Har du været utro? Dette bør du gøre

Når den ene halvdel af et parforhold har været utro, må begge parter reflektere over det. De må bruge tid på at tænke over hvad de egentlig vil, og handle efter det.
Har du været utro? Dette bør du gøre

Sidste ændring: 09 august, 2022

Når den ene halvdel af et parforhold har været utro, må begge parter reflektere over det. De må bruge tid på at tænke over hvad de egentlig vil, og handle efter det.

Hvis du har været utro, er det ikke tidspunktet at skyde skylden på nogen. Det er tiden til at blive bevidst om, og tage ansvar for, noget som blev bygget på kærlighed.

Men når nogen er utro, kan frygten for at miste den anden få dem til at opføre sig uhensigtsmæssigt. Dette kan desværre føre til, at det de ønsker aldrig bliver til virkelighed.

Også selvom du aldrig har været din partner utro, kan det vi vil fortælle dig i det følgende være godt for dig. Og få dig til at forstå hvorfor mennesker opfører sig som de gør.

Hvis du har været utro, så tag ansvar

Tag ansvar for din utroskab

Nogle mennesker skjuler når de har været utro, for ikke at skade forholdet. Men de betaler en dyr pris med deres mangel på ærlighed.

Før elle siden kommer det frem i lyset. Det kan være fordi de fortsætter deres utroskab, eller de har efterladt sig spor.

Uanset hvad, er det vigtigt at tage ansvar for det, og fortælle det til partneren. For hvis du elsker dem, skal du altid være helt ærlig.

En anden ting der tit sker, er at man bebrejder sin partner for ens egen utroskab. Når man siger ting som “Jamen vi har ikke sex så ofte som før” eller “Vores forhold er koldt nu”, kan man få sin partner til at føle skyld.

Sådan bør det ikke være. Det er et klart forsøg på manipulation, og mangel på ansvarlighed til at erkende hvem det egentlig var, der dummede sig.

Lær: Hvordan du tilgiver dig selv tidligere fejltagelser

Træd et skridt tilbage efter utroskab

Giv din partner plads hvis du har været utro

Nogle gange forhindrer folk der har været utro deres partner i at få lidt afstand, og tid til at tænke. De er bange for at miste ham/hende, og desperate efter at blive tilgivet.

Så er det at de presser den anden til at tage en øjeblikkelig beslutning om forholdet. De går ned på knæ og beder, de græder….alt dette er bare endnu et forsøg på manipulation.

Efter en krise, har man brug for plads. Det skal til for at den anden kan få perspektiv på det der er sket, og frihed til at tage den bedste beslutning.

Den person der har været utro har også brug for plads til at få tankerne på plads. Reflekter over hvorfor du var utro, og tænk over hvorfor dit nuværende forhold måske ikke har været tilfredsstillende for dig.

Det er vigtigt at gøre sig nogle ting helt klart, når du skal vælge om du skal lukke et kapitel, og starte et nyt.

Det egentlige problem opstår når du benægter det, fordi romantisk kærlighed – det dér med “for evigt” – er mejslet ind i dit hjerte. Så kan det være svært at indse, at du måske har smidt det forhold ud af vinduet med en enkelt fejltagelse.

Du er bange for at erkende, at tingene ikke længere fungerer. Derfor fortsætter du i et forhold der smuldrer væk under dig.

Gå ikke glip af: Sådan helbreder du dit forhold efter utroskab

Vigtigheden af at acceptere fejltagelser

Lær at acceptere fejltagelser

Vi begår alle fejl. Nogle af dem angår kun dig selv, mens andre har en kæmpe indvirkning på andre.

Uanset hvad, efter utroskab må du lære at acceptere din fejlPå den måde kan du ryste dig fri af skylden, og holde op med at manipulere din partner til at blive.

Husk på, at hvis hun/han ønsker at forlade forholdet, er det deres ret. Du må acceptere det uden at prøve at få dem til at skifte mening.

Derudover skal du være klar over, at forholdet aldrig bliver det samme som før. Alting ændrer sig efter sådan en fejl, og det skal du huske.

Utroskab er noget der kan ske. Det vigtige er, at tage ansvar for det, og ikke prøve at overbevise din partner om at give dig en ny chance.

Giv dem plads til at reflektere, og finde ud af hvad de vil. Mens du indser konsekvenserne af det du har gjort.

 

Det kan interessere dig ...
5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold

Nogle gange, når et forhold fejler, stiller vi os selv spørgsmål som: "Hvorfor?" Her får du 5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   • Canto, J. M., García, P., & Gómez, L. (2009). Celos y emociones : Factores de la relación de pareja en la reacción ante la infidelidad Jealousy and emotion : how partners react to infidelity. Athenea Digital55(primavera), 39–55. https://doi.org/10.5565/rev/athenead/v0n15.52
  • Humberto, J., & Osorio, V. (2011). La dinámica vincular celos-infidelidad. Pensamiento PsicológicoVolumen 9(17), 97–102.
  • Espinoza, A. V., Correa, F. E., & García, L. F. (2014). Percepción social de la infidelidad y estilos de amor en la pareja. Enseñanza e Investigación En Psicología19(1), 135–147.
  • Canto, J. M., García-Leiva, P., Perles, F., San Martín, J. E., & Ruiz, M. (2009). Los celos en la infidelidad emocional y en la infidelidad sexual: Una perspectiva sociocognitivista. Revista de Psicologia Social24(3), 307–318. https://doi.org/10.1174/021347409789050542

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.