7 fantastiske fordele ved at spise brombær

Brombær er en virkelig vidunderlig lille frugt. Lær om de mange store sundhedsmæssige fordele ved at spise denne actionfyldte frugt regelmæssigt.
7 fantastiske fordele ved at spise brombær
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Brombær er en lækker og saftig frugt. Det er derfor, de er også et godt alternativ til usunde drikkevarer for dem, der elsker naturlige drikkevarer. Derudover finder et væld af andre fordele ved at spise brombær. Læs med!

Dette er dog ikke den eneste måde at drage fordel af denne frugt. De kan også indgå i en række salater, desserter og lignende opskrifter.

Deres uovertruffen smag er ikke det eneste argument til fordel for at vælge brombær.

Denne frugt giver kroppen store mængder fedtsyrer, vitaminer, mineraler og kulhydrater. Derudover betragtes de som en af de sundeste naturlige antioxidanter.

Desuden har denne frugt meget få kalorier. Dette gør den ideel at tilføje som en del af en vægttabs diæt.

I dag vil vi gerne kigge på nogle af de store fordele ved denne lille frugt.

Fordelene ved at spise brombær

Alle naturlige fødevarer giver fordele til kroppen, og denne frugt er ingen undtagelse. Lad os se på dem.

1. De er en naturlig mad med anti-inflammatoriske egenskaber

Der er mange gavnlige effekter for din krop ved at spise brombær

Regelmæssig indtagelse af denne frugt giver mange fordele for de mennesker, der lider af inflammatoriske sygdomme.

Takket være deres bidrag af næringsstoffer kan brombær anvendes til behandling af sygdomme som leddegigt eller slidgigt.

De favoriserer endda behandlingen af ​​hæmatomer forårsaget af direkte traume og andre inflammatoriske problemer, uanset hvor de er placeret i kroppen.

2. De er antioxidanter

Hvis fordelene ved denne lille frugt nævnt ovenfor overraskede dig, så er det sikkert, at faktummet, at brombær er antioxidanter, vil chokere dig endnu mere. Det bedste er, at du kan nyde begge disse fordele, hvis du spiser denne frugt.

Hvis behandlingen af ​​betændelse i kroppen ikke er grund nok til at inkludere denne frugt i din kost, så måske ved at vide at denne frugt hjælper med at bekæmpe frie radikaler vil overtale dig.

Desuden stimulerer antioxidant egenskaben rensningen af ​​toksiner og andre ugunstige stoffer. Således er det ansvarlig for at yde hudpleje samt pleje af kredsløbssystemet og andre organer.

Kort sagt, ved at spise denne frugt regelmæssigt afgiftes kroppen optimalt og naturligt.

3. Du kan behandle anæmi ved at spise brombær

Der er mange mennesker, der lider af anæmi over hele verden og er uvidende om dette. I dette tilfælde ligger fordelen ved at forbruge denne frugt i dens høje jernindhold.

Faktisk er brombær en af ​​de rigeste frugter på jern.

Forbruge dem regelmæssigt hjælper ikke kun med at bekæmpe anæmi, men holder også blodcellerne på et ideelt antal.

4. Brombær forhindrer kræft

I betragtning af at brombær er en naturlig kilde til antioxidanter, hjælper de kroppen med at bekæmpe nogle kræftceller. Derfor kan inkludering af denne frugt i din regelmæssige kost reducere sandsynligheden for at udvikle bestemte typer af kræft.

Selv om dette var en simpel teori i første omgang, så udførte University of Illinois (USA) forskellige undersøgelser, der understøtter denne påstand.

I undersøgelser blev det bekræftet, at den type kræft, der er mest berørt af brombær, er mavekræft.

5. Du kan bekæmpe feber ved at spise brombær

Mange fordele ved denne lille frugt er relateret til hinanden. Et slående eksempel på dette er den måde, de bekæmper feber på.

På grund af deres antioxidant kraft angriber brombær de bakterielle kroppe, der forårsager vira. Kort sagt er det ansvarligt for desinfektion af kroppen.

6. Brombær styrker tænderne

Som med feber tilfældene, så har brombær også fordele i forhold til munden, specielt tænderne.

Regelmæssig indtagelse af denne frugt renser og styrker dine tænder takket være den effekt, at C vitamin har på bakterier.

Desuden forhindrer de forskellige lidelser såsom halitose, plak og gumme inflammation.

7. Du kan bekæmpe hoste ved at spise brombær

Fordelene ved denne frugt afhænger også af den type, vi bruger. For eksempel kan grønne brombær anvendes til at bekæmpe hoste.

For at udnytte deres egenskaber til det maksimale anbefales det at blande disse bær med en lille smule honning.

Andre fordele ved brombær

  • De hjælper kroppen med at forblive ordentligt hydreret.
  • Brombær fungerer som afføringsmiddel.
  • De hjælper hjernens funktion.
  • Brombær regulerer blodkolesterolniveauet.

Hvis du lider af for højt blodtryk, skal du konsultere en betroet læge eller en ernæringsekspert, inden du øger dit forbrug af denne frugt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes: ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
  • Valero Gaspar T, Rodríguez Alonso P, et al. La alimentación española. Características nutricionales de los principales alimentos de nuestra dieta. Mayo 2018. Fundación Española de la Nutrición. Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación de España.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.