Fordele ved at indtage citrus til morgenmad

Fordele ved at indtage citrus til morgenmad

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Vidste du, at C-vitamin og antioxidanterne i appelsiner er den perfekte allierede mod alderdoms og gastrointestinale problemer? Drikning af denne saft af citrus dagligt giver flere sundhedsmæssige fordele.

Min bedstemor plejede at sige, at få at undgå at blive syge, så skulle vi spise appelsiner (eller drikke saften).

Men citrusfrugter giver mange andre fordele, især hvis du spiser dem til morgenmad.

I denne artikel skal vi tale om fordelene ved at spise citrus til morgenmad, som den første ting om morgenen.

Egenskaberne ved citrus (som du ikke kendte til)

Vi har til hensigt at afmystificere den fantastiske kraft i appelsiner, citroner og mandariner, så du kan lære om deres mange egenskaber.

Ud over at forbedre dit immunsystem og hjælpe dig med at fjerne en forkølelse (eller undgå en i første omgang på grund af C-vitaminen), har citrus meget mere at byde på.

De er en endeløs kilde til naturlige fordele, og de er gode at bruge på ethvert tidspunkt af året.

Nedenfor vil vi i detaljer beskrive nogle af fordelene ved forbrug af citrus:

Passer på og toner din hud

Mandarin appelsiner har flere medicinske og kosmetiske fordele takket være deres C-vitamin. Du kan spise dem, men de er også gode, når de bruges som hovedbestanddel i hjemmelavede masker.

Men hvad bruges de til? Til toning af huden, slippe af med skidt og snavs, og til behandling af irritation. Men når de spises, forbedrer denne frugt også blodcirkulationen.

Reducerer stress

Appelsiner i særdeleshed er gode til at kontrollere træthed, kronisk træthed og nerver.

Dette skyldes, at de indeholder yderst fordelagtige stoffer (herunder kalcium, jern og magnesium), som reducerer stress. De forbedrer også dit syn, din tarmfunktion og styrker knoglerne.

På grund af citronsyre og mineralsalte indeholdt i appelsiner, vil du også opleve et bedre humør. Derfor er det så godt at drikke appelsinjuice om morgenen, du vil garanteret smile hele dagen!

De behandler efter-ferie syndrom

Citroner bekæmper virusinfektioner og hjælper med vægttab.

Men de har også vist sig at eliminere depression, apati og manglende koncentration, som er almindeligt, når man vender tilbage til arbejde efter ferie.

Dette syndrom, som også fører til angst, dårligt humør og hovedpine, kan behandles blot ved at tilføje citron til dine salater.

Vi anbefaler også at drikke citron te om morgenen (en halv time før morgenmad) for at føle sig mere animeret og afbalanceret med ens følelser.

Bekæmpe søvnløshed

I dette tilfælde bruger vi også en anden del af træet (ikke frugten). Appelsin blade er perfekte til afslapning omkring sengetid. I modsætning til saften anbefaler vi at drikke te om aftenen for at få de bedste resultater.

Disse beroligende egenskaber hjælper dig med at sove efter et par minutter, så du kan få den hvile, du har brug for.

I løbet af dagen (inklusiv til morgenmad) kan denne infusion hjælpe med at reducere feber, berolige hovedpine og behandle fordøjelsesproblemer, især når de er forårsaget af stress og nerver.

Eliminer toksiner

Citrus kommer i mange udgaver og de fleste er virkelig sunde for dig

Grapefrugt er en af de mindre kendte citrusfrugter, selvom den også har fantastiske rensende egenskaber. Det er perfekt til at eliminere toksiner, der akkumuleres i kroppen.

Og hvis det ikke var nok, hjælper denne frugt også med at:

 • Forebygge af anæmi
 • Reducere kolesterolniveauer
 • Reducere højt blodtryk
 • Balancere blodsukker niveauer

Det har også antiseptiske egenskaber. Spisning af en grapefrugt før morgenmad hjælper med at forbrænde fedt, der akkumuleres i maven.

Appelsinsaft fortsætter med at være den bedste løsning

Ud over de fordele, som du får fra citroner, klementiner eller grapefrugter, så kan ingen argumentere imod, at appelsiner stadig bruges mest til morgenmad i de forskellige husstande.

Kaffe eller te, lidt mælk, et par stykker toast og et lækkert glas appelsinsaft. Det er endnu bedre, når det er friskpresset.

Ligesom andre citrusfrugter øger appelsiner galdeproduktionen og stimulerer galdeblærens eliminering. Det reducerer derfor lidelser relateret til eventuelle ubalancer her: tunghed i maven, hovedpine, tryk i højre side af maven osv.

Mange mennesker undgår at drikke appelsinjuice om morgenen, fordi hvis du drikker det på tom mave, så stiger hæmoglobin problemerne og det skaber kvalme eller mavesmerter.

Men du bliver nødt til at modstå dette milde ubehag for at udnytte fordelene, såsom at balancere hæmoglobiner i blodet og kontrollere din vægt.

Appelsiner indeholder en god mængde antioxidanter. De danner bånd med C-vitamin for at bekæmpe aldring og lindre mavetarmproblemer (som sår og mavekatar).

De hjælper også med at fremskynde sårheling eller helbredelse efter operation og forhindrer også sygdomme.

Den bedste mulighed til morgenmad

Tilføjelse af en spiseskefuld honning til din appelsinsaft kan reducere den lidt sure eller bitre smag i nogle sorter af appelsiner, og det vil også føje lidt sødme til din morgenmad.

Denne ingrediens indeholder kulhydrater og essentielle sukkerarter og er en slags brændstof til kroppen. Du vil ikke mangle energi resten af ​​dagen!

En god ide til at nyde alle fordelene ved citrus fra de første timer af dagen er at forberede en “kombinations” juice.

Ingredienser

 • 1 appelsin
 • 1/2 citron
 • 1/2 gulerod
 • 1/2 æble

Vejledning

 • Skræl og skær guleroden.
 • Klem saften fra appelsinen og citronen.
 • Fjern æbleskrællen og skær det i tern.
 • Placer alt i en blender og blend i et par sekunder.
 • Hvis du kan lide det, så tilføj lidt honning til at søde med.
 • Drik straks (hvis det er for tykt, skal du tilføje lidt vand eller isterninger om sommeren.)

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cirmi S, Maugeri A, Ferlazzo N, et al. Anticancer Potential of Citrus Juices and Their Extracts: A Systematic Review of Both Preclinical and Clinical Studies. Front Pharmacol. 2017;8:420. Published 2017 Jun 30. doi:10.3389/fphar.2017.00420
 • Oikeh EI, Omoregie ES, Oviasogie FE, Oriakhi K. Phytochemical, antimicrobial, and antioxidant activities of different citrus juice concentrates. Food Sci Nutr. 2015;4(1):103–109. Published 2015 Jul 30. doi:10.1002/fsn3.268
 • Farooqi, A. A., Wang, Z., Hasnain, S., Attar, R., Aslam, A., Mansoor, Q., & Ismail, M. (2015). Citrus fruits and their bioactive ingredients: Leading four horsemen from front. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention. https://doi.org/10.7314/APJCP.2015.16.6.2575

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.