Steder du aldrig ville forvente er fulde af bakterier

Fugtige steder er perfekte til vækst og spredning af bakterier, så visse ting som svampe og tandbørster skal udskiftes ofte.
Steder du aldrig ville forvente er fulde af bakterier

Sidste ændring: 09 august, 2022

Sæber og rengøringsmidler hævder altid at have den perfekte opskrift på at slippe af med bakterier. Men disse små indtrængere har fundet et hjem i hvert hjørne af vores planet siden skabelsens tid.

Selvom de er små, så har visse bakterier evnen til at angribe vores krop og forårsage alvorlig skade via sygdom. Denne gruppe er det, vi kalder biologiske patogener. Det værste er, at disse mikroskopiske organismer kan leve i små hjørner, som du aldrig ville forvente.

I dag tager vi et kig på nogle af dem.

Svampe og bakterier

Svampe er fulde af sæbe, så vi synes, det er rent og pænt derinde. En fugtig svamp er imidlertid et ideelt miljø for væksten af ​​mikroorganismer, som er skadelige for dit helbred.

Sagen er, at svampe ikke bare er fulde af sæbe. De er også fulde af alle slags små partikler fra madvarer og andre ting, der findes i køkkenet eller vasken.

Nogle undersøgelser viser, at disse patogener kan leve op til to uger i en svamp.

  • Derfor er det så vigtigt, at man altid presser vandet ud af dem. Dette vil holde overskydende vand tilbage og tillade reproduktion af bakterier og andre patogener.
  • Det er også tilrådeligt at udskifte dine svampe og klude ofte.

Skærebrætter

Det er vigtigt at desinficere dine skærebrætter

Problemet med skærebrætter er, at vi bruger dem til at skære råt kød, derefter frugt og derefter grøntsager. Skærebrætter er det ideelle sted for meget farlige mikrober at vokse.

Bakterier som salmonella, campylobacter og Escherichia coli (E.coli) er bare toppen af ​​isbjerget når det kommer til de mest almindelige indbyggere i køkkenartikler.

Når vaskeklude, sæbe og selv vand kommer i kontakt med dem, skabes det perfekte miljø for inkubation af alle slags mikroorganismer.

Derfor er det ikke nok bare at bruge opvaskemidler. Vi anbefaler løbende at desinficere dem og senere vaske dem med noget eddike.

Læs også:

De 5 bedste rengøringsløsninger med natron og eddike

Dørhåndtag

Vi åbner vinduet og vi drejer dørhåndtager, men vi indser ikke den fare, vi udsætter os selv for. Disse er ting, vi bruger hver eneste dag, og alligevel glemmer at rense.

Det mest bekymrende er, at vores egne hænder bliver til bærere af alle slags bakterier, både harmløse og sygdomsfremkaldende, der lever på diverse håndtag.

At rengøre dem regelmæssigt kan spare dig for mange problemer ned ad vejen.

Tandbørster

Din tandbørste kan være fuld af skadelige mikroorganismer

Svampe, bakterier og vira lurer faretruende på håndtaget af vores uskyldige små tandbørster. Dette personlige hygiejneredskab er konstant vådt. Hvor der er vand, er der mulige patogener.

Vand er dog kun en af ​​de mange kilder til bakterier. Din mund og dine hænder er de store ledere af millioner af mikroorganismer, der ender med at leve i din tandbørste.

Dette skyldes, at badeværelset er et sted, hvor  tarmbakterier findes til overflod. Groft sagt rejser de fra toilettet til alle andre steder.

Hold tandenbørsten tør og desinficer alt på badeværelset. Dette vil hjælpe dig med at holde bakterievækst og smitsomme sygdomme under kontrol.

Læs også:

Børnelegetøj

De fleste forældre lærer deres børn at holde deres legetøj i kurve eller kasser, men få forstår vigtigheden af ​​at desinficere dem fra tid til anden.

Det bekymrende er, at de mindste medlemmer af din familie er dem, der kommer i kontakt med dem.

Legetøj har en enorm tilbøjelighed til at blive placeret steder der er fyldt med bakterier: puder, gulve, badekar, tæpper osv. Det er forældrenes job at desinficere dem alle indimellem.

Actionfigurer, klodser og andet legetøj kan være farligt, især hvis vi tager højde for, at bakterierne og immunforsvaret hos spædbørn er meget mere sårbare end hos voksne.

Trælegetøj er mest tilbøjeligt til at akkumulere mikroorganismer og bakterier.

Fugt og bakterier

Fugtige steder er ynglegrund for bakterier

For at konkludere på det vi har lært i dag, så er fugtige steder potentielle ynglepladser for alle slags mikrober, der kan forårsage sygdom hos mennesker.

Den eneste løsning er konstant brug af desinfektionsprodukter, når det er tid til at rengøre huset.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Schönwälder, A., Kehr, R., Wulf, A., & Smalla, K. (2002). Wooden boards affecting the survival of bacteria?. Holz als Roh-und Werkstoff60(4), 249-257.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.