9 tricks til at forhindre dårlige lugte i soveværelset

Udover at bruge naturlige dufte til at neutralisere luften, er det vigtigt at udlufte rummet for at opfriske luften og bringe den dårlige lugt til ophør.
9 tricks til at forhindre dårlige lugte i soveværelset

Sidste ændring: 22 december, 2022

Visse områder af hjemmet, såsom køkkenet og soveværelset har tendens til at akkumulere dårlige lugte.

Hvis du bemærker dette sker i dit soveværelse eller andre områder, skal du være opmærksom på følgende tricks, der gør det muligt at forhindre dårlige lugte.

De er enkle og økonomiske. Du vil bemærke forskellen og takke os!

1. Udluft dit hjem for at forhindre dårlige lugte

Soveværelset har en tendens til at akkumulere dårlige lugte.

Selv om det kan synes indlysende, men hvis du lufter dit soveværelse ud, vil du opfriske luften og fjerne de lugte, der lader efterlader en tung luft.

Lugtene kan opstå som følge af dårligt cirkuleret luft, så der er ikke noget som at åbne vinduerne og lade lidt frisk luft komme ind.

2. Rengør elpærerne

Dette tip er især vigtigt i et hjem med rygere. Tobaksrøg efterlader ikke blot en genstridig lugt, det danner også en usynlig film på elpærerne.

Hver gang du tænder lyset, opvarmer pæren filmen og duften kommer tilbage. For at løse dette problem skal du bare tørre pæren ren med en klud af og til.

3. Brug fluorescerende belysning

Gør elpærer og andet inventar i dit hjem til dine allierede i kampen mod lugte. Disse pærer vil efterlade dit værelse med en perfekt duft. 

Nogle rør i denne type belysning er belagt med et lag af titandioxid, som absorberer dårlige lugte, når lyset er i brug.

Ja, de er specielle pærer, som du bliver nødt til specifikt at lade efter

4. Vær opmærksom på dine tæpper

Dårlig lugt skyldes ofte tekstiler, især tæpper og gulvtæpper.

For at fjerne dårlige lugte skal du først støvsuge tæppet. Brug derefter et produkt til at vaske lugten væk.

Natron er et godt (og økonomisk) valg.

5. Citroner

Citroner har så mange gavnlige egenskaber og anvendelser. Brug dem til at hjælpe dig med at eliminere fisk og andre madlavningsdufte, der gennemsyrer dit hjem. Eller brug bare deres friske duft for at lyse et værelse op.

  • For at gøre dette, skal du skære tre citroner i halve og koge dem i rigeligt vand.
  • Lad dem simre i 30 minutter over lav varme, indtil du bemærker, at de slipper deres citrus aroma. Lad det afkøle, der hvor du vil have luften til at blive frisk. Dette er en rigtig effektiv hjemmehjælp.

6. Rengør polstring

Rengøring af sofaens polstring er virkelig vigtigt. Sørg for, at det produkt du bruger er kompatibelt med materialet. Prøv at finde et velduftende produkt.

Før du anvender et rengøringsmiddel, skal du først støvsuge beklædningen for en rigtig effektiv rengøring.

Til læder er den bedste måde at undgå lugt på ved at rengøre den med en oliebaseret sæbe lavet specielt til læder.

7. Luft Rensere

Brug af en luft rense spray er et andet simpelt trick til at sige farvel til lugt og få dit soveværelse til at dufte godt igen.

For at lave din egen, bland et par dråber lavendel æterisk olie med vand i en sprøjteflaske. Sprøjt løsningen rundt i lokalet for at eliminere langvarig lugt.

8. Potpourri

En anden måde at få dit hjem til at lugte godt på er med blomsterpotpourri, noget som du selv kan lave.

Tag en stofpose og fyld den med en blanding af friske urter og blomster. Posen vil afgive en utrolig aroma. Placer dem, hvor som helst i hjemmet, hvor du vil fjerne dårlig lugt.

9. Eddike absorberer dårlig lugt

For at sætte en stopper for dårlige lugte, så efterlad en kop fyldt med hvid eddike i rummet.

Efter et par timer lugter rummet meget bedre, fordi eddiken har absorberet de dårlige lugte.

Dette trick virker også i lugtområder såsom køkkenet og badeværelset.

Læg blot en kop eddike i noget vand og lad det stå et stykke tid. Fjern den og kassér vandet. Du vil virkelig kunne mærke forskellen.

Det kan interessere dig ...
5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

Virker det til, at dit hjem aldrig helt er i fuldkommen harmoni? I denne artikel giver vi dig 5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og rydde...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.