Fordele ved ricinusolie

· 4. marts 2016
Ricinusolie er et fremragende fugtgivende middel og har egenskaber, der kan hjælpe med at behandle en række lidelser, fra eksem og afskallende hud til skæl og insektbid.

Ricinusolie er kendt for sin naturligt afførende virkning, men det har også nogle andre interessante egenskaber, der er værd at se nærmere på. Selvom medicinske myndigheder anfører, at det kan være giftigt i meget store mængder, så har det en lang historie i traditionel medicin. I denne artikel kan du lære mere om fordele ved ricinusolie.

Hvad skal jeg vide om ricinusolie?

En lang række lidelser kan behandles og helbredes pga. fordele ved ricinusolie, den mest populære anvendelse er som et afføringsmiddel til lindring af forstoppelse. Ricinusolie mindsker også ømhed og smerter, stimulerer immunforsvaret, behandler sår på huden, og virker som et kraftig antibiotika, fungicid og er antiviralt.

Olien kommer fra frøene, der også omtales som bønner, af planten og er sammensat af fedtsyrer (hvoraf 90% er ricinolsyre). Olien anses for at være ansvarlige for plantens unikke helende egenskaber.  Ricinus planten er oprindeligt fra Indien og er kendt som “Kristpalme”, da bladene ligner kristi hænder. Måske er det derfor, at planten tilskrives så mange helbredende egenskaber.

Olie

Ricinus planten er blevet adopteret af mange kulturer, såsom Egypten, Kina, Persien, Rom, Grækenland, Afrika, Europa og Amerika. Den anvendes nu i stor stil i industrien, for det meste til tekstil, men også i Rusland til at smøre maskineri i det kolde klima, da det har en konstant viskositet og ikke fryser til. Andre ikke-medicinske anvendelser pga. fordele ved ricinusolie omfatter: Aromaer eller tilsætningsstof i fødevarer, som ingrediens i hudpleje og kosmetiske produkter, gummi produktion, fibre, lak, farvestoffer, læder behandlinger m.m.

Se også:

9 olier der gør dig smukkere på 7 dage

Det er vigtigt at huske på, at dele af bønnerne er dødbringende, hvis de spises eller på nogen måde indtages. Bønnerne er ikke klar til at blive spist før, at de har gennemgået en speciel proces hvor olien udvindes. Bare rolig, ricinusolie er sikkert at anvende, da giftstofferne kun er tilstede i de rå bønner.

Bivirkninger omfatter: Hud reaktioner og tarmlidelser der forårsager irritation af tarmvæggene. Det anbefales ikke til folk der lider af kramper, mavesår, hæmorider, prolaps eller til dem der for nylig har gennemgået kirurgi.

Riciniusolie

Fordele ved ricinusolie

Nogle af ricinusolies egenskaber:

  • Lindrer colitis: For at afhjælpe ubehag af denne tarm-ubalance, lav et kompres og anvend det på maven. Det er ganske enkelt, du skal bare fugtige en klud med olie og lade det virke i en time eller to. Gentag op til to gange om dagen.
  • Fjerner hård hud på fødderne: Ricinusolie hjælper med at fjerne akkumuleringen af død hud på fødderne. Fugt en klud med lidt olie og anvend direkte på det berørte område. Forbind med gaze og tildæk med en sok for at holde det på plads. Lad gazen sidde natten over og fil, det nu meget blødere, hårde hud væk den følgende morgen.
  • Fjerner modermærker: Dette er et meget populær hjemme remedie. Forbered en blanding af bagepulver og ricinusolie. Anvend på modermærket og tildæk med en forbinding. Lad det sidde natten over og vask med varmt vand om morgenen. Gentag dagligt indtil modermærket falder af.

Øjenvipper

Flere egenskaber

  • Lindrer gigt: Hvis dine led gør ondt på grund af gigt, kan ricinusolie hjælpe. Tilsæt tre spiseskefulde ricinusolie i en gryde og varm det i tre minutter. Fugt en klud eller vatpind, og smør på de steder det gør ondt. Tildæk med en tør klud og brug en varmepude for at holde området varmt  Lad det sidde i en halv time eller derunder (maksimalt i en time). Må ikke anvendes hvis området er betændt.
  • Forlænger øjenvipperne: Dette er en af de mange kosmetiske anvendelser, ricinusolie kan bruges til. Det hjælper med at få vipperne til at fremstå fyldigere og længere. Det kan også anvendes på øjenbrynene. Påfør ved hjælp af en mascara børste. Gentag hver aften inden sengetid, rens ikke.

 

  • Hudpleje: Fordi det fugter så godt, er ricinusolie et komponent i mange kosmetiske produkter og cremer. Det virker som et blødgøringsmiddel der glatter og beskytter huden i lotions, pomades, sæber, osv. Det behandler tør hud, eksem, afskalning, herpes, mavesår, forbrændinger og sår på huden. Det kan laves til en shampoo, som vil efterlade håret blødere, sundere og med mere glans. Det bruges også til behandling af bygkorn, skæl og insekt bid – især fra myg. Derudover er det fantastisk til bekæmpelse af aldrende hud.
  • Styrker neglene: Hvis du har skrøbelige negle, påfør ricinusolie med en vatpind på hver negl. Det er en god kilde til vitamin E, der vil holde dine negle smukke.
  • Massage af kroppen: Det kan bruges som en kropsolie til anti-inflammatorisk massage, der lindrer ømhed og smerter i muskler og led. Det er meget populært i aromaterapi.