Forebyggelse og behandling af muskelkontrakturer

Til forebyggelse af muskelkontrakturer, skal man lave nogle udstrækningsøvelser og varme op, før og efter man dyrker sport.
Forebyggelse og behandling af muskelkontrakturer

Skrevet af Carmen Martín

Sidste ændring: 26 august, 2022

Forebyggelse af muskelkontrakturer er meget vigtigt. En kontraktur er en vedvarende og ufrivillig spænding af musklen. Faktisk, er det meget gængst og kan ske for selv de sundeste personer. Problemet manifesterer sig som en intens smerte i et bestemt område, som afholder personen fra at bevæge sig ordentligt.

Det rammer som regel ens ryg. I virkeligheden, kan det dog opstå i næsten alle dele af ens krop. Selvom det typisk er forbundet med motion, rammer det ikke kun aktive personer. Kontrakturer har faktisk tendens til også at dukke op hos stillesiddende personer eller hos dem, som kun motionerer en gang imellem.

Som vi nævnte ovenfor, er kontrakturer generende og problematiske. Derfor, vil vi forklare, hvordan man kan forebygge dem, i denne artikel.

Muskelkontrakturer

De er vedvarende og ufrivillige sammentrækninger af musklerne og er generelt forårsaget af træningsøvelser, der ikke udføres korrekt. De kan også være forårsaget af en anstrengende indsats uden ordentligt forberedelse af musklen på det.

Andre årsager kan være at opretholde en ukorrekt stilling i en længere periode. De er også forbundet med personer med dårlig smidighed og fleksibilitet.

Muskelkontrakturer kan også opstå på grund af spænding og stress. Nutildags, rammer de typisk nakken og trapezius-området. Dette er på grund af både stress og kropsholdningen, som vi måske indtager, når vi arbejder ved computeren eller ser fjernsyn.

Smerten forårsaget af muskelkontrakturer skyldes, at blod ikke kan strømme normalt. Dermed, opstår der områder med betændelse, og affaldsstoffer ophober sig. Denne form for smerte opstår også, når muskelfibrene ikke formår at slappe af efter motion.

Kvinde har ondt i lænden

Du er måske også interesseret i at læse: Fire udstrækningsøvelser der retter dårlig kropsholdning

Forebyggelse af muskelkontrakturer

Muskelkontrakturer er forårsaget af adskillige årsager, der er nemme at undgå. Her er nogle få tips til at forebygge dem:

Lav øvelser til at strække ud og varme op

Disse øvelser forebygger overanstrengelse af dine muskelfibre. De bedste tidspunkter at udføre dem på er før og efter træning.

Motionér regelmæssigt

Hvis du motionerer dagligt og i moderate mængder og også gradvist øger intensiteten, så vil du kunne forebygge muskelkontrakturer. Du kan begynde med korte gåture og derefter øge varigheden og hastigheden. Du kan også begynde på en rutine med lette vægte, hvis du ønsker at arbejde på din styrke.

Bevar en korrekt kropsholdning

Som vi har nævnt ovenfor, er de fleste moderne muskelkontrakturer forårsaget af en dårlig kropsholdning. Vi tilbringer meget tid foran computere og fjernsyne og er sjældent opmærksomme på vores kropsholdninger. Det er vigtigt at være opmærksom på sin kropsholdning og rette på den, så meget som man kan.

Tag små pauser, hvis du arbejder på kontor og skal tilbringe meget tid i samme stilling. Rejs dig og bevæg dig lidt rundt. Dette er den bedste måde at lindre enhver ophobet spænding i dine muskler.

Kvinde oplever muskelkontrakturer

Forebyggelse af muskelkontrakturer: Mindsk stress

Vi har tendens til at have hektiske livsstile disse dage og fylder vores liv med stress og angst. Desværre, fører denne stress ofte til vedvarende spændinger i musklerne. Man skal derfor prøve enten at mindske det stress eller lindre det. Prøv at leve et sundere liv.

For at gøre det, kan du også dyrke yoga. Foruden at hjælpe med at håndtere din angst, vil det også gavne dine muskler meget. Dette skyldes, at yoga øger din smidighed og beroliger også kroppen. Det er en af de mest effektive træningsformer, du kan udføre, for at forebygge muskelkontrakturer.

Ligeledes, kan du prøve at udøve afslappende metoder. For eksempel, kan du prøve mindfulness, aromaterapi og meditation. Det vil hjælpe dig med at mindske angst og være bedre ved dig selv og dine omgivelser.

Andre tips

Prøv at undgå pludselige ændringer i temperatur. Hvis det er koldt, så vær sikker på, at du varmer op, især før du motionerer. Det er også vigtigt, at du kender den korrekte teknik til de øvelser, du udfører. Det kan føre til skader og muskelkontrakturer at udføre øvelserne forkert.

Konklusion

Den bedste måde at undgå dette problem på er gennem en moderat daglig træningsrutine. Du skal dog øge intensiteten gradvist. Det er også vigtigt, at du kontrollerer dine træningsteknikker. Glem ikke at varme op og strække ud før og efter en hver aktivitet.

Tal med en fysioterapeut, hvis du får en muskelkontraktur på trods af at have fulgt disse foranstaltninger. De vil hjælpe dig med at løse problemet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.