Lær hvordan du forsvarer dig mod kritik og bliver selvsikker

Når du accepterer kritik på en selvsikker måde og ikke bliver defensiv, vil du ikke føle dig fornærmet, og du får også en bedre psykologisk balance.
Lær hvordan du forsvarer dig mod kritik og bliver selvsikker

Sidste ændring: 09 august, 2022

“Du har ikke gjort et godt stykke arbejde i dag” “Hvis jeg var dig, ville jeg ikke have truffet den beslutning”Hele dagen er vi udsat for kritik. Er det svært for dig at forsvare dig selv mod kritik? Nu har du svaret, for i denne artikel vil vi lære dig hvordan du forsvarer dig mod kritik og bliver selvsikker.

Selvsikkerhed er ikke veludviklet hos mange mennesker. Det er dog det, der giver os mulighed for at forsvare os selv og vide, hvordan vi responderer med respekt.

Bliv ikke defensiv – stil spørgsmål

To maend der skaendes

Når nogen kritiserer os, er vores første reaktion at gå i forsvar. Vi tager det som et angreb. Det gør ondt i os og føles stødende. Derfor reagerer vi som dette.

Men når vi bliver defensive, ønsker vi at modangreb. Vi kaster kritikken tilbage i deres ansigt og forsøger at give dem en smag af deres egen medicin.

Hvis du vil lære at forsvare dig på en selvsikker måde fra kritik, er dette ikke vejen du vil gå nedad. Kontraangreb bringer os faktisk ned på deres niveau.

Så når du føler impulsen til at forsvare dig selv mod deres kritik så stop op, træk vejret og still et spørgsmål.

Spørgsmålet er noget, som den person, der kritiserer, ikke vil forvente.

For eksempel, hvis nogen siger: “Wow, hvad har du på i dag?” I stedet for at forsøge at retfærdiggøre dig selv, vise din usikkerhed eller angribe tilbage, så er det bedre at spørge: “Hvad betyder det, hvad jeg har på?”

De ved nok ikke hvad de skal sige. Eller hvis de svarer, vil det ikke give mening.

Det vigtigste er ikke at lade deres kritik gøre dig sur, da det kun får dig til at have det dårligt med dig selv.

Se også denne artikel efter “Lær hvordan du forsvarer dig mod kritik og bliver selvsikker”:

 

Godkend kritikken på en selvsikker måde

To maend

Hvis nogen kritiserer noget, du har gjort uden henblik på at få dig til at have det dårligt med dig selv, men snarere fordi de har ret, er det ikke en god idé at gå i forsvar.

Hvis en ven kritiserer dig for at tage lang tid om at gøre dig klar og møde ham, er det ikke godt at sige, “Husk, på alle de gange jeg har måttet vente på dig?”

At reagere på kritik på denne måde styrker ikke relationer. Det undergraver dem lidt efter lidt, indtil de endelig går helt i stykker.

Det ideelle svar ville være et selvsikkert og sige noget som: “Du har ret, jeg tog lang tid.”

Her er et andet eksempel. Hvis de siger “Jeg kan ikke tale med dig om dette, du ved ikke noget om politik,” kan du svare, “Det er sandt, jeg ved ikke noget om politik.”

Indrøm at du ikke ved noget, eller at du tog fejl. Men lad aldrig nogen trampe på dig eller få dig til at føle, at du skal ændre dig.

Hvis du ikke ved noget om politik, fordi du virkelig ikke er interesseret i det, er der ingen grund til at vride armen om på dig selv for at lære det, bare fordi nogen sagde noget, der fik dig til at føle dig dårligt tilpas.

Accepter det som en del af, hvem du er og udtryk din holdning uden skam.

Læs også denne artikel efter “Lær hvordan du forsvarer dig mod kritik og bliver selvsikker”:

Kritik: Glade mennesker sladrer ikke om andre

Forsvar dig selv selvsikkert, men respekter andres meninger

Der noget meget vigtigt, som vi kan ikke lade være med at berøre. Du kan forsvare dig selvsikkert, så længe du respekterer andres meninger. Men frem for alt, respekter dig selv.

Hvis nogen fortæller dig, at dit outfit er latterligt, er der ingen grund til at blive fornærmet eller afvise denne opfattelse. Respekter det, accepter det og sig, “Ja? Nå, jeg elsker det. “

Vi kan ikke alle have den samme smag, og der er ingen grund til at ændre din.

Du kan respektere, at den anden person var ærlig og gav dig deres perspektiv. Husk dog, at din mening er, hvad der betyder mest.

Det er ligegyldigt, om folk kan lide hvordan du påklæder dig. Hvis du kan lide det, er dette det vigtigste. Hvis du tænker sådan, lærer du at være mere fleksibel overfor andres meninger og smag.

Ved du, hvordan du kan forsvare dig selv mod kritik og være selvsikker? Hvordan reagerer du som regel, når nogen kritiserer dig?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.