Lav hjemmelavet skyllemiddel med 5 nemme trin

Dette hjemmelavede skyllemiddel er ikke blot miljøvenligt, men det hjælper også med at få bugt med overskydende kalk i vaskemaskinen.
Lav hjemmelavet skyllemiddel med 5 nemme trin

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Skyllemiddel er blevet et af de mest brugte produkter til tøjvask. Lav et hjemmelavet skyllemiddel med 5 nemme trin, læs mere nedenfor.

Det beskytter stoffet på ens yndlingstøj, neutraliserer dårlige lugte og efterlader tøjet behageligt til næste gang, man har det på.

Der er nu mange forskellige kommercielle produkter tilgængelige på markedet i forskellige størrelser, dufte og priser.

Men for Jer, der foretrækker mere økologiske og sunde løsninger, er der hjemmelavede opskrifter, som man kan lave med naturlige ingredienser, som er både billige og nemme at finde.

Nedenstående vil vi dele fordelene ved at gøre dette, samt trinene man bør følge for at lave sit eget hjemmelavede skyllemiddel.

Lad os se på det!

Hvorfor anvende hjemmelavet skyllemiddel til sit tøj?

Kvinde der vasker toej

Nogle personer tror, der ikke er nogen grund til at gå igennem besværet med at lave et hjemmelavet skyllemiddel, når man lige så nemt kan købe noget i supermarkedet, der er klar til brug. Men det er nemt at lave og har et antal ekstra fordele, som man bør overveje.

Det, vi deler med dig i dag, er godt til at efterlade ens tøj blødt, pletfrit og med farven intakt.

Dette er anbefalet til mørkere tøj, men det er også fremragende til at fjerne pletter fra sved, som typisk rammer hvidt tøj.

Modsat andre typer skyllemidler er dette økologiske produkt glimrende til vaskemaskinen, fordi det hjælper med at fjerne kalk fra vandet, sammen med sæberester og mug.

Fordi det ikke indeholder kemikalier, som er hårde for miljøet og ens hud, er det et suverænt alternativ til personer, der lider af allergier eller overfølsomheder.

Og hvis dette ikke er nok, er det desuden et godt valg til at blødgøre babytøj og efterlade dem i perfekt stand.

Det indeholder ikke parfume eller skadelige stoffer

Selvom vi næsten altid ignorerer det, kan mange af parfumerne og kemikalierne, der er at finde i kemiske skyllemidler, forårsage sundhedsproblemer.

Selvom duften er tiltalende, er disse produkter blevet bevist til at forværre rhinitis og irritation af huden ved nogle personer.

Som med de fleste andre kommercielle rengøringsprodukter kan de fleste af deres negative bivirkninger ikke bemærkes med det samme. Disse reaktioner kan opstå dage eller endda uger efter, man har været i kontakt med disse stoffer.

Dette indikerer, at de indeholder phtalater. Det er et kemisk stof, der hjælper med at få duften til at vare længere. Men undersøgelser viser, at disse kan forårsage en ubalance i hormonerne.

Det er derfor, der ikke er nogen tvivl om, at økologiske alternativer er mere praktiske på alle måder.

Hvis du er overbevist, så vær sikker på at følge den nedenstående opskrift, når du vil drage nytte af fordelene ved disse egenskaber.

Se også:

Et helt naturlig skyllemiddel uden giftstoffer

Trin til at lave et naturligt hjemmelavet skyllemiddel

Skyllemiddel

Dette naturlige skyllemiddel bruger basale ingredienser, såsom natron og klart eddike. Disse er kendt i hele verden som en naturlig løsning til rengøring.

Disse to kombinerer deres aktive ingredienser og efterlader tøjet rent og pænt.

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 20 ml eddike
  • 66 gram natron
  • 6 dråber æterisk olie, duft efter eget valg

Trin 1

Fortynd eddiken med vandet og hæld det i en beholder.

Trin 2

Tilsæt forsigtigt natron. Vær forsigtig med ikke at spilde noget.

Husk, at dette vil forårsage en sprudlende effekt, som kun vil være større, hvis man tilsætter al natron på én gang.

Trin 3

Bland det med en ske og vær sikker på, at det hele bliver opløst. Tilsæt derefter dråber af din yndlings æteriske olie for at give det en særlig duft.

Trin 4

Tilsæt skyllemidlet til din vask, præcis ligesom du ville gøre med kommercielle produkter.

Trin 5

Følg din almindelige vaskerutine. Bred derefter tøjet ud og se forskellen.

Nogle råd at huske

Farvet toej
  • Hvis du ønsker, at produktet er tykkere, kan man som et alternativ tilføje en smule hårbalsam til blandingen.
  • Hvis man har pletter omkring armhulerne og halsen, så læg tøjet i blød i dette skyllemiddel i 30 minutter, før du vasker som normalt. Man kan også komme klart eddike på det berørte område.
  • For at bevare farverne på farvet tøj kan man tilsætte en kop eddike til den sidste del af sin vaskerutine.

Som du kan se, behøver man ikke bruge mange penge eller risikere ens helbred for at vaske sit tøj og bevare dets blødhed. Prøv dette trick og se forandringen med det samme.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.