Kreative måder at genanvende gammelt bestik på

Genbrug er en fantastisk måde at have unikt håndværk hjemme. Vidste du, at du endda kan lave ting af dit gamle bestik?
Kreative måder at genanvende gammelt bestik på

Last update: 09 august, 2022

Vi har alle gammelt bestik og andre ting, vi ikke bruger derhjemme. Vidste du dog, at du kan drage fordel af de gamle ting og give dem nyt kreativt liv?

Har du noget gammelt bestik liggende og en smule fantasi?

I så fald har du det, det kræver at skabe unikke genstande til at dekorere dit hjem med. Her er nogle idéer til ting,  du kan lave ved at genanvende gammelt bestik.

Måder at genanvende gammelt bestik på

Det metal, som det gamle bestik blev fremstillet med, er et fabelagtigt materiale, der er værd at drage fordel af.

Hvis du har opbevaret gamle gafler, skeer og knive i et skab i mange år, er det tid til at bringe dem ud i det fri. Her er nogle idéer, som du måske gerne vil prøve selv.

Gamle gafler er fremragende til fremstilling af en rustik knagerække

Denne første idé er til en simpel knagerække lavet med gafler. Alt, hvad du behøver, er en træplade og et par gafler, du ikke længere bruger.

  • For at ændre gaflerne, så de passer til dit design, skal du varme dem op med en blæselampe (sørg for at have den rette beskyttelse!). Hver af dem kan være unikke.
  • Derefter skal du bare fastgøre dem til træpladen og voila! Du har en smuk knagerække til at hænge alle mulige slags ting på.

Læs også: Sådan laver du en bestikholder ud af viskestykker

Træskedukker

Hvorfor ikke involvere børnene i at lave ting? Hvad med at bruge de gamle træskeer, som du aldrig bruger, til at fremstille dukker?

Du kan lave håret af garn eller andet materiale, du måtte have ved hånden, samt bruge gammelt tøj, du har liggende, til at klæde dem på.

Du kan også bruge alle eksisterende knapper og bånd til at fuldføre dem. Du kan også bruge maling og børster til øjne, næse og mund. Børn vil virkelig elske at hjælpe med alt, hvad de kan!

Servietringe

En glemt gaffel i en skuffe kan blive en smuk servietring, især hvis den er lavet af et ædelmetal som sølv. Hvis du ønsker et professionelt værk, skal du måske ansætte en juveler til at lave det til dig.

  • For at bøje metallet til den form, du ønsker, skal du (omhyggeligt) opvarme det med en blæselampe. Du kan bøje gaflerne afhængigt af, hvad du vil gøre med dem.

Det vil udgøre en smuk gave til en særlig person!

Du kan lave en smuk servietring, ved at bøje en gaffel. Det er bare et spørgsmål om at slippe din grænseløse kreativitet løs

Nøgleringe af skeer

Denne attraktive genbrugsidé kræver også nogle sølvsmed-færdigheder.

  • Først skal du skære håndtaget på skeerne og gøre dem flade.
  • Derefter har du brug for et hul til en nøglering, så du kan fastgøre dine dine nøgler til den.
  • Derudover kan du tilføje noget tekstur med en stanse eller skære et navn ind eller tilpasse det på enhver anden måde, du ønsker.

Skabsmærkater lavet med gammelt alpaka-bestik

Alpaka er et sølvlignende materiale. Men det er i virkeligheden en legering lavet af zink, nikkel og kobber. En masse gammelt bestik er lavet med dette metal. Fordelen ved det er, at det er meget formbart, hvilket gør det ideelt til metalhåndværk.

Du kan bruge alpaka skeer til at fremstille skabsmærkater.

  • Bøj dem eller bank dem flade med en hammer ved stuetemperatur. Som du kan se, er dette ikke så svært.
  • Bagefter kan du tilføje navnene på de ting, du har til hensigt at opbevare der: “brød”, “korn”, “sukker” osv. Og derefter sætte dem på døre og skuffer.

Læs også: Tre måder at genbruge dåser på

Havemarkører

Dette svarer til skabsmærkaterne. Du kan lave disse med alpaka skeer eller knive. Metallet er meget modstandsdygtigt overfor udendørs forhold.

Ville det ikke være nyttigt at være i stand til let at identificere, hvad der er i din have?

Uro med havtema med gammelt bestik

En hængende uro med havfigurer lavet af bestik kræver bestemt lidt arbejde. Dog vil resultatet være utroligt!

  • Du kan bruge skeer til at fremstille fisk ved at fjerne håndtaget og derefter forme hvad der er tilbage af dem til at fremstille halen. Du kan endda bore et øjehul!
  • Du kan også konvertere en gaffel til en abstrakt blæksprutte ved hjælp af en blæselampe.

Konklusion

Hvor mange af os har bedstemors sølvbestik opbevaret i en skuffe? Vi bruger det aldrig, og kommer aldrig til det!

Så hvad kunne være bedre end at genanvende gammelt bestik ved at lave det til smukke kunstværker til at dekorere vores hjem?

Du kan endda blot male dem hvide og derefter indramme dem. Resultatet vil være overraskende og originalt.

Som du kan se, er der så mange ting, du kan lave med det gamle bestik, du har hjemme. Alt, hvad det kræver, er lidt kreativitet og fantasi!

It might interest you...
12 måder til at genbruge gamle apparater på
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
12 måder til at genbruge gamle apparater på

For at genbruge gamle apparater, skal du blot bruge din fantasi og værktøjer, der vil hjælpe dig med at transformere dem til nye objekter.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.