Sådan kan du desinficere dit soveværelse naturligt

Med et enkelt blik bemærker du det måske ikke, men hver dag opstår der støv, mider og andre allergeniske stoffer. Nogle af disse kan forårsage ubehag eller påvirke din søvn.
Sådan kan du desinficere dit soveværelse naturligt

Sidste ændring: 26 august, 2022

At desinficere dit soveværelse naturligt er afgørende for at have et sundt miljø til en behagelig nats søvn.

Ofte tror vi, at det er nok bare at vaske vores sengetøj, men dette er ikke altid tilfældet.

Vi tilbringer mange timer i soveværelset om natten. På grund af dette er det det ideelle levested for visse mikroorganismer, som kan forårsage sundhedsmæssige problemer.

Som du måske ved, har nogle bakterier, svampe og mider en stærk modstandsevne. De kan fortsætte med at leve og udvikle sig uanset hvor godt eller ofte du gør rent. Af denne grund kan du blive nødt til at desinficere ting for at slippe af med dem.

Nogle af disse ting kan også forårsage allergi, næsestop og ubehag, hvilket kan gøre det svært at sove ordentligt. Uanset hvad det er meget vigtigt for dit helbred at du får en god nats søvn uden afbrydelser. At desinficere dit soveværelse naturligt vil også hjælpe dig med at undgå mange åndedrætsproblemer.

Det er derfor vigtigt at desinficere med naturlige produkter for at undgå andre problemer. Mange rengøringsprodukter er meget stærke og kan være skadelige for dit helbred. Derfor er det heller ikke en god idé at bruge dem, hvis du har små børn eller kæledyr, da de er mere modtagelige for disse midler.

5 trin til at desinficere dit soveværelse naturligt

For at kunne desinficere dit soveværelse skal du overveje alle de ting, der findes der. Det betyder, at du ikke blot skal vaske lagner. Du skal være opmærksom på alle genstande i rummet.

Et rent sovevaerelse

Med et enkelt blik bemærker du det måske ikke, men hver dag opstår der støv, mider og andre allergeniske stoffer. Nogle af disse kan forårsage ubehag eller påvirke din søvn.

Derfor er det vigtigt at du tager den tid, du har brug for til at rengøre og desinficere dit soveværelse naturligt.

1. Lagner og dyner

Den første ting at huske er, at du bør rede din seng hver dag og vaske lagnerne mindst én gang om ugen. Du skal også vaske dine tæpper, dyner og madrasovertræk, men du behøver ikke at gøre dette så ofte. Disse akkumulerer også partikler, snavs og mider, som kan være skadelige for dit helbred.

Følg disse trin for at begynde at desinficere:

 • Vask dit sengetøj med vaskemiddel.
 • Ryst dem godt hver dag og red sengen.
 • Støvsug dem for at slippe af med partikler.

2. Desinficer din madras naturligt

En kvinde desinficerer sin madras mad et hjemmelavet produkt

Dette er en af de mest forurenede dele af rummet, fordi det er hvor din krop ligger. Den absorberer en stor mængde sved i løbet af natten og akkumulerer også meget støv. For at desinficere den godt behøver du bare at lave og anvende et simpelt hjemmelavet produkt:

Ingredienser

 • En halv kop bagepulver (125 g)
 • Eucalyptusolie (10 dråber)

Forberedelse

 • Hæld bagepulveret i en skål.
 • Tilsæt 10 gram eucalyptusolie .
 • Bland godt og lad det stå i 5 minutter.

Anvendelse

 • Drys først blandingen over madrassen.
 • Lad det stå i 1 time.
 • Derefter støvsug det.
 • Sæt betrækket på igen, hvis du har et.

Læs også denne artikel efter “Sådan kan du desinficere dit soveværelse naturligt”:

5 tips til at disinficere og pleje din madras

3. Vinduer og gardiner

En kvinde har lige desinficeret sine gardiner

Gardiner kan være meget farverige, dekorere rummet, og hjælper også med at blokere lyset fra vinduerne. Men fordi de er så tæt på indgangspunkter til huset, forhindrer de også støv i at komme ind eller ud.

Derfor ophobes der meget snavs og mider, som du skal slippe af med. Du bør vaske dem én gang om måneden, og før du hænger dem op igen, bør du rense vinduerne.

4. Desinficer gulvet naturligt

Alt snavs ender uundgåeligt på gulvet. Det helt er afgørende, at du desinficerer det naturligt for at få et rent og sundt miljø.

For at gøre dette skal du følge disse enkle trin med to ingredienser, som du helt sikkert har i hjemmet. Du kan bruge eddike, som hjælper med desinficere naturligt, og citronsaft, som giver en behagelig aroma.

Ingredienser

Citronsaft - desinficere dit sovevaerelse

Forberedelse

 • Tilsæt eddike til det varme vand.
 • Tilsæt citronsaft.
 • Rør grundigt.
 • Dyp moppen eller skrubberen i blandingen.

Læs også denne artikel efter “Sådan kan du desinficere dit soveværelse naturligt”:

De 5 bedste rengøringsløsninger med natron og eddike

Instruktioner

 • Først støvsuges eller fejes gulvet.
 • Derefter moppes hele gulvet.
 • Lad det tørre.

5. Rens luften med planter

Blomst i et vindue - desinficere dit sovevaerelse

Planter i et rum skaber en følelse af harmoni, fred og hygge. Derudover fungerer de også som rensemidler til luften. Du kan stille en lille plante i dit soveværelse.

Der er nogle anbefalede planter der hjælper med at rense luften, og derved også give dig en bedre søvn. Disse er:

Prøv at nogle af disse tips til at desinficere dit soveværelse naturligt. Du får resultaterne at se på ingen tid!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.