De bedste måder til at desinficere dit badeværelse

Meget ofte gør vi rent, men vi desinficerer ikke korrekt. Opdag nogle tricks til at gøre dette med os.
De bedste måder til at desinficere dit badeværelse

Sidste ændring: 09 august, 2022

Badeværelset er et af de mest brugte rum i huset. Det er også en af de mest forurenede. For at løse det, er der mange anbefalinger til hvordan du kan desinficere dit badeværelse.

De primære infektionsmidler i badeværelset er bakterier og skimmel. Fugt er den første årsag til disse. Så badeværelset bør være ventileret og tørt.

En anden almindelig årsag til forurening er urin og fækale stofrester i toilettet. Af den grund bør du vænne dig til helt at tømme tanken.

Sæbe og shampoo rester tiltrækker svamp. Det samme sker med tandpasta. De forårsager også irriterende pletter i vasken.

Badeværelset skal desinficeres dybt mindst en gang om ugen. Mens du dagligt bør tage korrigerende rengøringsforanstaltninger. Dette vil bidrage til at mindske risikoen for infektion.

Hvor skal du starte når du vil desinficere dit badeværelse?

Person der rengoerer toilet

For at begynde at desinficere badeværelset er det første, du skal bruge, handsker. Dette holder dig ude af direkte kontakt med bakterierne. De beskytter også dine hænder mod rengøringsprodukter, som kan være slibende.

Et andet aspekt at huske på er vigtigheden af ​​at bruge specifikke produkter til hvert område. Plet fjernere, desinfektionsmidler og blegemiddel er de mest grundlæggende til rengøring.

Pas på med ikke at bruge de samme rengøringsmateriel til hver del af badeværelset. Du bør bruge en børste eller klud til hvert badeværelse.

Toilettet og karbadet eller brusebadet er de dele af badeværelset, der akkumulerer de fleste bakterier. Du skal være forsigtig med gulv og vægge. Husk at dræne ophobet sæbe, shampoo og hårrester.

Før du begynder at rengøre brusebadet eller badet, skal du slippe af med alle disse rester. En fugtig svamp med blegemiddel eller pletfjerner hjælper med at fjerne skimmel fra væggene.

Toiletkummen skal rengøres med blegemiddel for de bedste resultater. Det er vigtigt at rengøre kanterne godt, fordi der opsamles meget snavs. Sædet kan rengøres med en klud med desinfektionsmiddel eller blegemiddel.

Når det kommer til vasken, skal du først rengøre tandpastaen og håret. Der kan også være grin kalk vandet. Med en blegemiddelfyldt svamp kan du desinficere det hele. Derefter rengøres det med en masse vand.

Glem ikke gulvene og væggene i badeværelset. En klud med varmt vand, sæbe og blegemiddel er effektivt til dem. Det er vigtigt at slippe af med rengøringsmiddel resterne efter påføring af det.

Fejl du begår når du desinficerer dit badeværelse

Lyseroede handsker

1. Lille eller ingen ventilation. Måske er du vant til at desinficere dit badeværelse med vinduerne og døren lukket. Åbning af vinduer eller en affugter vil holde skimmelen fra at vokse på grund af fugtigheden.

2. Glemme bruseforhænget. På grund af dets kontakt med vandet kan bruseforhænget akkumulere skimmel. De skal rengøres med en fugtig saltlage klud. Fortyndet blegemiddel er også effektivt.

3. Ikke skifte håndklæder. På grund af fugtigheden akkumulerer håndklæder bakterier. Den ideelle ting at gøre er at ændre dem en gang om ugen. Det samme skal gøres med brusemåtter og vaskemåtter.

4. Rengøring af tilbehør. Den kop, du lægger din tandbørste i, akkumulerer en masse skimmel. Denne svamp kan sig i børsterne i tandbørsten. Det anbefales at rengøre alt badeværelses tilbehør med vand og sæbe.

5. Glemme spejlet. Eddike og vand er effektivt til rengøring af spejlet. Du kan også bruge en normal spejlrens.

Enkle tricks til at desinficere dit badeværelse

gule handsker - desinficere dit badeværelse
  • Blandingen af eddike og vand er effektiv til at fjerne enhver form for ophobning i brusebadet. I tilfælde af at det er rustet, kan du forberede en opløsning af varmt vand og citron og salt.
  • For at fjerne pletter fra drænet, kan du bruge natron og vand. Det er vigtigt at bruge meget varmt vand for at få de bedste resultater.
  • I tilfælde af meget vanskelige pletter er alkohol den mest effektive løsning. Bland en del alkohol for hver 6 dele vand. Påfør blandingen til det farvede område og lad det sidde i et par minutter. Derefter skal du rengøre det med vand.
Det kan interessere dig ...
Kanariefrømælk: Hvad er det, og hvordan laver man det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kanariefrømælk: Hvad er det, og hvordan laver man det?

Har du smagt denne lækre drik? Nu hvor du kender dens fordele, bør du absolut ikke tøve med at lave kanariefrømælk derhjemme.  • Guerra, D. (2005). Uso de antisépticos y desinfectantes. Revista Del Hospital Materno Infantil Ramón Sardá.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.