5 karaktertræk der definerer en stærk personlighed

Personer med en stærk personlighed er ikke kolde eller ufølsomme. De har bare lært at give hvert problem den betydning, det fortjener, så det ikke påvirker dem negativt.
5 karaktertræk der definerer en stærk personlighed

Sidste ændring: 12 oktober, 2018

Ofte kan en stærk personlighed forårsage anspændthed eller ubehag.

Når vi ser folk med en stærk personlighed, som er ude af stand til at afgive visse ting. Tror vi, ​​at de er en person, der til tider er egoistisk, eller som kun ser efter deres egne interesser, og som ikke accepterer synspunkter, forslag eller meninger fra andre.

Intet er længere fra virkeligheden.

Det er sandt, at i tilfælde af personlighed er der altid mange nuancer, når det kommer til at mærke nogen som “helt igennem” indadvendt, udadvendt, afhængig, uafhængig, intuitiv osv.

Men når vi taler om stærke personligheder, er der noget bag dette, som vi skal forstå.

I psykologi er denne type profil kendt som en “modstandsdygtig personlighed”.

Indenfor dette, kan man være indadvendt eller udadvendt, men hvad der karakteriserer det er frem for alt evnen til at forblive ovenpå selv midt i modgang.

Nedenfor vil vi forklare 5 træk indenfor dette, der hjælper os med at forstå, hvad det betyder at være en stærk person. Kan du identificere dig selv?

1. En stærk personlighed kan ikke lide undskyldninger

En person med en stærk personlighed har en meget særlig fortid: hun har lært af sine fejl og succeser. Hun handler på baggrund af hendes samvittighed med ydmyghed, men med beslutsomhed.

Dette forklarer hvorfor hun ikke kan lide halve-sandheder eller halve-løgne, endsige undskyldninger eller folk, der ikke gør andet end udsætte tingene.

For en person med en stærk personlighed får disse handlinger hende til at spilde tid. De er forhindringer samt måder at bremse hensigter og mål på.

I hendes verden skal alt gøres, som kan gøres. Hvad man sætter som mål i horisonten, er en motivator at kæmpe hen imod.

Så den, der fylder hende dag for dag med undskyldninger og falske grunde, er noget, hun finder meget ubehageligt.

2. De er forsigtige, når de tillader folk at være en del af deres liv

Dukker kigger på hinanden

Hvis der er noget der definerer en person med en stærk personlighed, er det hendes evne til at have kontrol over at opdage hendes egentlige motivationer.

Hun ved hvad hun vil og hvad hun ikke vil have. Denne lektion er kommet til hende, fordi nogen engang i fortiden svigtede hende, gjorde hende desillusioneret, eller forrådte hende.

Men langt fra at være lukket inde i sig selv eller være kold eller mistillidsfuld, er hun åben for andre, men hun tøver ikke med at anvende et meget passende psykologisk filter.

Hun vil ikke lade nogen ind i sit liv, der plager hende eller som forstyrrer hendes indre fred.

3. Hun kan ikke lide ufølsomme, egoistiske eller prætentiøse mennesker

Hånd rakt frem

I modsætning til hvad mange tror, er en person med en stærk og modstandsdygtig profil følsom og meget ydmyg.

Dette skyldes, at hun værdsætter vigtige ting, der ikke spilder tid, og som giver en følelse af velvære: gode venskaber, folk der bringer lys og ikke mørke, kærlige, engagerede partnere, der deler deres værdier…

Derfor tolererer hun ikke dem, der handler egoistisk, eller som ikke ved, hvordan man værdsætter de simple ting i livet: ting, der ikke kan købes, som vi alle får ved at leve i respekt og lykkeligt.

Læs også Nogle gange er det ikke et tegn på svaghed at græde

4. De har lært af frygt og modgang

Kvinde i ørken

Et af de træk, der definerer stærke mennesker, er en klar psykologisk modstandsdygtighed. Som vi allerede ved, er få ord lige så relevante inden for personlig vækst som modstandsdygtighed.

Det er kapaciteten, hvormed man klare at overvinde modgang og følelsesmæssig smerte. Ikke kun det, men også evnen til at lære af disse oplevelser.

Således har en person med en stærk personlighed været i stand til at lære af frygt og krydse grænsen for at nå sine mål.

Desuden giver al den vigtige læring hende gode psykologiske redskaber til at bevæge sig frem uden frygt og være modtagelig for det livet bringer, men velvidende, hvad hun ikke er villig til at acceptere.

5. De behøver ikke at kunne lide alle

Kvinde med sky i hænderne

Som vi undvigede i starten, forsøger en person med en stærk personlighed ikke altid at behage alle. I stedet ved hun, hvad hun vil og spilder ikke tid med mennesker, der ikke er det værd.

Lidt efter lidt har hun lært, at få ting giver så meget frustration og lidelse som at ønske at behage alle og søge godkendelse fra alle.

Det er ikke nyttigt, det er ikke logisk, og det er usundt.

Således tager en person med en modstandsdygtig tilgangen ikke at bekymre sig, hvis nogen ikke accepterer hende for hvem hun er.

Hun ved, at dem, der er ved hendes side, er dem, der virkelig er værdifulde, dem der fortjener at gå hånd i hånd med hende på hendes vej gennem livet og som genkender værdien af hendes autenticitet.

Samlet set vil mere end et af disse karakteristika sandsynligvis virke velkendte. Måske har vi alle lært at være stærke på vores egen måde, eller snart vil. Vi er alle på vej til at udvikle en stærk personlighed.

Primære billederettigheder tilhører © wikiHow.com


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.