6 frugter der nemt vil hjælpe dig med at tabe vægt

Ud over at hjælpe dig med at tabe vægt, kan bananer være en stor hjælp til forebyggelse af kramper og forbedre din ydeevne, når du træner
6 frugter der nemt vil hjælpe dig med at tabe vægt
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kæmper du med at tabe de ekstra kilo og ved ikke, hvad du skal gøre? Så er du kommet til det rette sted! Vi vil tage et kig på, hvilke frugter der nemt vil hjælpe dig med at tabe vægt.

Frugter der vil hjælpe dig med at tabe dig

Det bedste er, at de er så lækre, at du ikke har problemer med at spise dem hver dag. Derudover giver frugt essentielle vitaminer og mineraler, fibre og andre vigtige næringsstoffer.

1. Vandmelon

Vandmelon

Vandmelon har tendens til at få et dårligt ry, på grund af dets høje sukkerindhold. Det kan dog hjælpe dig med at tabe vægt, da det er 90% vand.

 • Takket være dets arginin indhold kan det hurtigt hjælpe dig med at forbrænde fedt og reducere oplagret fedt.
 • En 100 grams portion har kun 30 kalorier og vil få dig til at føle dig fuld i timevis.

For at undgå at forårsage en sukkerstigning anbefaler vi at du spiser det med magert protein. Det ideelle tidspunkt at spise vandmelon er mellem måltider for at begrænse cravings.

Læs:

3 fordele ved vandmelon

2. Citron

Citron

Den næste frugt der kan hjælpe dig med at tabe vægt, er billig og er nem at medtage i din kost.

Husk, at den bedste måde at tabe vægt på og holde vægten, er ved at fjerne toksiner og holde din lever og fordøjelsessystemet sund og rask.

En måde at gøre det på, er at drikke frisk citronsaft. Det hjælper med at rense og afgifte din krop takket være dets høje niveauer af riboflavin, vitamin B og C, samt mineraler som fosfor og magnesium.

Prøv følgende opskrift for at hjælpe med dine vægttabsindsatser:

Ingredienser

 • Juice fra en ½ citron
 • 1 glas varmt vand (200ml)

Forberedelse

 • Mix ingredienserne sammen og drik hver morgen

3. Æble

Aebler

Æbler er populære, fordi de er praktiske. De lette at spise som en snack, da du ikke behøver at skrælle dem. De er desuden rige på fiber og har et meget højt vandindhold.

Af de samme grunde hjælper de dig med at føle dig fyldt uden at spise mange kalorier og de er en af de frugter, der vil hjælpe dig med at tabe vægt.

Et mellemstort æble indeholder 72 kalorier, der gør det til en ideel vægttabs fødevare.

Grønne æbler har de fleste typer polyfenoler og fibre, hvilket øger gavnlige tarmbakterier.

Vi anbefaler at du spiser et æble om dagen. Du kan tilføje en til din smoothie, tage den med som en morgensnack, eller koge det med havregryn og grøntsager til aftensmaden.

4. Blåbær

Blaabaer

Det er rigtigt, at alle bær er gode for dit helbred. Men blåbær er en af de bedste frugter der nemt vil hjælpe dig med at tabe vægt

 • En kop blåbær har kun 83 kalorier. De hjælper med at reducere fedt ved at give dit stofskifte et boost, såvel som at forbrænde kalorier effektivt.
 • De er rige på fibre som vil give dig følelsen af at være fuld længere.
 • Desuden er de gavnlige for dine hukommelses- og kolesterolniveauer.

Der er mange måder at spise blåbær på. Almindeligt, i smoothies eller i saft. Selvom blåbær kosttilskud eksisterer, anbefaler vi at spise dem friske.

5. Banan

Banan

En banan indeholder kun 108 kalorier og næsten 18 gram kulhydrater. Bananer er også rige på enzymer, der fremskynder din fordøjelse ved at reducere den tid, tarmene tager for at fordøje den mad, du spiser.

De indeholder også Vitamin B6, som hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet. Desuden holder de din krop sund efter en intens træning.

Desuden kan de være nyttige til forebyggelse af muskelkramper og regulering af blodtryk. Alle ovenstående punkter gør bananer til en af de bedste frugter der nemt vil hjælpe dig med at tabe vægt.

6. Grape

Grape

Hvis du spiser en halv grapefrugt før hvert måltid kan det sænke insulinniveauet. Grapefrugter er idelle til at opretholde din væskebalance og vil samtidig give dig følelsen af mæthed på grund af mængden af vand, de indeholder.

De er også en god kilde til protein, C-vitamin, folinsyre og kalium. En hel pink grapefrugt har omkring 104 kalorier og er en god tilføjelse til hvert morgenmåltid.

Udover at nyde selve frugten kan du også bruge essentiel olie fra grapefrugten og grapefrugtfrø ekstrakt.

Tips til at drage fordel af de frugter, der hjælper dig med at tabe vægt.

 • Vælg økologisk og frisk frugt
 • Undgå at kombinere dem med ingredienser, der har højt sukker- eller kulhydratindhold, som chokolade eller cremer.
 • Hvis du vil have lidt ekstra smag, skal du spise dem med yoghurt.

 

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Organización Mundial de la Salud. (2015). OMS | Obesidad y sobrepeso. 311. https://doi.org/http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/es/
 • Secretaría de Salud. (2012). Prevención, Diagnóstico y Tratamiento del Sobrepeso y la Obesidad Exógena. Guias de Práctica Clínica, Actualización 2012.
 • Sánchez-Castillo, C. (2004). Epidemiología de la obesidad. Gac Med Mex.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.