8 grunde til, at man aldrig glemmer sin første kærlighed

Ens første kærlighed åbnede en ny verden af muligheder og hjalp en med at lære ting om livet, som vil blive ved en for evigt. Er du enig i disse 8 grunde til, hvorfor man aldrig vil glemme sin første kærlighed?
8 grunde til, at man aldrig glemmer sin første kærlighed

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Selvom der vil være en million ting, man vil opleve i sit liv, så er nogle øjeblikke så mindeværdige, at man bare ikke kan glemme dem. Ens første kærlighed glemmer man aldrig.

Kærlighed er altid særligt. Men når det kommer til ens første kærlighed, er det noget andet. Det er en uforglemmelig oplevelse. Til det bedre eller værre så vækkede forholdet nye følelser i os.

Dette nye forhold var medfulgt af forbløffelse, nysgerrighed og begejstring for, hvad der er i vente. Det er uanset, hvor “oprigtigt” eller hvor godt eller dårligt, det var.

Det varede måske ikke længe. Men det er noget, som vil blive ved en og bringe en blanding af følelser op i en. De er svære at sætte ord på for resten af livet.

Men hvorfor er det sådan? Her er nogle få grunde:

Ens første kærlighed er kraftfuld

Ens første kærlighed er kraftfuld

Første gang man blev forelsket, føltes det som det bedste i verden. Man indser, at man holder af en anden person, mere end man nogensinde troede var muligt.

På trods af, at man troede, man vidste, hvad ordet kærlighed betød, så når man oplever det første gang, opdager man en verden af uendelige muligheder for romantik og begejstring sammen med frygt.

Det er intet, som noget man tidligere har følt. Det er derfor, man ender op med at beholde dette som et minde for evigt.

Ens første knuste hjerte er også kraftfuldt

Det eneste, som man går igennem med så meget intensitet som ens første kærlighed, er ens første knuste hjerte. For det meste overvælder denne smerte ens minde om personen.

Det er derfor, det ikke er besynderligt, hvis ens første knuste hjerte er mere smertefuldt end de senere. Det betyder ikke noget, om det var svært at slå op eller ej. Hvis man tænker over det, vil man måske finde ud af, at det stadig gør lidt ondt den dag i dag.

At afslutte ens første forhold er svært, fordi man bliver nødt til at sætte disse magiske følelser til side.

Den store smerte, som kommer med adskillelsen, er noget, som efterlader et længevarende mærke.

Ens første kærlighed er uskyldig

At forelske sig for første gang er en handling af fuldstændig uskyldighed, som ofte vokser og vokser uden, at man indser det. Det er ikke noget, som man havde planlagt, men noget, som blot skete. Det gør det endnu mere specielt.

Efter at have forelsket sig for første gang begynder man at forstå, hvad man ønsker fra fremtidige forhold.

Det betyder, at man gradvist lægger pres på sig selv for at finde en person, som får en til at føle de ting, som man gjorde første gang.

Dette får faktisk en til at opføre sig på en bestemt måde og tænke anderledes for at finde denne type forbindelse.

Ens første kærlighed er medfulgt af andre første gange

Når man oplever ens første kærlighed, inspirerer denne person en til at gøre nye ting. Dette gør dem på en måde delvist ansvarlig for noget af ens personlige vækst.

De bliver ofte et vidne til bestemte forandringer i en. Og de er ens første positive støtte.

For nogle personer har deres første kærlighed måske også været involveret i deres fysiske “første gange”. Samt alle andre hormonelle og følelsesmæssig reaktioner.

To tydelige eksempler er ens første kys og første seksuelle oplevelse. Uden tvivl er disse første gange indgraveret i ens hukommelse, selvom de måske var ubehagelige og akavede øjeblikke.

Ens første kærlighed er ens første “os”

Selvom man var en del af et hold eller en gruppe før dette, er det med ens første kærlighed, at man typisk oplever første gang, at man virkelig føler sig som en vigtig del af et “os”.

Første gang man tager en beslutning baseret på begge parter og som et par – og ikke blot en selv – er, når man virkelig føler den lighed, som “os” indebærer.

Den første oplevelse lærer os ofte vigtigheden af at ofre nogle af vores præferencer for et mere retfærdigt forhold.

Ens første kærlighed handler om ungdom

Som årene går, handler det ikke blot om den bestemte person, når man tænker tilbage på sin første kærlighed. For det meste handler det generelt om den del af ens liv, som det fandt sted i.

Det bringer måske gode minder frem fra ens ungdom, når alt virkede mere simpelt.

Ens første kærlighed repræsenterer muligheder

Udover at repræsentere ens ungdom minder ens første kærlighed måske også en om de øjeblikke, hvor alt virkede muligt. Du ved, de øjeblikke, hvor ens liv var fyldt med nye og spændende ting.

At tænke på det første forhold får måske en til at tænke, hvad der ville være sket, hvis man havde taget anderledes beslutninger i de vigtige øjeblikke i ens liv.

Ens første kærlighed forandrer en

Den positive effekt, som den person have på en, og modsat, markerer ofte en tid med personlig vækst og udviklingDette kommer fra de nye oplevelser, som man delte. Og fra at imødekomme frygt gennem ens første forhold.

Det hjalp med at forme en som en person og komme frem i livet. Det var første gang, man lod en anden person have så stor en indflydelse på, hvem man er. Og det er noget, man ikke vil glemme. Er du enig?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Almeida, A. (2013). Las ideas del amor de R.J Sternberg: la teoría triangular del amor y la teoría narrativa del amor. Familia Universidad Pontificia de Salamanca46, 57–86. Retrieved from http://summa.upsa.es/high.raw?id=0000031322&name=00000001.original.pdf
  • Gimeno Babío, J. (2004). El primer amor. Revista Padres y Maestros / Journal of Parents and Teachers, (281), 4.
  • González A, Electra, Montero V, Adela, Martínez N, Vania, Mena G, Pamela, & Varas L, Marioli. (2010). PERCEPCIONES Y EXPERIENCIAS DE LA INICIACIÓN SEXUAL DESDE UNA PERSPECTIVA DE GÉNERO, EN ADOLESCENTES CONSULTORAS DE UN CENTRO UNIVERSITARIO DE SALUD SEXUAL Y REPRODUCTIVA. Revista Chilena de Obstetricia y Ginecología , 75 (2), 84-90. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-75262010000200002
  • Nabokov, V. (2001). Primer Amor. In Cuentos completos (pp. 716–724). Alfaguara.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.