Fordelene ved agurkejuice

Agurkejuice er godt at drikke, hvis du gerne vil forbedre din hud, regulere dit blodtryk eller endda tabe dig.
Fordelene ved agurkejuice

Sidste ændring: 13 december, 2018

Agurkejuice er sundt, giver masser af næring og kan være en drik med mange formål. På grund af dens høje mængde af næringsstoffer, så har den mange fordele for dit helbred, der er bedre, end hvis du indtager grøntsager på bare normalvis.

Nogle af dens bidrag til kroppen gælder: Forbedring af vitale funktioner i kroppen, evnen til at nedsætte risikoen for nyreforkalkning samt reducere risikoen for fedme.

Agurk er en af de mest almindeligt tilgængelige tropiske planer i verden. Den bruges hovesagligt til at lave sylte med, men de fleste af dens næringsstoffer går tabt i processen.

En ernæringsmæssig ulempe ved juice i sammenligning til hele agurken er, at dens kostfibre går tabt – kulhydraterne i en intakt agurk. Hvis du af den grund drikker agurkejuice hver dag, så huske at spise grøntsager for at gøre op for de tabte fibre.

Du kan stadig bruge efterlade agurkefibre, efter juicen er lavet. Saml frugtpulpen op af din blender, og frys det ned. Så kan du altid bruge det ved siden af kartoffelmos, supper eller sovser, når du har lyst.

Agurkens næringsmæssige værdi

Agurk indeholder imponerende mængder af naturlig destilleret vand (omkring 96 %), hvilket gør den bedre end normalt vand. Skrællen indeholder masser af A-vitamin,  så lad være med at skrælle den.

Den indeholder også mineraler, der danner alkalier. Det betyder, at de er med til at skabe et mere alkalisk miljø i kroppen, hvilket hjælper mod bakterier og sygdomme.

Det er også en super kilde til vitamin A og C (begge antioxidanter), mangan, molybdæn, potassium, silica, sulfur og mindre mænger af komplekse B-vitaminer, sodium, calcium og fosfor.

Desuden har du nok set skønhedstips, hvor de anbefaler at bruge agurkeskiver på øjnene. Dette er på grund af kaffesyren, som den indeholder, der hjælper med at forhindre ophobning af vand i kroppen, og når den påføres på øjnene, så mindsker den hævelse.

Sundhedsfordele ved agurkejuice

De fleste mennesker kender ikke til de mange fordele, som agurk har for din krop, og der er virkelig mange. Selvom denne grønsag kan virke kedelig for nogle mennesker, er sandheden hvert fald forfriskende. Her er en liste over de fordele, der er ved at drikke frisk agurkejuice:

Surhedsgrad

Mand holder sig paa maven.

Mineralernes alkalitet i agurkejuice hjælper effektivt med at regulere blodets pH-værdi, hvilket er med til at neutralisere surheden. Det er også godt til behandling af blandt andet mavesår.

Blodtryk

Ligesom selleri kan denne farveløse drik hjælpe med at regulere blodtrykket på grund af dets mineraler samt indhold af natrium.

Bindevæv

Det er en fremragende kilde til silica, der hjælper med korrekt opbygning af bindevæv i kroppen, hvilket skal bruges i fx knogler, muskler, brusk, ledbånd og sener.

Nedkøling

Agurk i skiver

Under tørt og varmt vejr hjælper det med at normalisere kropstemperaturen, når du drikker et glas agurkejuice blandet med fx sellerijuice.

Vanddrivende

Agurkejuice hjælper med at fjerne affald i kroppen gennem vandladning. Det hjælper også med at opløse nyresten.

Feber

Agurkejuice har temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør det til en fantastisk drik, hvis du har feber.

Betændelse

Mand med ondt i benet.

Det er fantastisk til at modvirke urinsyre, der ellers forårsager betændelse i dine led. Når det tages dagligt, hjælper det med at rense leddene. Dette reducerer smerte, da det fjerner urinsyren helt. Det betyder også, at det hjælper med at forbedre andre tilstande som astma og gigt.

Hårvækst

Silicium og svovl i agurker gør det særligt nyttigt, når det kommer til hårvækst. Du kan blande det med gulerodssaft, salat eller spinat.

Hudproblemer

Den store mængde af C-vitamin og antioxidanter i agurkejuice gør det til en vigtig ingrediens i mange skønhedscremer og til behandling af eksem, psoriasis, acne osv.

Væskeophobning

Agurkejuice.

Det giver dig de nødvendige elektrolytter og genopretter dermed hydrering af kropscellerne, hvilket derefter reducerer vækseophobning.

K-vitamin

At drikke argukejuice bekæmper virkningerne af mangel på K-vitamin, som omfatter bl.a. næseblod, blå mærker eller/og blødende tandkød.

Forbrugerrådgivning

Vælg agurker, der er mørkegrønne og faste, når du rør ved dem. Undgå dem, der er gullige eller rynket i begge ender. Desuden har tyndere agurker færre frø end tykkere agurker.

Opbevar dem i køleskabet for at holde dem friske. Skårede agurker skal holdes indpakket eller i en lufttæt beholder og derefter puttes i køleskabet. De skal bruges inden for en dag eller to.

Ud over at nyde agurkejuice i sig selv, så kan du også bruge den sammen med andre sunde smoothies. Prøv at blande det med frosne melonkugler og frisk mynte eller endda med jordbær og basilikum, så får du nemlig en fantastisk forfriskende drink.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bernardini, C., Zannoni, A., Bertocchi, M., Tubon, I., Fernandez, M., & Forni, M. (2018). Water/ethanol extract of Cucumis sativus L. fruit attenuates lipopolysaccharide-induced inflammatory response in endothelial cells. BMC complementary and alternative medicine18(1), 194.
  • Sánchez-del-Castillo, Felipe, González-Molina, Lucila, Moreno-Pérez, Esaú del C., Pineda-Pineda, Joel, & Reyes-González, C. Efraín. (2014). Dinámica nutrimental y rendimiento de pepino cultivado en hidroponía con y sin recirculación de la solución nutritiva. Revista fitotecnia mexicana37(3), 261-269. Recuperado en 18 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0187-73802014000300013&lng=es&tlng=es.
  • Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: a review of the scientific evidence. Journal of ethnopharmacology114(1), 1-31.
  • Zhang, L., Zhang, T., Ding, L., Xu, J., Xue, C., Yanagita, T., … & Wang, Y. (2018). The Protective Activities of Dietary Sea Cucumber Cerebrosides Against Atherosclerosis Through Regulating Inflammation and Cholesterol Metabolism in Male Mice. Molecular nutrition & food research, 1800315.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.