Miljøvenlig rengøring af dit badeværelse

Er det muligt at gøre rent uden kemi? Svaret er ja: Du skal bare bruge bagepulver, eddike og vand. Tilføj tea treeolie for en skinnende finish.
Miljøvenlig rengøring af dit badeværelse
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Som du ved, er det helt utroligt vigtigt at holde badeværelset rent. Badeværelset er hjemsted for bakterier og affaldsstoffer, der skal fjernes til gavn for helbred og hygiejne. Men hvor mange kemiske produkter køber du normalt til at gøre badeværelset rent? Og vil du gerne vide, hvordan du kan komme i gang med mere miljøvenlig rengøring af dit badeværelse?

Desinfektionsmidler, flise-rengøringsmidler, sæbeskrub og universelle rengøringsprodukter… du har sandsynligvis en hel lille samling stående derinde på hylden! Som du helt sikkert allerede ved, kan mange af dem indeholde farlige kemikalier, der er skadelige for dit helbred såvel som for miljøet.

Så hvorfor ikke prøve en alternativ metode, næste gang du skal gøre dit badeværelse rent? Der er en mere miljøvenlig, billigere og sundere måde at gøre det på, som du vil komme til at elske!

1. Miljøvenlig rengøring af toilet og badekar

Det er vigtigt at holde både toilet og badekar rene. På den ene side er det nødvendigt at fjerne eventuelle skadelige bakterier, og på den anden side er du nødt til at holde dine rør fri for blokeringer. Så lad os tage et kig på et simpelt hjemmelavet rengøringsmiddel, der vil give dig gode resultater. Se nu her:

Hvordan laver man det?

 • 4 dl bagepulver
 • 8 dl kogende vand
 • 2 dl æblecider eddike

Læs også: 5 måder at fjerne lugten af fugt i hjemmet

Til toilettet

Den første ting, du skal gøre, er at drysse bagepulver i toiletkummen og lade det sidde i en halv time. Ikke nok med at det renser og desinficerer, det hjælper også med at fjerne eventuelle misfarvninger, der opstår i vandkanten.

Når den halve time er gået, skal du tilsætte varmt vand blandet med æblecidereddike til kummen. Brug en børste til at skrubbe indersiden af ​​toiletkummen for at fjerne de sidste spor af eventuelle bakterier. Er det ikke bare enkelt? Nu er det eneste, du mangler at gøre, at trække ud.

Dette er et simpelt trick, som du kan bruge to gange om ugen. Så kan du selv se, hvor gode resultater du får. Hvis vil have dit toilet til at lugte rent og friskt, kan du også tilføje en halv liter vand blandet med fem dråber tea tree æterisk olie. Dette er i øvrigt et af ​​de bedste naturlige desinfektionsmidler, der findes. Lad denne blanding sidde i kummen natten over – næste morgenen vil dit toilet dufte dejligt og friskt.

Eddike, citronsaft, og bagepulver er tre fantastiske rengøringsmidler, der udgør super gode alternativer til kemiske produkter!

Til badekar og bruser

For dit badekar eller din brusekabine er rutinen faktisk den samme. Start med at drysse bagepulver på alle overflader. I dette tilfælde kan du bruge en klud eller en børste til at skrubbe i genstridige områder, der er plettede af sæberester. Sæt derefter proppen i, så det vand, du tilføjer, ikke skylles væk med det samme. Dette giver dig god tid til at skrubbe og skurre. Når du er færdig, skal du åbne afløbet og lade det snavsede vand løbe fra.

Læs også: Sådan pudser du dine vinduer bedre

2. Rengøring af fliser

Smukt og skinnende badeværelse

Metode 1. Hvordan du kan rense dine badeværelsefliser på daglig basis

 • 3 kviste rosmarin
 • 5 dråber tea tree æterisk olie
 • 1 liter vand

Denne her metode er ret så nem. Du skal bare koge rosmarinen i en liter vand. Når det kogende vand er kølet ned, tilsætter du 5 dråber tea tree æterisk olie. Hæld væsken i en sprayflaske og rens dine fliser ved hjælp af en klud, ligesom du normalt ville gøre det.

Det er det hele! Rosmarinen har desinficerende egenskaber, og tea treeolien giver fliserne en skinnende finish. Du får et flot og velduftende resultat.

Metode 2. Dybdegående rengøring af badeværelsesfliser

 • 2 dl æblecider eddike
 • 2 dl bagepulver
 • 2 dl ammoniak
 • 4 liter vand

Denne metode er bedst til dybdegående rengøring af genstridige fliser, og vil gøre dem så skinnende som nye. Opvarm dine fire liter vand til lige før kogepunktet og tilsæt derefter de resterende ingredienser: eddike, bagepulver, og ammoniak. Dyp en lille moppe i denne blanding, og brug den til at smøre væsken ud på alle fliserne i dit badeværelse. Tør derefter af med en ren klud. De vil se mere skinnende ud med det samme.

3. Miljøvenlig rengøring af vandhaner

Vandhane

Hvordan kan du gøre dine vandhaner rent på en miljøvenlig måde?

Du skal bruge de følgende to ingredienser:

 • 100 ml æblecider eddike
 • 100 ml vand

Det er lige så simpelt, som det er effektivt. Som vi allerede har nævnt, er æblecider eddike en uundværlig ingrediens for billig og miljøvenlig rengøring af dit badeværelse. Alt, hvad du skal gøre for at fremstille dette middel er, at blande lige dele æblecider eddike og vand i en sprayflaske.

Hvis dine vandhaner har en masse kalkaflejringer omkring dem, kan du bruge ren æblecider eddike uden at fortynde det. Spray det direkte på hanen og lad det sidde i 10 minutter. Skrub derefter området godt med en gammel tandbørste. Brug en tør klud til at polere vandhanen. Sådan! Din vandhane vil skinne efter denne utroligt effektive behandling.

Som du kan se, er rengøring af dit badeværelse på miljøvenlig vis faktisk helt enkelt og giver gode resultater. Så hvorfor ikke prøve det i dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.