Forskellen mellem kærlighed og besættelse

Er det kærlighed eller en besættelse? Når kærlighed bliver en besættelse, går den anden person fra at komplementere dig til at fuldende dig. Du er bange for at miste dem. Få mere at vide i denne artikel.
Forskellen mellem kærlighed og besættelse

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kærlighed er en følelse, der er så intens, at den nogle gange bliver ude af kontrol. Det ender med at være en besættelse, der sniger sig op på os bagfra. Så hvad er forskellen på kærlighed og besættelse?

Det er ikke nemt at genkende, hvornår du er fanget af besættelse eller hvornår du virkelig føler kærlighed.

På grund af dette vil vi i dag tage et kig på nogle af de grundlæggende forskelle mellem kærlighed og besættelse. Dette hjælper med at gøre det mere klart og nemmere at se, hvad der sker med dig.

Kærlighed og besættelse?

Den eksklusive sygdom

To mennesker roerer ved hinanden

Der sker noget, når du finder ud af, at du er besat af en anden person. Du bygger en mur omkring forholdet, som man ikke kan arbejde sig ud af.

Denne eksklusivitet drukner dig. Dette sker fordi du for det meste af tiden vil styre alt. Som følge heraf er du fuld af tvivl og opmærksomhed i stedet for at slappe af og bare nyde forholdet.

Kærlighed, derimod, værdsætter ærlighed mellem parret i forholdet.

Anbefalet læsning efter “Forskellen mellem kærlighed og besættelse”:

Bytter du sex for kærlighed? Det er et farligt bytte!

Besættelse og selvværd

Når besættelser opstår, har det noget med et lavt selvværd at gøre. Vi mangler noget. Vi har brug for noget, som vi ikke har. Som følge heraf bliver vi besat.

Mist ikke dig selv: Du behøver ikke nogen til at fuldende dig. Du er en komplet person.

Men når vi taler om kærlighed, taler vi ikke om nogen, der opfylder os. I stedet taler vi om en person, der supplerer os.

Der er accept i kærlighed

Par der kigger paa hinanden

I det øjeblik et par slår op, er der altid en periode med smerte. Du skal igennem dette. Men før eller siden accepterer du virkeligheden.

Men med besættelse er det ikke tilfældet. Der er smerte, men vi kan ikke slippe det. Vi forbliver fanget eller bundet. Ofte kan vi ikke opnå accept, medmindre vi kommer i terapi.

Den anden person er et menneske

Dette burde være indlysende. Men når vi taler om besættelse, er det ikke så klart.

I disse tilfælde er den anden person som et stykke ejendom. De er noget der tilhører dig. Dette er så de kan give dig det, du mangler.

I dit hjerte tænker du på dem som “forpligtede” og at du ikke kan leve uden dem. På grund af dit behov stopper de med at være et menneske og bliver en besiddelse.

Når vi taler om kærlighed, har man den anden person i tankerne. De kan nyde deres rettigheder så meget som deres frihed.

Formålet med at manipulere – sådan hænger kærlighed og besættelse sammen

Reb omkring en ung mand

Nogle gange udvikler en partner en manglende interesse for den anden i et forhold.

Hvis vi taler om kærlighed, gør det dig ked af det. Men du ender med at træffe en beslutning og acceptere bruddet.

Men i det andet tilfælde er det ikke noget der sker. Det bruges snarere som et våben mod den anden person.

Ved at gøre dette forsøger de at gøre den anden person skyldig i denne manglende interesse.

Læs også denne artikel efter “Forskellen mellem kærlighed og besættelse”:

6 forskelle mellem kærlighed og vaner

Vigtigheden af ​​kommunikation

Kommunikation og empati er grundlæggende elementer for ethvert sundt parforhold. Dette hjælper med at få det hele til at køre glat.

Men i forhold, hvor besættelse er til stede, er kommunikationen fraværende. I stedet er der frygt for, at den anden person kan stikke af, flygte eller forlade os.

På grund af dette gør du som om intet er hændt. Du foregiver at alt går godt, så du ikke skal forholde dig til problemets virkelighed.

Oeje der graeder - kaerlighed og besaettelse

Har du nogensinde oplevet disse to former for “kærlighed” eller troen på at du elsker? Mennesker, der bliver for besatte i deres forhold ender med at blive meget sårede.

Deres behov bliver ikke opfyldt. Hvis noget pludseligt ændrer sig mister de kontrollen.

De tillader ikke nogen at ændre sig eller blive til noget andet. De har givet alt for den anden person.

Men de har glemt selv. Så den eneste løsning at finde sig selv igen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.