12 håndværk, du kan lave med gamle sokker

Har du nogle sokker, der mangler en partner, og du ved ikke, hvad du skal gøre med dem? I denne artikel viser vi dig forskellige håndværk, du kan lave for at give dine gamle sokker et nyt liv!
12 håndværk, du kan lave med gamle sokker

Sidste ændring: 26 august, 2022

At lave håndværk er en af de bedste aktiviteter, hvis man vil tilbringe tid med børn og stimulere deres kreativitet. Det er dog noget, du også kan nyde som voksen – og det hjælper dig med at genbruge ting! I denne artikel deler vi 12 håndværk, du kan lave med gamle sokker!

Der er mange fysiske og følelsesmæssige fordele ved denne aktivitet, især for børn. Det hjælper dem med at udvikle deres fantasi, udvikle tålmodighed, forbedre deres selvværd, styrke familiebånd og udvikle fingerfærdighed, ifølge en artikel af Oxfam Intermon.

Det er også nyttigt til børns udvikling, da håndværk giver dem mulighed for at genbruge ting. Faktisk er dette med til at fremme en cirkulær økonomi. Dette er et koncept, der håber at foretage en ændring i produktions- og forbrugsformerne for at få produkter til at holde i længere tid.

Lad os se på nogle ting, du kan lave af gamle sokker.

1. Dukker af gamle sokker

Dukker er et af de håndværk, du kan lave med gamle sokker, der har fanget børns opmærksomhed i mange generationer. Strømpedukker stimulerer kreativitet, fordi de hjælper børn med at lære om fantastiske historier. Faktisk er det virkelig sjovt at skabe dukker med gamle sokker!

For at komme i gang skal du finde garn, tråd, knapper, tuscher, bånd eller ethvert element, der hjælper dig med at bringe liv til dine dukker. Der, hvor tæerne skulle være, vil være hovedet og munden på din dukke.

Så det er bedst at stikke hånden i sokken for at afgøre, hvor hvert dekorativt objekt skal placeres. Ved at bevæge dine hænder vil du simulere dukken, der taler.

2. Dukketøj

Lege, der giver dig mulighed for at udvikle din kreativitet, er de bedste. Af den grund er det en god idé at få børn til at lave tøj til deres dukker med gamle sokker! Du kan lave nederdele, skjorter, tørklæder, tæpper eller andre ting, som din fantasi tillader.

To gamle støvler og et par gamle sokker

3. Dyreformede dukker

Med et par gamle sokker er det meget let at lave dukker i form af en bjørn, en kanin eller en hund. Du skal bare klippe strømperne i den form, du ønsker, og derefter fylde dem og lukke dem med en nål og tråd. Delen til tæerne kan fungere som ører, og hovedparten af sokken kan være kroppen.

4. Rengøringsklude

Et af de mere nyttige håndværk, du kan lave med gamle sokker, er at lave tøj, du kan bruge til at rengøre huset. Almindelige strømper er virkelig gode til at tørre støv væk.

For at få dine møbler til at skinne er nylonstrømper eller gamle strømpebukser fantastiske. Alternativt er uldstrømper perfekte til rengøring af trægulve og opsamling af dyrehår.

5. Duftende poser til din garderobe

Med gamle sokker kan du lave små poser fyldt med potpourri, så dine klædeskabe kan blive ved med at dufte dejligt. Du kan lave potpourri med forskellige tørrede frugter, blomster eller aromatiske planter, der udsender en behagelig aroma. Du kan lægge dem i skuffer og udskifte fyldet, når det er nødvendigt.

6. Hårelastikker af gamle sokker

Strømpebukser og nylonstrømper kan let gå i stykker. Du kan dog genbruge dem til at lave hårelastikker og forlænge deres levetid.

På grund af deres elastiske materiale er de fantastiske til at sætte frisurer såsom hestehaler. De er også lette at skjule, fordi de normalt er i neutrale farver.

For at lave disse elastikker skal du klippe sokkerne fra anklen til toppen i strimler på 4 cm. På grund af materialet har de en tendens til selv at danne en elastik. Hvis du bruger strømpebukser, kan du bruge delen omkring hofterne til at lave hårbånd.

7. Fingerløse handsker

Om vinteren er det virkelig irriterende at have kolde hænder. Nogle gange kan handsker dog være til gene, fordi de ikke lader dig bruge din mobiltelefon eller skrive på en computer. Et glimrende alternativ er at lave fingerløse handsker ved hjælp af gamle sokker. De holder dig varm, og du behøver ikke bruge penge!

8. Legetøj til dine kæledyr lavet af gamle sokker

Legetøj til dine hunde eller katte er normalt dyrt. Dog vil dit kæledyr sandsynligvis ødelægge det efter et par timer eller endda minutter. Af den grund er et godt alternativ at lave dit eget ved hjælp af gamle sokker.

For at gøre dette er det nok bare at fylde sokken med andre sokker og binde en stærk knude. Du kan dekorere den for at få det til at ligne et dyr, en fisk eller en bold. En anden mulighed er at tage en stor sok og binde en knude i hver ende. På denne måde fungerer det som tyggelegetøj til din hund.

9. Ærmebeskyttere

Når små børn lærer at spise, pletter de normalt tøjet og ærmerne med mad. Hvis de tegner meget, pletter de dem med farveblyanter eller farvestof.

Af den grund hjælper det at lave nogle ærmebeskyttere, der beskytter dit tøj, hvis du tager nogle gamle sokker og klipper tåen af. Det er også en behagelig idé, der ikke generer børnene.

10. Dekorationer til potteplanter

Der er mange måder, du kan dekorere en potteplante på for at give den et særligt præg. Hvis du har nogle flotte og farverige gamle sokker, kan du bruge dem til at beklæde potterne. Dette er især godt for små og mellemstore planter, som for eksempel sukkulenter.

Bamse lavet af gamle sokker

11. Æsker af gamle sokker

Med et par strømpebukser eller sokker kan du lave flere kasser som f.eks. holdere eller endda små lommer til genstande. Hvis du har nogle søde babysokker, kan du sy dem sammen for at få dem til at fungere som punge.

Med nogle større strømper er det muligt at lave et penalhus. For at gøre dette skal du bare klippe en af siderne og sy en lynlås i.

12. Strømpeorm

Der er to måder, du kan lave orme på ved hjælp af gamle sokker. Og de er meget sjove for børn. Den første måde at gøre dette på er ved at lave flere kugler af sokker og sætte dem sammen for at skabe en orm. For at få det til at se smukkere ud, kan du tilføje ben, antenner og øjne!

Den anden mulighed er at lave en orm ved at fylde flere gamle sokker og lukke enderne. Derefter skal du sy hver del sammen, indtil den er så stor, som du vil have den til at være. Derefter har du en stor orm, som du kan rulle sammen og derefter rulle ud for at lege med den.

Brug din kreativitet

Vi har lige fortalt dig om de 12 håndværk, som du kan lave med dine gamle sokker til dit hjem, dine kæledyr eller for at underholde dine børn. Mulighederne er dog uendelige!

Slip din fantasi løs for at give de strømper, der er blevet efterladt uden en partner, har et hul i eller simpelthen er blevet erstattet af et nyt par, et helt nyt liv!

Det kan interessere dig ...
8 tips til belysning i et skab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 tips til belysning i et skab

Vi ønsker alle skabe, der er rummelige, pæne, moderne og har god belysning. I dag deler vi 8 tips til at hjælpe dig med belysning i et skab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.