Genkendt symptomerne på et hjerteanfald

Symptomerne på et hjerteanfald kan være forskellige for mænd og kvinder. Folk forveksler også disse symptomer med andre lidelser. Det er derfor meget vigtigt at være opmærksom på dem.
Genkendt symptomerne på et hjerteanfald

Sidste ændring: 05 maj, 2021

Selvom det er en af de primære årsager til dødsfald i verden, kender mange personer ikke til symptomerne på et hjerteanfald. På grund af det får nogle personer ikke altid behandling i tide. Det er vigtigt at vide, hvordan man identificerer symptomerne, og går til en læge så hurtigt som muligt for at kunne forebygge skade.

På den anden side er hjerteanfald en af de primære årsager til dødsfald, der kan forebygges, fordi det er relateret til livsstil. Vi vil derfor forklare nogle risikofaktorer relateret til hjertekarsygdomme.

Symptomerne på et hjerteanfald

Myokardieinfarkt eller hjerteanfald finder sted, når arterierne er blokerede. Dette forårsager mangel på blodforsyning, og ilt kan ikke nå cellerne i hjertet.

Hvor hurtigt man behandler det, og hvor mange celler der vil dø, vil afgøre konsekvenserne for helbredet. En af nøglerne til at overleve et hjerteanfald og at få så få problemer som muligt er derfor at lære at genkende symptomerne på et hjerteanfald.

1. Smerter i brystet

Smerter i brystet er eksempler på symptomerne på et hjerteanfald

Det primære symptom er ondt i brystet. Patienter beskriver denne smerte som trykken, som om der var en tung genstand på deres brystkasse. Nogle gange er det dog ikke en intens smerte. På den anden side tror nogle personer, at det er på grund af stress, angst eller lignende.

Smerter i brystet er også det mest gængse symptom hos mænd. Hos kvinder er akut smerte i den øverste del af kroppen, nakken, ryggen og kæben mere hyppigt. Det er en af grundene til, at kvinder ikke genkender hjerteanfald så hurtigt som mænd.

På den anden side er vi vant til at tænke på smerter i brystet eller i den venstre arm som symptomerne på et hjerteanfald. Smerte i ryg og nakke kan dog også være gængse symptomer.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Sådan kan man diagnosticere hjertesygdomme

2. Intens stakåndethed

Nogle gange er smerter i brystet ledsaget af voldsom stakåndethed. Ligeledes er pludselig og uforklarlig udmattethed også gængs hos kvinder. Mange personer ignorerer det dog, eftersom det typisk er mildt og kun varer nogle få dage.

3. Kvalme

Kvinde kaster op som eksempel på symptomerne på et hjerteanfald

Kvalme og opkast er andre af symptomerne på et hjerteanfald. Det sker dog oftere hos kvinder end hos mænd. Husk, at hvis nogen oplever kvalme og opkast med andre symptomer, har de sikkert brug for øjeblikkelig medicinsk evaluering. Det kan være fra et hjerteanfald eller en anden alvorlig årsag.

Som du kan se, kan symptomerne på et hjerteanfald variere baseret på kønnet samt på hver enkelt individuelle person. De finder som regel stort set aldrig sted på samme tid.

I mange tilfælde når et hjerteanfald begynder, vil personen føle sig svimmel og bede om at sidde ned. I mange tilfælde dukker symptomerne op og forsvinder igen efter nogle få minutter. Det er endnu en grund til, hvorfor mange personer ignorerer disse tegn.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: 6 typer af hjertesygdomme og symptomerne, de forårsager

Risikofaktorer for hjerteanfald

Vægt og stetoskop

Foruden intense smerter i brystet er der også andre symptomer, der ikke altid forbindes med hjerteanfald:

  • Udmattethed.
  • Svimmelhed og kvalme.
  • Ondt i kæben.
  • Problemer med at trække vejret.
  • Ubehag eller smerte i armene.
  • Smerte i nakke og ryg.

Det er også vigtigt at vide, om denne person har nogen af disse risikofaktorer. Nogle af risikofaktorerne er hjertesygdomme, overvægt og rygning. Du bliver derudover nødt til at vide, om denne person har høje stressniveauer.

En anden nøglefaktor, man bør overveje, er deres alder. Risikoen for at få et hjerteanfald øges fra 40-års alderen hos mænd og 50-års alderen hos kvinder. For at forebygge hjertesygdomme kan man derfor lave nogle ændringer i livsstilen. For eksempel kan man motionere mere, følge en balanceret kost fattig på salt og fedt og stoppe med at ryge.

Konklusion om symptomerne på et hjerteanfald

Hvis du er blevet diagnosticeret med en hjertesygdom eller en lidelse, som inkluderer en risiko for hjerteanfald, så prøv at følge din læges instrukser. Vær også sikker på, at du følger en sund livsstil. Vi håber, at vores vejledning til at genkende symptomerne på et hjerteanfald vil være til gavn for dig.

Det kan interessere dig ...
Dette bør du spise efter et hjerteanfald
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Dette bør du spise efter et hjerteanfald

I denne artikel, kan du læse om fødevarer, du bør spise efter et hjerteanfald, eller hvis du ønsker at forebygge, at du får et.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.