Grøn te mod akne: Virker det?

Grøn te er et naturlig astringerende middel, som er fantastisk til at behandle akne. 
Grøn te mod akne: Virker det?

Skrevet af Edith Sánchez

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kan man bruge grøn te mod akne?

Lad os starte ud med at sige, at akne ikke er et alvorligt helbredsproblem – i det mindste ikke fra et organisk synspunkt. Det kan dog føre til betydelig skade på en persons udseende og selvtillid.

Typisk reagerer akne godt på hjemmebehandlinger, nogle af dem inkluderer grøn te som den aktive ingrediens. Kun sjældent bliver tilstanden modstandsdygtig over for det, og hvis det er dit tilfælde, skal du have specialiseret hjælp. Dette problem påvirker hovedsageligt teenagere, selvom det kan findes i alle aldre.

Akne har en højere forekomst hos kvinder, men dens manifestationer hos mænd er mere alvorlige. Cirka 5% af kvinder fortsætter med at have det, indtil de er 40 år. Generelt betragter specialister akne for et alvorligt problem, hvis det pludselig ses hos en ældre voksen.

Hvad er akne?

En kvinde med akne

Denne hudlidelse ændrer hårsækkene og talgkirtlerne. Du ved det muligvis ikke, men din hud har små huller kendt som porer. Disse er internt forbundet med talgkirtlerne gennem en kanal (follikel).

Talgkirtlerne producerer et fedtstof kaldet talg. Og denne talg transporterer døde hudceller til overfladen gennem folliklerne. Så når hår vokser gennem folliklerne og tilstopper en pore med døde celler, dannes der ofte en bums.

Det vil sige, sammenfaldet af døde celler, talg og hår får bakterier til at klumpe sig sammen på en gang og fører til hævelse. Akne viser sig fra det øjeblik, hvor porerne stopper til, og kan opstå på dit ansigt, hals, bryst, ryg eller skuldre.

Faktorer, der påvirker akne

Nogle mennesker har en tilbøjelighed til akne, og disse faktorer inkluderer alder, familiehistorie, hormonelle ændringer, hudkontakt med fedtstoffer, tryk eller fortsat friktion på huden (såsom at placere mobiltelefon mod dit ansigt) og stress.

Derudover kan flere faktorer forværre akne. Disse er:

 • Indtagelse af visse former for medicin. Grundlæggende inkluderer dette dem, der indeholder kortikosteroider, lithium eller testosteron.
 • Kost. Ifølge undersøgelser er de typer fødevarer, der ofte fører til akne, kulhydrater, chokolade og skummetmælk. Der er ikke en højere forekomst af akne med indtag af mad med et højt fedtindhold.
 • Hormonelle ændringer. Disse sker under eller før menstruationsperioder, graviditet eller ved brug af p-piller.
 • Stress. Selvom stress alene ikke fører til akne, kan det forværre det.

Der er en myte om at akne, kan skyldes en mangel på hygiejne. Vaskning af huden med overdreven kraft eller med meget stærke sæber kan faktisk forværre problemet. Brug af kosmetik alene fører heller ikke nødvendigvis til akne. Det hele afhænger af din hudtype.

Behandling: Brug grøn te mod akne

Grønne teblade

Grøn te er en naturlig astringent, der giver gode resultater, når den bruges til behandling af akne. Det er også en antioxidant.

At drikke grøn te forhindrer akne, da det hjælper med at reducere produktionen af ​​talg i huden. Derudover modererer det også niveauerne af insulin og blodsukker. Som med alt er moderation nøglen, så en kop om dagen skulle være nok.

Ligeledes kan du også bruge det udvortes. Påfør blot en grøn teekstrakt på det berørte område. Dette vil hjælpe med at eliminere bakterier fra området, reducere betændelse og forhindre bumser.

Andre måder at bruge grøn te mod akne på

Der er andre lidt mere detaljerede måder at bruge grøn te mod akne på. Det behandler ikke kun akne, men forbedrer din huds generelle udseende. Det tilføjer også friskhed og fasthed til din hud, så det forhindrer aldring. Nogle af de mest effektive masker til dette er:

 • Grøn te og honning. Bland en skefuld af hvert element, og lav en pasta med det. Påfør det derefter på dit ansigt og lad det sidde i 15 eller 20 minutter. Skyl med koldt vand, og gentag proceduren to gange om ugen.
 • Grøn te og aloe vera. Til denne metode har du brug for to poser grøn te, en spiseske aloe vera og en kop vand. Det, du skal gøre, er at lave en infusion med de to teposer og lade den køle af. Bland det derefter med de andre ingredienser og kom det i en sprayflaske. Spray det på dit ansigt efter badning.

Har du nogensinde prøvet grøn te som behandling mod akne? Som du kan se, er ‘dets anvendelse ganske nyttigt til behandling af denne hudlidelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mahmood, S. N., & Bowe, W. P. (2014). Diet and acne update: carbohydrates emerge as the main culprit. Journal of Drugs in Dermatology : JDD.
 • Saric S, Notay M, Sivamani RK. Green Tea and Other Tea Polyphenols: Effects on Sebum Production and Acne Vulgaris. Antioxidants (Basel). 2016;6(1):2. Published 2016 Dec 29. doi:10.3390/antiox6010002
 • Lu, P. H., & Hsu, C. H. (2016). Does supplementation with green tea extract improve acne in post-adolescent women? A randomized, double-blind, and placebo-controlled clinical trial. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2016.03.004
 • Mahmood T, Akhtar N, Moldovan C. A comparison of the effects of topical green tea and lotus on facial sebum control in healthy humans. Hippokratia. 2013;17(1):64–67.
 • Hsu, S. (2005). Green tea and the skin. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2004.12.044

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.