12 måder til at genbruge gamle apparater på

Her er nogle fantastiske idéer, der vil inspirere dig næste gang, du er nødt til at erstatte et ødelagt apparat.
12 måder til at genbruge gamle apparater på

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

For at genbruge gamle apparater, skal du blot bruge din fantasi og værktøjer, der vil hjælpe dig med at transformere dem til nye objekter.

Uheldigvis, bliver gamle apparater skadet. Nogle taler endda om “planlagt forældelse”, hvilket er noget, fabrikanterne selv sørger for, for at få et apparat til at “dø” efter et vist tidsrum.

Ikke desto mindre, har de fleste folk mange apparater i deres hjem, inklusiv computere, vaskemaskine, opvaskemaskine og fjernsyn, blandt andre ting. Når de bliver gamle, kan de transformeres til vidunderlige og originale objekter, med en lille smule opfindsomhed og nogle værktøjer.

Når et apparat går i stykker, vil du formentlig blot erstatte det med et andet, og tage det med til et genbrugscenter nær dig. Der er dog nogle meget originale, sjove og fantastiske idéer til at forny din indretning derhjemme, ved at transformere dine gamle og ødelagte apparater!

vaskemaskine fyldt med vand

Idéer til at genbruge gamle apparater

Her er nogle fantastiske idéer, der vil inspirere dig næste gang, du er nødt til at erstatte et ødelagt apparat. Det er lige gyldigt, om det er et køleskab eller et tv, fordi du kan transformere alt.

 1. Transformer et gammelt tv til en fiskebowle. (Vi taler tydeligvis om de meget gamle og store tv).
 2. Du kan også bruge en gammel computerskærm til at lave en fiskebowle. For at gøre dette, skal du forsegle den indvendigt, så der ikke kan slippe vand igennem
 3. Du kan lave tromlen i din vaskemaskine til lamper. For at gøre dette, vil du være nødt til at afmontere dem, rense dem og tørre dem. Du vil elske det endelige produkt! Du kan lave gulvlamper eller hængende lamper med dem.
 4. Forvandl et køleskab til et opbevaringsmøbel. Du kan bruge det til at opbevare tallerkener, glas, flasker eller klude. Selvom køleskabet tydeligvis ikke længere virker, er det perfekt til at opbevare ting. Du kan male det udvendigt med tavlelakering for at give dit hjem et originalt pift.
 5. Transformer din gamle computerskærm til et lille hus til dit kæledyr.
 6. Genbrug skufferne i din gamle opvaskemaskine til at opbevare bøger, videobånd eller CD’er. Da de har hjul, kan de nemt flyttes rundt.
 7. Du kan også bruge bestikholderen til at organisere kuglepenne og alle former for skoleredskaber.
 8. Hvis du er god til at bygge ting, kan du konvertere hele din opvaskemaskine til en lænestol.
 9. Brug dit køleskab som hylder til at opbevare alle dine bøger.
 10. Tilfør hårdt glas oven på et gammelt tv, for at skabe et lille bord.
 11. Du kan transformere en gammel brødrister til et dekorativt objekt, ved at tilføje fliser og perler.

Vigtigheden af at genbruge gamle apparater

Sandheden er, at de færreste folk ved, hvad de skal gøre med deres ødelagte, gamle apparater. De gider ofte ikke få dem repareret, da det, på en måde, er en bedre investering at købe et nyt apparat, end at få det gamle ordnet.

I dette tilfælde, vil vi gerne fortælle dig, hvor du skal bringe dine ødelagte eller gamle apparater, som du ikke vil genbruge.

Hvad du skal gøre med ødelagte eller gamle apparater

Folk spørger som regel dem selv, hvad de skal gøre med ødelagte apparater. I henhold til dette, bør du vide, at det er en stor fejl blot at sætte dem ud på fortovet. Du kan ikke smide apparater væk i den nærmeste container, fordi det er en form for forurening.

Generelt, tager forretninger, der sælger apparater, sig også af ødelagte og gamle apparater, som du ikke længere ønsker. Du kan derfor slippe af med dine gamle apparater, ved at tage dem med til en af disse forretninger. Du kan også donere dine gamle apparater til dem, der har brug for dem, eller sælge dem.

Når et apparat er ødelagt, og ikke kan laves, skal du lede efter genbrugscentre i din by, der er lavet til at få indleveret disse store og tunge apparater.

Hvis du ikke ved, hvor det nærmeste er, kan du blot spørge på rådhuset.

Slutteligt, kan du også ty til services, der henter disse apparater, lige ved din dør. For at gøre dette, er du nødt til at vide, hvilke dage disse services kommer forbi dit nabolag. Det er en af de bedste måder, hvorpå du kan genbruge store apparater.

Glem ikke disse tre ord: Reducer, genanvend og genbrug

Som du nok har set, kan du lave mange ting med dine gamle apparater: Fra hylder til fiskebowler til borde. Det er vigtigt at notere sig, at disse former for håndværk ikke er nemme, og de kræver tålmodighed og mange værktøjer.

Hvis du kan lide at genbruge og har nok plads til at arbejde med dine gamle apparater, så tøv ikke med at forsøge at skabe brugbare objekter med dem.

Med sikkerhed, kan du komme i tanker om mange ting, du kan lave. Lad blot din fantasi løbe løbsk!

Det kan interessere dig ...
19 kreative måder at genbruge dåser på
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
19 kreative måder at genbruge dåser på

Kan du lide disse enkle genbrugsideer? Vi opfordrer dig til at genbruge dåser og gå i gang med at teste dine kreative evner.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.