De 4 bedste sovepositioner for dig og din partner

Når sengetid nærmer sig, uanset om du er alene eller sammen med din partner, så er det vigtigt, at du vælger komfortable sovepositioner, så du ikke påvirker din postural sundhed.
De 4 bedste sovepositioner for dig og din partner
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mens det at sove med din partner styrker dit forhold, så er det også sandt, at deling af en seng ofte kan ende med at få dig til at ligge i mærkelige sovepositioner, herunder nogle, der kan være skadelige for dit helbred.

Derfor for komplet hvile og så din krop ikke påvirkes, så overvej følgende sunde sovepositioner for at hjælpe dig med at sove med din partner, mens du er komfortabel hele tiden.

Nøglen er (ud over den stilling du vælger for at være komfortabel) at komme ud af de umulige stillinger, der gør dig ondt.

Alle disse stillinger vil hjælpe dig med at få en god nats hvile, så du og din partner kan nyde en komplet forening.

1. Side ved side

Par der sover

Hvis i begge kan lide at sove ved siden af hinanden, så prøv at sove ryg til ryg. Dette forhindrer din krop i at blive følelsesløs, og du vil ikke komme til at ligge i ubehagelige stillinger.

Dette er helt sikkert en god mulighed for jer begge til at få en god hvile.

  • Hvis en af jer kan lide at sove på siden og den anden på ryggen, så er det bedst for den person, der sover på hans / hendes side at rotere lidt over på ryggen.
  • Så kan den anden person blive helt komfortabel på ryggen, med armene strakt ud.

2. Kramme

Par der sover

En masse par kan lide denne stilling, selvom det ikke altid er den mest komfortable. Problemerne kommer i spil, når en person kan lide det og den anden ikke kan, især om sommeren.

  • Hvis det er tilfældet, kan i gå på kompromis i form af en person, der næsten sover på deres mave og placerer en pude under deres mave; Dette forhindrer pres på ryggen.
  • Den anden person kan da sove på deres side og lægge armen over den anden. Dette skaber et blidt kram.

3. På din ryg

Par der sover

Denne position er perfekt til at begge kan slappe af.

Ingen af dem lægger uhensigtsmæssigt pres på den anden persons krop. Hvis begge er vant til at sove i denne position, så grib bare ud og tag deres hånd.

4. Ligge i ske

Par der sover

Dette er en anden af de mest almindelige stillinger, når det kommer til par, der sover. Ligge i ske foretrækkes faktisk, mest. Men er det sundt?

Svaret kan synes at være ja, fordi det hjælper med at eliminere pres på rygsøjlen.

Den bedste mulighed for at nyde denne position er at lave den på din side, bøj knæene og læg en pude mellem dine ben. Dette hjælper jer begge med at få lidt hvile.

Undgå ustabile sovepositioner

Par der sover

Undgå umulige stillinger, som hvor dit hoved hviler på deres arm eller dine ben på deres arme og andre stillinger, der kan forårsage smerte, hvis de opretholdes i lang tid.

Dette kan også afbryde passende blodgennemstrømning i visse områder på grund af det tryk, du udøver.

Dette er ikke kun dårligt for dit helbred, men øver sandsynligvis skade på jer uden at nogen af jer vil tilstå det.

En god madras + de bedste sovepositioner

Par der sover

Gode stillinger vil  ikke hjælpe dig overhovedet, hvis du ikke har en god madras. Tænk på en model, der ændrer sig efter dine behov, der ikke er for hård eller blød eller for slidt.

Dette gælder også når det er tid til at vælge en pude, så vær også opmærksom på dette.

Det er en god ting at huske på, at der er tidspunkter til at vise din partner din kærlighed på og andre til bare at sove. Det skal afspejles i hvilken som helst beslutning du træffer omkring den sundeste position, du vælger at sove i.

Så undgå at vælge ubehagelige sovepositioner. Så romantisk som det kan synes, så vil din ryg sandsynligvis ikke kunne lide det.

Find balance i stillinger, som i begge kan lide, og vigtigst af alt, så accepter jeres plads.

Husk på at når du sover, skal du hvile, og der er mange måder, du kan vise din kærlighed på uden at skade dit helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Alvarez Gayau, J. L. “Sexoterapia Integral, Manual Moderno.” México, DF (1986).
  • Morales, Elena Miró, Maria del Carmen Cano, and Gualberto Buela Casal. “Sueño y calidad de vida.” Revista colombiana de psicología 14.1 (2005): 11-27.
  • Sierra, Juan Carlos, Carmen Jiménez-Navarro, and Juan Domingo Martín-Ortiz. “Calidad del sueño en estudiantes universitarios: importancia de la higiene del sueño.” Salud mental 25.6 (2002): 35-43.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.