Sådan kan du genanvende teposer eller kaffe

Du kan genanvende teposer som et afslappende middel til dine øjne. Tag en brugt tepose og læg den i koldt vand. Placer den herefter over dine øjenlåg, for at reducere opsvulmethed i området.
Sådan kan du genanvende teposer eller kaffe

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Når de fleste  er færdige med at drikke deres kaffe eller te, så smider de som regel teposen eller kaffen i skraldespanden. Der er dog masser af måder at genanvende teposer på. At genanvende husholdningsartikler hjælper ikke blot miljøet ved at reducere hvor meget skrald vi producerer, men det betyder også at du kan få mere ud af hver vare. Læs den følgende artikel for at lære hvordan du kan genanvende kaffe og teposer.

Få mere ved at genanvende teposer eller kaffe

Dette er et af genbrugsprincipperne. Hvis du vil gøre en forskel i verden, bør du være opmærksom på de følgende anbefalinger for at genanvende teposer og kaffe efter at have anvendt dem.

Økologisk gødning

Du kan begynde med at lave din egen kompost i hjemmet, uanset om du har en have eller ej. Ved at smide økologisk affald (frugt og grøntsagsskrald og affald) i en bunke, vil du kunne producere god, sort jord som er perfekt til at gøde dine planter og blomster. Du vil desuden heller ikke forurene det område du bor i. Hvis du ikke føler dig bekvem med en kompost bunke fordi du bor i en lille lejlighed eller ikke ønsker at have at gøre med lugten, så skal du ikke bekymre dig: du kan blot åbne en tepose eller kaffe og smide dette ned i din favorit indendørsplante.

Den brugte te eller kaffe vil være fantastisk til dine blomster, og hvis du anvender kaffe, vil det endda dufte godt. Husk at du kun bør påføre indholdet af teposer eller kaffe når de er kolde og tørre. Dette vil forhindre svampevækst, og vil sikre at din økologiske gødning heller ikke tiltrækker insekter.

Lugtneutralisering til dit køleskab

Kaffe kan hjælpe med at fjerne, eller neutralisere de mærkelige lugte i dit køleskab. Dette er en af egenskaberne ved den mest populære varme drik i verden. Så næste gang du drikker kaffe, så husk at tage din kaffe ud og læg den i køleskabet. Hvis du anvender hele bønder, kan du lægge dem i en skål og tildække den. Dette vil også hjælpe med at absorbere mærkelige lugte, og få køleskabet til at dufte friskt.

Du kan nemt genanvende teposer når du er færdig med dig te.

Du kan genanvende teposer til hjemmeremedier

Vidste du at du kan anvende teposer som en aktuel løsning til hudproblemer? Nu gør du i hvert fald! Du kan for eksempel anvende dem til poserne under dine øjne, til myggestik eller insektbid, til at reducere hævelse eller til at lindre dine øjne efter lang tid foran computeren. Denne egenskab kommer fra en komponent i te kaldet garvesyre, som er i stand til at reducere hævelse. Du b ør altid have et par brugte teposer i køleskabet, så du har dem tilgængelige i tilfælde af nødstilfælde.

Her er endnu en super vane som du bør forsøge at implementere hver dag efter arbejde: sæt dig ned på sofaen (eller i badekarret med varmt vand og neutrale salte), sæt noget afslappende musik på, luk dine øjne og placer en tepose, som også har søbt i vand, på hvert øjenlåg. Du vil se resultaterne med det samme! Det er altså en lækker måde at genanvende teposer på.

Stoffarve

I århundreder har folk anvendt te, samt andre planter og blomster, som en metode til at farve stof på. Hvis du søber et stykke hvidt stof i te, vil du bemærke at det får et antikt look. Er du bekendt med sepia stilen indenfor fotografi? Det er noget, der ligner. Dette er en perfekt måde at ændre farven på din sofa, dine gardiner, eller et stykke tøj som du er blevet træt af. Hvis du kan lide hobbyarbejde, så giv dit stof et vintage look, ligesom de ting din bedstemor havde på loftet. Hvis du er ved at organisere et udendørs bryllup, så vil denne type stoffarve give dig et perfekt, unikt touch.

Lav mere te

Du har helt sikkert set dine forældre eller bedsteforældre gemme teposer i et krus i et par dage, kun for at anvende de samme teposer til en ny kop te. Hvis du er i stand til at gemme fem teposer, så vil du have nok til at lave en stærk kop te. Denne teknik vil hjælpe dig med at spare en del penge. Drikker du for eksempel en kop te fra mandag til fredag, så er den kop du drikker om lørdagen gratis! Du kan blande forskellige typer te for at skabe nye lækre smagsvarianter.

grønte

Reducer appelsinhud

Du er sikkert bekendt med at anti-cellulite creme er meget dyrt, og at ingen er kommet op med en 100% effektiv formular (hvilket betyder at du er nødt til at købe mere end en flaske). Plus at de kosmetiske produkter du kan finde i supermarkedet er fulde af usunde komponenter, og derfor bør du prøve denne opskrift.

Du har brug for en smule brugt kaffegrums (fra en engangskaffe eller din normale kaffemaskine). Bland dette med et par dråber kokosolie eller mandelolie, indtil en pasta er formed. Påfør denne blanding til den del af din hud der er påvirket af cellulitis i cirkelbevægelser imens du tager et bad; fokuser på dine balder, lår, mave, arme og ben. Rens herefter med vand og fortsæt med dit bad.

Fjern dårlig lugt fra dine hænder

Efter tilberedning af specifikke madvarer, såsom hvidløg, fisk, oliven eller løg, så har dine hænder en tendens til at få en grim lugt som er svær at slippe af med, selv efter håndvask eller påføring af parfume. Hvis du har en skål med brugt kaffegrums, så tøv ikke med at anvende det til at slippe af med mærkelige lugte på dine hænder. Du skal blot samle en smule grums i dine hænder, og gnide dem sammen i et par minutter. Rens til sidst med varmt vand.

Skinnende hår

hår

Alle os kvinder ville elske at have sundere, mere skinnende hår, ligesom det hår vi ser i shampoo og balsam reklamer. Du kan opnå dette look ved at anvende kaffegrums. Dette er en simpel behandling der er helt naturlig.

Tag en skål fuld af kaffegrums og tilføj kogende vand, lad det herefter afkøle. Tøm mixturen og hæld den resulterende væske på dit rene, våde hår (efter bad). Lad det sidde i cirka 20 minutter og rens herefter med varmt vand. Forsøg at anvende denne behandling en gang om ugen i en måned, og du vil med sikkerhed opnå fantastiske resultater!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • J Adv Pharm Technol Res. 2012 Apr-Jun; 3(2): 136–138. Evaluation of anti-inflammatory effects of green tea and black tea: A comparative in vitro study. doi: 10.4103/2231-4040.97298
  • American Society of Dermatologic Surgery. Cellulite. https://www.asds.net/skin-experts/skin-conditions/cellulite
  • Int J Cosmet Sci. 2011 Dec;33(6):519-26. Evaluation of the efficacy of a topical cosmetic slimming product combining tetrahydroxypropyl ethylenediamine, caffeine, carnitine, forskolin and retinol, In vitro, ex vivo and in vivo studies. doi: 10.1111/j.1468-2494.2011.00665.x. Epub 2011 May 13.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.