8 fordele ved æblecidereddike, alle bør kende til

Æblecidereddike er et meget effektivt middel til din fordøjelseshygiejne. Det kan hjælpe med at lindre forstoppelse, forbedre din fordøjelse og endda favoriserer vægttab. Lær mere om de 8 fordele ved æblecidereddike i denne artikel.
8 fordele ved æblecidereddike, alle bør kende til

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du nogensinde hørt om de mange fordele ved æblecidereddike, hvis du drikker bare en spiseskefuld hver dag?  Hvis du ikke har det, skal du vide, at det kan bruges til mange andre ting end bare salatdressing.

Hvordan er æblecidereddike lavet?

Denne eddike er lavet gennem en lang fermenteringsproces af kulhydrater som druer, kartofler, kokosnødder, rødbeder og æbler. Det er en lang og langsom proces, der søger at spare bioaktive forbindelser. Disse omfatter blandt andet eddikesyre, gallinsyre, catechin , epicatechin og koffeinsyre.

Formålet med dette er at sikre, at denne eddike har antioxidant og antimikrobielle egenskaber. Når gæringen er lang, udvikler eddiken en slags “spider web”, der giver det en overskyet effekt. Dette indikerer, at det er af højere kvalitet, da dette er det ideelle øjeblik til at nyde de mange fordele ved æblecidereddike.

Men det er normalt filtreret og pasteuriseret, så det har det krystalklare udseende, som vi er vant til at se i supermarkedet.

Fordele ved æblecidereddike:

1. Reducerer surhedsgrad

Det betyder, at det er  ideelt til at reducere surheden i din krop. Desuden hjælper en spisesked æblecidereddike med at forhindre alvorlige sygdomme som kræft.

Glem ikke, at en kost højt i fedtstoffer, salt og andre lignende fødevarer kan gøre kroppens pH sur, hvilket kan fremme spredning af toksiske mikroorganismer.

Se også:  10 fødevarer, der kan forebygge kræft

2. Det hjælper med fordøjelsen

Problemer med fordoejelse

At drikke en spisesked æblecidereddike  beroliger og lindrer symptomerne på langsom eller tung fordøjelse, flatulens og abdominal distension . Det hjælper med at minimere fornemmelsen af ​​mavesyre og halsbrand.

Det er en god ide at tage dette middel efter at have spist meget rige fødevarer for at undgå disse symptomer. Men hvis disse problemer allerede er opstået, kan du også forbruge æblecidereddike for at reducere symptomerne.

3. Det er nyttigt for diabetes

En anden fordel ved æblecidereddike er, at eddikesyren i eddike hjælper med at reducere sukkerindholdet i blodet.  Dette skyldes at forhindre fuldstændig fordøjelse af komplekse kulhydrater. Drikker en spiseskefuld æblecidereddike deaktiverer de enzymer, der er ansvarlige for nedbrydning af kulhydrater .

, Således  det forhindrer ophobning af glukose i blodet  og dannelsen af sukker toppe.

4. Det forhindrer kardiovaskulær sygdom

Æblecidereddike indeholder høje niveauer af chlorogen syre. Denne forbindelse hæmmer oxidationen af dårligt kolesterol (LDL) ,  hvilket fører til bedre kardiovaskulær sundhed. Hvis din læge har fortalt dig, at dit kolesteroltal er for højt, skal du fjerne mad, der er højt i fedtstoffer fra din kost og forsøge at drikke en spiseskefulde æblecidereddike hver dag.

5. Det reducerer næseforstoppelse

Snottet og tungt hoved

Dens antibiotiske virkning er en anden af de mange fordele ved æblecidereddike, som kan bidrage til at reducere risikoen for infektion. Ud over dette  reducerer det slim og rydder bihulerne og efterlader dem mindre overbelastede. Hvis du ikke ønsker at drikke en spiseskefulde æblecidereddike hver dag, skal  du i det mindste prøve dette middel, når du har influenza.

Det tager normalt 10 dage at se fordelene ved æblecidereddike. Hvis du allerede har halsproblemer eller betændelsesproblemer, vil æblecidereddike også hjælpe med at  reducere og eliminere disse problemer.

6. Det favoriserer fornyelse af tarmfloraen

Lider du af lejlighedsvis eller kronisk forstoppelse? I dette tilfælde bør du vide, at at drikke en spisesked æblecidereddike vil bidrage til at forhindre dette problem i at fortsætte. I modsætning til folkelig tro forårsager æblecidereddike ikke surhedsproblemer, fordi det er alkalisk.

7. Det gavner nyrerne

Har du lidt af nyrerinfektioner eller har nyresten blevet et problem for dig? I så fald overveje at drikke en spiseskefuld æblecidereddike om morgenen. Glem ikke at følge din læge rådgivning for altid at drikke nok vand. Hvis du vil drikke juice, skal du sørge for at være fri for sødestoffer. På samme måde skal du fjerne salt fra din kost i to uger.

Se også:  Sådan holder du din lever og nyrer naturligt

8. Det hjælper dig med at tabe vægt

Sammen med en sund kost og motion,  drikker to spiseskefulde af denne eddike vil fremskynde dit metabolisme. Som et resultat af at være rig på vitamin B6 og lecithin, brænder det fedt, der akkumuleres i kroppen på grund af en dårlig kost.

Hvordan drikker man æblecidereddike?

Der er to måder at forberede og drikke æblecidereddike. Den nemmeste mulighed er at drikke en spiseskefuld eddike.  Hvis du synes at smagen for stærk, er den anden mulighed at blande det med et glas vand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ostman E, et al. (2005). Vinegar supplementation lowers glucose and insulin responses and increases satiety after a bread meal in healthy subjects.
  ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015276
 • Petsiou E, et al. (2014). Effect and mechanisms of action of vinegar on glucose metabolism, lipid profile, and body weight.
  onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/nure.12125/abstract?deniedAccessCustomisedMessage=&userIsAuthenticated=false
 • Bouderbala H, et al. (2016). Anti-obesogenic effect of apple cider vinegar in rats subjected to a high fat diet.
  ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27209492
 • Nazıroğlu M, et al. (2014). Apple cider vinegar modulates serum lipid profile, erythrocyte, kidney, and liver membrane oxidative stress in ovariectomized mice fed high cholesterol. DOI:
  10.1007/s00232-014-9685-5
 • Vinegar intake reduces body weight, body fat mass, and serum triglyceride levels in obese Japanese subjects. Kondo T, Kishi M, Fushimi T, Ugajin S, Kaga T.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687
 • Reduction of poliovirus 1, bacteriophages, Salmonella montevideo, and Escherichia coli O157:H7 on strawberries by physical and disinfectant washes (2003). Lukasik J, Bradley ML, Scott TM, Dea M, Koo A, Hsu WY, Bartz JA, Farrah SR.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12597475

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.