En dag vil man indse, at tålmodighed er en evne

At have tålmodighed er virkelig en evne, som mange personer ikke ved, hvordan man udøver ordentligt.
En dag vil man indse, at tålmodighed er en evne

Sidste ændring: 10 december, 2018

Mere end noget andet er dette fordi, vi bruger vores tid på at udsætte tingene og vente på, at det ene og det andet sker. Så lige pludselig begynder vi at miste kontrollen over vores liv. I denne artikel kan du læse om hvorfor en dag vil man indse, at tålmodighed virkelig er en evne!

Når det er sagt, er dette dog ikke altid tilfældet, selvom mange personer måske vil sige, at vores drømme bliver til virkelighed, netop når vi stopper med at vente og begynder vores handlinger. No

 

gle gange kæmper vi måske hver dag for vores drømme og ofrer alt. Men ender med at fejle og ikke nå vores drømme.

Det, der vil ske, vil ske, når tiden er inde. For eksempel kan ingen tvinge sand kærlighed til at opstå, når de ønsker det.

Det er heller ikke i vores evner at få et skønt arbejde, finde en bedste ven eller leve livet fuldt ud på én gang eller i løbet af en enkelt dag.

Vi bliver nødt til at danne vores egen realitet. Men vi bør også have tålmodighed. Nedenfor inviterer vi dig til at tænke over dette emne.

Tålmodighed er en evne: Nogle ting er værd at vente på

En graviditet varer ni måneder. Et forhold, som ender med sand kærlighed, udvikler sig med tiden. En kage har en bestemt bagetid og bestemte ingredienser. Og disse ingredienser tilsættes i bestemte mængder.

Alt har brug for tid, pleje, interesse og mere end noget andet tålmodighed. Utålmodighed er aldrig en god ven. Ting i livet, som udvikler sig for hurtigt, ender aldrig op på samme måde, som man ønsker, at de gør.

hvordan kan man være tålmodig, hvis livet indtil videre har bragt os mere skuffelse end glæde?

Dette er en almindelig fejl, som mange personer laver: hvis der ikke er nogen tillid og håb for ens stræben, vil man begynde at se det på en anden måde. Med andre ord vil man simpelthen stoppe med at tro på, at de gode ting vil komme til en.

Og dette er, hvad der sker. Lad os kigge yderligere på det nedenfor.

Person oglidt stoev

Tålmodighed er en evne: Når dårlige ting sker for gode personer

Hvordan kan man vente på, at de gode ting sker, når man har oplevet intet andet end dårlige ting?

Vi har alle prøvet, at dette har strejfet vores tanker på et eller andet tidspunkt. Nogle gange sker problemer for de personer, som mindst fortjener det. Såsom ydmyg personer, som bliver nødt til at håndtere modgang uden at vide, hvordan man gør det.

Det er i disse livsvigtige øjeblikke, at nogle personer mister deres selvsikkerhed, og forventningerne om, at de kan opnå deres drømme. Eller endda at de kan få noget af den lykke tilbage, som de havde før.

Når man er i denne komplekse sitatuation, bør man dog i stedet for at spørge “hvorfor mig?” bytte denne sætning ud med “hvad kan jeg gøre nu, hvor jeg skal håndtere denne situation?”

Andre alternativer kan være som følgende:

  • Min partner er lige gået fra mig ⇒ “Hvad kan jeg gøre nu, hvor jeg skal håndtere denne situation?” ⇒ Lær at leve og kæmpe, samt prøve at finde lykken igen.
  • Lægen sagde, jeg har en sygdom ⇒ “Hvad kan jeg gøre nu, hvor jeg skal håndtere denne situation?” ⇒ Kæmp hver dag for dig selv og din familie. Efter denne kamp vil man få sin sejr, og ens helbred vil blive bedre.
  • Jeg mistede mit arbejde ⇒ “Hvad kan jeg gøre nu, hvor jeg skal håndtere denne situation?” ⇒ Man kan genfinde sig selv, begynde fra bunden og følge en anden vej karrieremæssigt, og ikke give op. Før eller senere vil man ende der, hvor man gerne vil være.
haand der holder et trae med huse

Tålmodighed er en evne: Kunsten at vente på, at de gode ting sker

Der er nogle personer, som simpelthen har givet op med at vente på de gode ting. De giver også op med at vente på, at der skal ske en forandring i deres liv. I nogle tilfælde falder vi i en form for passivitet, en vis modløshed, hvor vi bliver overvældet af det, der er i vente, hvad end det så er.

Dette er dog ikke nok. De personer, som venter, er ikke ubevægelige, og de fylder ikke deres hoved med negative tanker, såsom at “dette aldrig vil ske for mig” eller “det skib er for længst sejlet.”

  • I livet bliver vi nødt til at vente på fremgang med entusiasme. Vi bliver også nødt til at kæmpe hver dag. Selvom der måske vil være mange tilfældigheder i vores liv, og at heldet måske vil være på vores side, når vi mindst forventer det, så finder den kendte “lov om tiltrækning” ikke altid sted.
  • Kort efter, at man har ønsket noget, vil stjernerne og ens skæbne tilpasse sig for at kunne opfylde ens ønsker. Man bliver mere eller mindre nødt til at udøve kunsten af at vente med åbne øjne, ens intuition tændt og ens hænder hele tiden i bevægelse for at kunne skabe ens virkelighed.

Tålmodighed er en evne: Stol på din intuition

Dette er uden tvivl en vigtig evne at udøve. Faktisk er det lige så vigtigt, at lære at stole på sin intuition, som det er at lære at vente. For den førstnævnte egenskab lader en få adgang til den mulighed, som man ventede på. Og det giver også en form for afslutning, efter man har ventet længe.

Det er vigtigt, at man finder det rigtige tidspunkt til at tage det “store spring” af troskab. Det vil hjælp en til at opnå sine drømme, som er ens særlige ønske.

Forestil dig, at ens livs kærlighed eller ens partner, som man er forelsket i, men som man ikke har taget chancen med, står foran en. Det er muligt, at man har oplevet mange fiaskoer i sin fortid, og alle disse smertefulde oplevelser gør en ude af stand til at stole på sin intuition.

Men før eller siden vil man fortryde det.

Ung kvinde og en lille mand

Frygt er altid den primære faktor, som stopper os fra at være lykkelige. Det er derfor, kunsten af at vente også er en evne, som lader os frigøre os selv fra vores egen frygt lidt efter lidt.

Det er værd at tage springet af troskab efter at have ventet så længe.

En dag vil du indse, at tålmodighed er en evne. Forhåbentlig kommer den dag hurtigere end du tror.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cook, T. D. (2008). “Waiting for life to arrive”: a history of the regression-discontinuity design in psychology, statistics and economics. Journal of Econometrics, 142(2), 636-654.
  • Palmer, P. J. (1999). Let your life speak: Listening for the voice of vocation. John Wiley & Sons.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.