Få gang i blodomløbet: Prøv de her metoder

Blandt de mange naturlige midler, der findes, vil vi se på de 5, der er mest effektive til forbedring af blodcirkulationen. Prøv dem!
Få gang i blodomløbet: Prøv de her metoder

Sidste ændring: 28 oktober, 2018

Dårligt blodomløb er en tavs kardiovaskulær sygdom, der starter på grund af usunde livsstilsvaner. Symptomerne vises normalt lidt efter lidt og bemærkes, når problemet er fremskredent. Hvis din tilstand ikke er alvorlig kan du få gang i blodomløbet med de her midler.

Sådan finder du ud af, om du har kredsløbsproblemer

Det er normalt let at opdage, når der er problemer med blodcirkulationen. For eksempel er en kold følelse i dine arme og ben et af de hyppige symptomer.

Kulden kommer fordi det er svært for blodet at nå enderne af kroppen, så temperaturen i disse områder falder. Den prikkende fornemmelse følger sædvanligvis med kulden i ekstremiteterne og betyder, at en aflejring af fedt hindrer blodgennemstrømningen.

Dårlig cirkulation betyder, at blodet ikke strømmer normalt gennem kroppen, så ilt og andre næringsstoffer ikke når organer hurtigt nok.

Dette medfører konstant træthed i kroppen. Desuden kan din hud få en blålig farve på dine fingre eller læber, når de ikke har adgang til al den ilt, de har brug for.

Se også: 7 naturlige midler til at reducere forhøjet blodtryk

5 naturlige midler til at få gang i blodomløbet

Dårligt blodomløb i benene

Her vil vi tale om 5 naturlige lægemidler, der kan få gang i blodomløbet

Du kan forbruge dem direkte i deres naturlige tilstand, forberede en infusion, lave en saft eller endda blande dem med andre ingredienser for at forbedre deres virkning.

1. Hvidløg

En skefuld hvidløgsfed.

Hvidløg er kendt for sine mange anvendelser og fordele. En af dem er at få blodkarrene til at udvide sig, så blodet ikke størkner.

Den mest enkle og bekvemme måde er at tilføje det hyppigere til dine daglige måltider. På denne måde vil fødevaren have en anden og intens smag, mens din blodcirkulation forbedres.

Den bedste mulighed er at spise et fed hvidløg dagligt, helst på en tom mave.

Her er en blanding af hvidløg, der kan tilberedes med citron som en slags juice, hvilket er endnu mere nyttigt til behandling af denne tilstand:

Ingredienser

 • 3 hvidløgsfed
 • 3 spiseskefulde citronsaft (45 ml)
 • 1 glas vand (200 ml)
 • Kanel (valgfri)

Hvad skal du gøre?

 • Skræl først og skær de tre fed hvidløg i meget små stykker og tilsæt dem til et glas vand
 • Derefter tilsættes spiseskefuldene med citronsaft og blandes godt
 • Hvis du ønsker det, kan du også tilføje et strejf af kanel. Det anbefales at drikke denne blanding af rå hvidløg på tom mave før sengetid.

2. Ginkgo biloba

En kop te.

Dette er et lægemiddel, der hjælper med at udvide blodkarrene og kan derfor sætte gang i blodomløbet. Du kan få flydende ekstrakter af ginkgo biloba i naturlige fødevareforretninger, såvel som i kapsler. Vælg den formular, der er mest behageligt for dig at forbruge.

Hvis du har adgang til bladene på denne plante, skal du bare forberede en simpel infusion og drikke en kop om dagen.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld tørrede ginkgo biloba blade (15 g)
 • 1 kop vand (250 ml)

Hvad skal du gøre?

 • Varm vandet i 5 minutter, og tilsæt derefter spiseskefulden af ginkgo biloba. Fjern fra varmen, sigt og sød.
 • Det anbefales at drikke en kop dagligt af denne infusion.

BEMÆRK: Dette middel anbefales ikke til gravide eller dem, der lider af søvnløshed eller angst.

3. Musetorn

Grøn te i hvidt porcelæn.

Musetorn kan nemt fås på apoteker eller urte butikker. Det anbefales til at forhindre åreknuder, hæmorider, tyngde og hævelse af ben og ankler.

Derudover kan du bruge cremer, der har musetorn som hovedbestanddel og massage dine ben med det.

For at indtage det, kan du lave en infusion og drikke den eller forberede bade med denne plante som basen af blandingen.

Ingredienser

 • 1 skefuld tørrede musetorn blade (15 g)
 • 1 kop vand (250 ml)

Hvad skal du gøre?

Varm vandet i 5 minutter, tilsæt spiseskefilet af tørret slagterens kostblader, fjern fra varme og lad stejlt.
Stamme og sød efter smag. Du kan få en kop te her om morgenen og en om aftenen.

4. Sæt gang i blodomløbet med mælkebøtte

Mælkebøttete.

Mælkebøtte er en almindelig blomster urt, der har mange fordele, som f.eks. Opretholdelse af dine øjnes helbred, den korrekte funktion af leveren og forebyggelse af akne.

Det hjælper dig også med at tabe dig, da det eliminerer væskerne beholdt i kroppen og forbedrer også blodcirkulationen. Et simpelt middel med denne plante er i form af en infusion, der vil tjene til at udnytte fordelene.

Ingredienser

 • 3 spsk af mælkebøtte rod (45 g)
 • 1 spiseskefuld af nogle aromatiske urter (15 g)
 • 4 kopper vand (1 liter)

Hvad skal du gøre?

 • Kog mælkebøtterne i 1 liter vand i 5 minutter.
 • Fjern det fra varmen, tilsæt bladene eller pulveret fra de aromatiske urter og lad dem stå i 5 minutter.
 • Før du drikker, skal det være sigtet og sødet efter smag. Det anbefales at drikke mindst 2 kopper af denne infusion dagligt.

Du bør læse: Leverrensende diæt

5. Gurkemeje

Gurkemeje er et krydderi, der bruges til at forbedre blodcirkulationen, fordi det mindsker betændelsen, har antioxidanter og en række sundhedsmæssige fordele for kroppen. Dets aktive ingrediens, curcumin, hjælper med at reducere blodpropper og dannelsen af ​​plak i arterierne.

Gurkemeje.

Ingredienser

 • 2 teskefulde gurkemejepulver (10 g)
 • 1 tsk honning (7,5 g)
 • 1 glas varm mælk (200 ml)

Hvad skal du gøre?

 • Hæld skeen af gurkemeje og honning i den varme mælk og bland godt med en teske.
 • Det anbefales at drikke en eller to glas om dagen.

I butikkerne kan du også få gurkemeje-kosttilskud, der forbedrer blodcirkulationen. Derudover er det tilrådeligt at konsultere en specialist.

Kardiovaskulære sygdomme er farlige, da de ofte kan forårsage et hjerteanfald. Det bedste er at forebygge og føre et sundere liv, der omfatter hyppig motion og en afbalanceret kost.

Problemet med blodcirkulationen er, at den er tavs, så du bør være meget opmærksom på symptomerne og handle så hurtigt som muligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gonçalves, M. V. D. F., Feijó Filho, R. N. G., Magalhães, R. D. C., Benevenuto, J. L., Damasceno, F., & Pessoa, C. V. (2015). O ALHO E SEUS BENEFÍCIOS TERAPÊUTICOS.
 • Sueth-Santiago, V., Mendes-Silva, G. P., Decoté-Ricardo, D., & Lima, M. E. F. (2015). Curcumina, o pó dourado do açafrão-da-terra: introspecções sobre química e atividades biológicas. Química Nova38(4), 538-552.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.