5 nemme hjemmelavede lampeskærme

Belysningen fra disse dekorative lampeskærme er perfekt til, når du vil skabe et unikt rum i dit hjem.
5 nemme hjemmelavede lampeskærme

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vidste du, at du kan lave dine egne dekorative lampeskærme fra meget enkle og billige genstande? Bedst af alt, de fleste af disse ideer til hjemmelavede lampeskærme er nemme at tilpasse til dine rum og kan fungere som loftlamper, bordlamper og endda gulvlamper.

I lyset af dette fænomen har vi besluttet at samle nogle af de bedste designs i øjeblikket for at opfordre dig til at lave dine egne hjemmelavede lampeskærme. Vi lover, at du ikke behøver at være en ekspert eller have specielle værktøjer til det. Alt, du behøver, er at finde et sted at sætte dem!

Hjemmelavede lampeskærme og designs

1. Papir og glitter

Hjemmelavede lampeskærme med glitter

Hvis du vil prøve et glamourøst og let projekt, er dette noget for dig. Alt, du behøver, er en kinesisk rispapirlampe af enhver farve, noget lim, og en stor bøtte glitter. Vi foreslår at vælge glitter, der har den samme farve som papirlanternen for at opnå de bedste resultater.

Her er, hvad du skal gøre:

 1. Placer lanternen på en avis.
 2. Fordel limen og fugt hele overfladen.
 3. Hæld meget glitter ud over det hele, så du opnår en jævn dækning.
 4. Lad det tørre i fem til 10 minutter, og hold lampen ved toppen og dup det forsigtigt. Den overskydende glitter vil falde ned på avisen, og du vil kunne se, om lampen er helt dækket eller ej. Hvis ikke, sprøjt lidt ekstra lim på de blanke pletter og drys igen med glitter.
 5. Det endelige resultat vil være en håndlavet glitrende kugle.

For en rigtig smuk effekt, foreslår vi at bruge pastelfarvede lanterner. En pink belægning af glitter på pastel/pink papir kan se flot ud. Du kan også kombinere to farver af glitter, som f.eks. hvid og sølv.

2. Perler, halskæder og et bur

Hvis du engang havde kæledyrsfugle og stadig har det gamle bur, er det nu tid til at anvende det.

 1. Rengør det, spray det med maling af en valgfri farve, og når den så er tørret, fortsætter du med at lime silikoneperler, perlestrenge eller falske perler på ydersiden.
 2. For et moderne præg, belæg hele projektet i en mat farvet maling.

3. Effekten af skyer

Hjemmelavede lampeskærme med et design af skyet er moderne i øjeblikket.

 1. Alt, du skal gøre, er at tage en hvid lampe og lim nogle vatrondeller på den, men ikke så tæt for at holde lyset let filtreret igennem. Du kan også bruge fjer i stedet for bomuld.

Du behøver heller ikke at bruge en typisk hvid papirlanterne for at lave denne slags lampeskærm. Der er masser af andre former, du kan bruge til at maksimere udforskningen af din kreativitet. Det hele handler om at udnytte alt, hvad du arbejder med, på den bedst mulige måde.

4. Brug et rivejern

Hjemmelavede lampeskærme af rivejern

Disse dekorative lamper er meget originale og passer til vovede designere. De kombinerer det moderne og rustikke udseende.

Alt, hvad du behøver, er et rivejern af rustfrit stål og en dåse af spraymaling (vi foreslår at bruge mat sort, hvilket vil give indtryk af antik jern).

 1. Påfør et par lag maling, lad det tørre, og hæng denne lampe hvor som helst, du ønsker.

Det er nemt!

5.  Snore og toiletpapirrør til at lave hjemmelavede lampeskærme

Her er alt, hvad du skal gøre for dette sjove og lette håndværk:

 1. Tag gamle toiletpapirruller, smør dem med et lag silicone, og saml dem med snor eller reb.
 2. Når de er dækket, lad dem tørre i 10 til 15 minutter, før du giver dem endnue et lag med silikone.
 3. Dette giver dig mulighed for at kunne give dem de ønskede former i dit eget personlige design.

Gå ikke glip af denne artikel:  Anvendelser til genanvendte dåser

Belysningen fra disse dekorative, hjemmelavede lampeskærme er dog meget svag, så det er ikke en god idé at bruge nogen af ​​dem som læselampe eller hovedlyskilden til et værelse. På den anden side, hvis du vil tilføje lidt magi og hyggelig stemning til et værelse, så skal foreslagene til de mange designs, vi har delt med dig, nok kunne klare det.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.