Sådan helbreder du dit forhold efter utroskab

For at overvinde utroskab skal begge partnere gøre deres del og begynde fra bunden uden modvilje. Hvis dette ikke er muligt, kan det være bedst at bringe forholdet til ophør.
Sådan helbreder du dit forhold efter utroskab

Sidste ændring: 28 april, 2019

Ja, det er muligt at genvinde tillid til din partner efter utroskab. Men oftere fører utroskaben dog til skilsmisse og kan helt ødelægge et forhold.

Forhold efter utroskab

Utroskab er bestemt ikke noget, der skal tages let. Det bør være meget klart, at dette er en handling, der forvirrer din partners tillid, selvværd og følelser.

Et sundt forhold bør starte med et stærk følelsesmæssigt bånd. Derfor er i begge nødt til at tage jer af denne forpligtigelse og give det den betydning, det fortjener.

Hvordan ved du, om det er et følelsesmæssigt problem?

Mand der holder sin kaereste taet

Vi bør påpege, at 82% af par, der tilstod at være utro, sagde, at det hele startede med en, der var “bare en ven”.

Det meste af tiden begynder utroskab uden at være forudindtaget. Derfor er det så vigtigt at have et stærkt forhold, hvor den følelsesmæssige binding mellem partnere er dyb, værdsat og løbende forbedres.

Hvis der har været utroskab, er det vigtigste, at personen indrømmer, at de var utro. Den person, der er blevet forrådt, skal på den anden side stille sig selv disse spørgsmål:

  • Hvordan har jeg det?
  • Er det virkelig værd at forsøge at redde forholdet?
  • Vil det være bedre at afslutte forholdet?
  • Er det første gang de har været utro?

Du skal også overveje muligheden for, at selvom dit forhold kan fortsætte, så kommer det måske aldrig til at være det samme som før.

Er andres mening vigtig?

Meget af tiden er det praktisk at tale med andre mennesker, som måske ved lidt mere om utroskab. Dette er op til dig – det er din beslutning at acceptere andres meninger om dit forhold.

En af vanskelighederne ved at lære om utroskab er, hvordan du afdækker sandheden. Dette vil hjælpe dig med at beslutte, hvordan du bevæger dig fremad, og hvad der betyder mest for dig i fremtiden.

Husk på, at de fleste mennesker bliver involveret i andres anliggender med det formål at hjælpe. Dette kan gøre dig ubehagelig til mode eller give dig et indtryk af, at du var den eneste person i mørket.

Tag lidt tid til at analysere situationen. Du vil se, at det ikke nødvendigvis skal være sådan.

Udtryk dine følelser

Par der sidder overfor hinanden

Tal med din partner, når du er klar. Fortæl dem, hvad der sårer dig, og hvad du har brug, at de gør for at genvinde din tillid. Giv dem grundene til, hvorfor de skal være troværdige.

I disse situationer er det vigtigt at udtrykke dine følelser gennem ord, snarere end bevægelser eller fysiske handlinger. Hvis du har lyst til at være i sund fysisk kontakt med din partner, er det bedre at holde afstand.

Selvom du føler dig vred og magtesløs, vil kampe eller anden form for vold ikke hjælpe dig med at opnå noget.

Selvom det måske forekommer berettiget på det tidspunkt, er det aldrig den rigtige ting at skade din partner. Det får ikke dig til at få det bedre. Tværtimod sårer du dem unødigt.

Lytning er også vigtigt

Dette gør det muligt for din partner at fortælle dig, hvad der manglede i dit forhold, og om de synes det er værd at forsøge at reparere det. Hvis du er den eneste, der er villig til at kæmpe for et ødelagt forhold, vil alt være tabt.

Hvis din partner ikke vil fortsætte, er det et godt tidspunkt til at tale om at afslutte dit forhold.

Husk på at dette er en samtale om dine følelser. Det er ikke tiden til at kæmpe eller klage. Lyt omhyggeligt og overvej, om du kan give dem det, de har brug for.

I nogle tilfælde opstår utroskab, fordi en partner føler sig afvist og ikke kan kommunikere. Det kan også være tilfældet, at forholdet ikke længere opfylder den anden person på de måder, som de ønsker.

Du skal have en ærlig samtale og acceptere, hvordan din partner har det. Husk at deres følelser og behov er ægte og vigtige, selvom du er uenig med dem.

Hvis du virkelig ikke kan håndtere dem eller ikke anser dem for at være vigtige, er det på tide at overveje at afslutte forholdet.

Vær ansvarlig efter utroskab

I skal begge tage ansvar for jeres fejl; Ingen kan spole tiden tilbage og fjerne utroskabet.

Hvad du kan gøre er at reflektere over, hvad hver af jer gjorde rigtigt og forkert i forholdet. Dette giver dig mulighed for at forbedre din fremtidige adfærd og træffe de rigtige beslutninger.

Beslutning om at gå videre efter utroskab

Par der har en foelelsesladet kram

Hvis det er meget svært for dig og din partner at komme videre fra situationen, er det bedst at henvende dig til en ekspert, der vejleder dig på den rigtige vej mod at forbedre dit forhold.

Dette er især tilfældet, hvis der er en ekstern faktor, som komplicerer dit forhold endnu mere. Det er vigtigt at afskære al kommunikation med den person, med hvilken de var utro. Ellers kan det være svært at genvinde tillid.

Det er vigtigt at etablere “regler” efter utroskab

Kom til en fælles aftale ved at definere meget omhyggeligt, hvad du forventer af den anden person. Overvej at begynde at reparere dit forhold fra bunden.

Det er også vigtigt at tage højde for hvert aspekt. Hvis du efterlader noget til chancer, kan det generere fremtidige problemer og misforståelser, som vil skade helingsprocessen.

Frem for alt elsk dig selv. Tag ikke ansvar for problemer, der ikke var din skyld og fortsæt med at bevæge dig fremad.

Du kan ikke komme igennem denne situation uden at være den, du er og bevæge dig fremad.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.