug en god fugtighedscreme.

Check og se om du har nedgroede  hår.

Bomuldsundertøj

Smid visse materialer som lycra ud.  Du bør heller ikke bruge stramt tøj (herunder bukser). Bær nederdele eller løse kjoler, og vær forsigtig, når du er iført en bikini.

Læs også denne artikel efter “Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring?”:

5 medicinske planter der øger din sexlyst

Du må ikke solbade området

 

Kvinde der solbader - fjerne koensbehaaring

 

Du har måske barberet dig helt, fordi du har en lille badedragt, eller sommeren er startet. Men det er ikke godt at solbade de første par dage efter barbering eller voksning.

Undgå irritation og rødme med en creme med en høj solfaktor.

Det kan interessere dig ...
6 vaner, som vil forbedre dit sexliv
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 vaner, som vil forbedre dit sexliv

Gode vaner kan forbedre dit sexliv og sundheden generelt. Læs om, hvad du kan gøre for at få mere lyst og blive tilfredsstillet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.