Gode råd til et succesfuldt ægteskab

Hvis du ønsker et succesfuldt ægteskab, så er det meget vigtigt at lære at respektere hinanden, og, selvom I ofte laver aktiviteter sammen, skal I vide, hvordan man giver hinanden plads.
Gode råd til et succesfuldt ægteskab
Bernardo Peña

Skrevet og kontrolleret af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 august, 2022

Der er mange omstændigheder, der kan puste kærlighedens og passionens flamme ud. Det er derfor, vi gerne vil give dig et par tips til, hvordan man opbygger og opretholder et succesfuldt ægteskab.

Uanset, hvor meget du elsker nogen, vil det, at leve med en person, der formentlig har fået en helt anden opdragelse end dig selv, kræve forpligtigelse. Ydermere, udløser forskelle ofte negative situationer hos de par, der ikke er mentalt forberedte på at håndtere dem.

At leve lykkeligt for evigt i et ægteskab er en meget opnåelig drøm, hvis du ved, hvordan, og du dedikerer dig selv til at indføre visse adfærdsmønstre. Læs med, og lær nogle råd til, hvordan du kan have et langt og tilfredsstillende forhold.

Tips til et succesfuldt ægteskab

Som vi har nævnt før, er forhold udfordrende. Hvis du lærer nogle basale principper, så vil den forpligtigelse, du laver over for dig selv og til samfundet, når du siger “ja”, dog blive den bedste beslutning i hele dit liv.

Er du klar til at tage noter?

1. Kommuniker i et succesfuldt ægteskab

Kommunikation er basen af et hvert succesfuldt ægteskab og forhold.

Forsøg at have din partner som din bedste ven. Tal om daglige problemer. Fortæl vedkommende om dine mål og projekter. Vis din værdsættelse, så meget du kan, og debater respektfuldt Jeres uenigheder. Målet er at finde flere løsninger og generere færre konflikter.

2. Lyt

Du skal lukke døren til selviskhed, hvis du gerne vil garantere et succesfuldt ægteskab. Du skal ikke altid tale om dig selv og dine behov, og lyt med opmærksomhed og seriøsitet til din partners og hans eller hendes tilgang.

Hvis du kan, så hjælp din partner med at opfylde hans eller hendes behov – selv blot ved at vise din støtte og tiltro til ham eller hende. Glæd dig over din partners opnåelser og udbedr hvad end, I måtte være uenige om. Ingen er nogensinde enige om alt, så tag det ikke personligt.

3. Nyd et sundt sexliv

Sex er fundamentalt i et romantisk forhold. Du skal ikke bilægge dig rutine.  Hold den romantiske gnist i live, og overrask din partner fra tid til anden.

Find nye stillinger, eksperimenter med nye ting og steder, og tal om, hvad I begge kan og ikke kan lide, og hvad du gerne vil prøve.

4. Tilgiv

Ingen er perfekt, og, som mennesker, har vi uendelige muligheder for at begå fejl. Fejl og fortrydelse aktiverer tilgivelse.

Du skal sikre dig, at det, der påvirker forholdet, ikke vil ske igen. Ydermere, skal I være enige om passende forbehold, som I kan tage og følge sammen.

5. Lad være med at genleve gamle sår

Hvis noget ubehageligt er sket, og du tilgiver det, så lad være med at bringe det gamle problem op hver gang, I har en uoverensstemmelse. Det er et uretfærdigt træk over for din partner, for dit eget mentale helbred og velværen i Jeres forhold.

Det, der allerede er blevet diskuteret og tilgivet, skal høre fortiden til, så I kan fortsætte med at have fremgang og skabe nye oplevelser.

6. Personlig plads i et succesfuldt ægteskab

Alle ved, at et par udgøres af to folk, men du skal også tage højde for, at hvert medlem af et par stadig er et individ. Derfor, skal I respektere hinandens plads og give hinanden rum til at dele Jer selv med andre folk, I elsker, og til at praktisere Jeres fritidsinteresser.

At invadere privatlivet hos din partner, eller forsøge at være sammen hele tiden, vil føre til rutine og udmattelse (medmindre I begge virkelig nyder at lave alt sammen).

Almindelige fejl

glad familie bestående af forældre og to børn

Her er nogle almindelige fejl, der kan true et forhold. Hvis du har dem i tankerne, og er klar til at indføre dem, når du har behov for dem, vil du, uden tvivl, undgå hovedpine og traumatiske konsekvenser i dit følelsesmæssige liv.

Det er en stor fejl at:

 • Skjule dine problemer fra din partner. At skjule problemer, du møder, eller endda de blandede følelser og ting, du ikke bryder dig om hos din partner.
 • Være imod din partner. Denne attitude er yderst ødelæggende for et forhold, fordi det planlægger fejl, for at få dem til at fejle, eller forårsage skade.
 • Stoppe med at vise tegn på kærlighed og affektion.
 • Ty til mikroskopiske aggressioner, i form af ironi og/eller passive-aggressive hentydninger. Det fremmer kun Jeres forskelle at opføre sig på denne måde.

Fordele ved et succesfuldt ægteskab

Ægteskab kan bidrage med et stærkt grundlag for et forhold. Desuden, bringer ethvert sundt og længerevarende forhold – uanset, om det er ægteskab, borgerlig forening eller partnerskab – dig følgende, personlige fordele:

 • Forbedrer dit selvværd.
 • Udvider din sociale omgangskreds.
 • Hjælper dig med at opnå større, mental modenhed.
 • Øger din evne til at finde løsninger på hverdagsproblemer.
 • Forbedrer din seksuelle sundhed og seksualitet.

Hvis du gerne vil have et tilfredsstillende ægteskab, så er det vigtigt at opretholde styrken af det ægteskabelige bånd i tilfælde af modgang. Derfor, skal et succesfuldt ægteskab være et sikkert sted, hvor parret kan udtrykke deres forskelle, vrede og konflikter, og nyde livet sammen på en sund måde.

Det kan interessere dig ...
Hvad skal du gøre hvis din kæreste er macho?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad skal du gøre hvis din kæreste er macho?

Det kan være ret irriterende at have en kæreste, der hele tiden gerne vil bevise, han er mand nok. Hvad skal du gøre, hvis din kæreste er macho? • Wood, R. G., McConnell, S., Moore, Q., Clarkwest, A., & Hsueh, J. (2012). The effects of building strong families: A healthy marriage and relationship skills education program for unmarried parents. Journal of Policy Analysis and Management, 31(2), 228-252.
 • McVeigh, M. (2016). Pope’s tips for building a marriage. Eureka Street, 26(7), 61.
 • Kudrna, J. (2013, February). Arbitration and Right of Access to Justice: Tips for a Successful Marriage. In New York University Journal of International Law and Politics (JILP) Online Forum.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.