Hoste om natten: Behandlingsmetoder til at lindre hoste

Hoste om natten hos børn kan være meget foruroligende, når det varer i rigtig lang tid, da det kan indikere en mere alvorlig tilstand. Det påvirker søvn og daglige aktiviteter på en negativ måde.
Hoste om natten: Behandlingsmetoder til at lindre hoste

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hoste om natten kan være rigtig irriterende. Hvis dit barn også har problemer med at trække vejret og sove, skal du kontakte din børnelæge. Det er også vigtigt at fjerne miljøirriterende stoffer som cigaretrøg og rengøringsmidler fra hjemmet.

Hoste om natten hos børn er meget almindelig. Barnet hoster måske ikke i løbet af dagen, men når natten falder på, vil en vedvarende hoste påvirke dem, forhindre dem i at falde i søvn og måske endda få dem til at kaste op. Dette sætter helt sikkert forældrene i en vagttilstand.

Hoste er en fysiologisk refleks og et ufrivilligt legemsrespons. Gennem en voldsom udånding forsøger kroppen at frigive slim, snavs og andre partikler fra luftvejene.

Et sundt barn i skolealderen uden en historie af åndedrætsinfektioner kan hoste op til 34 gange om dagen. Hoste er imidlertid en af hovedårsagerne til, at forældre tager deres børn til børnelæger, selvom det ikke kræver medicinsk behandling.

Hvorfor hoster vi?

Hostereceptorerne er placeret langs luftvejene, fra strubehovedet til bronkierne. De stimuleres af tilstedeværelsen af følgende faktorer:

  • Øvre luftvejsinfektioner herunder rhinitis, rhinopharyngitis, laryngitis og almindelig forkølelse.
  • Bronkial hyperaktivitet.
  • Astma og allergier.
  • Gastroøsofagerale reflukssygdom (GERD).

I løbet af dagen hoster mange børn lejlighedsvis, men kan ikke stoppe med at hoste, når de går i seng. Dette skyldes, at barnet står oprejst og er i bevægelse i løbet af dagen, hvilket betyder, at deres slim også bevæger sig. Men når de lægger sig ned, bliver deres luftveje mere overbelastede, fordi slim ikke bevæger sig så meget.

Overbelastning og stilling tørrer slim og luftveje ud, og derfor kan de ikke stoppe med at hoste.

Hvordan man behandler hoste om natten hos børn

Hoste om natten hos børn kan være meget foruroligende, når det varer i rigtig lang tid, da det kan indikere en mere alvorlig tilstand. Det påvirker søvn og daglige aktiviteter på en negativ måde og påvirker barnets og deres forældres livskvalitet.

Det kan behandles hjemme med disse anbefalinger:

Undgå et alt for tørt miljø

Det er nødvendigt at give fugt til barnets værelse. Luftfugtere er meget nyttige, men de skal rengøres grundigt. Hvis du bruger opvarmning, skal du sørge for, at det ikke er for højt, og placer også en vandbeholder over radiatoren for at give fugt til luften.

Hjælp med at fortynde slimen

En pige pusser næse

For at fortynde slimet, så det kan uddrives lettere, er det vigtigt at holde dit barn hydreret. Dette er så simpelt som at sikre, at de drikker meget vand. Du kan også give dem kokosvand eller frugtjuice.

Prøv at hjælpe dem med at sove i en halv-siddende stilling

De den vandrette sovende position forværrer hoste hos børn om natten, kan du prøve at få dem til at sove lidt oprejst. Løft senges hoved lidt eller læg nogle puder under dem og i ryggen.

Forbedr vejrtrækning gennem næsen

Hvis de har tyk slim, så prøv saltopløsninger, der kan findes i sprøjter eller dråber. De er ubehagelige for børn, men er meget effektive.

Du kan også massere barnets bryst (så længe de er ældre end to år) med en blanding af æteriske olier:

Ingredienser

  • 2 dråber æterisk eukalyptusolie
  • 10 dråber æterisk røgelseolie
  • 100 ml sød mandelolie

Fremgangsmåde

  • Bland alle olier godt i en beholder.
  • Dryp en lille smule olie på dine hænder og masser dit barns bryst for at lindre deres overbelastning.

Aflast tørhed i halsen

Det er blevet bevist, at honning aflaster tør hoste. Du kan give dit barn en teskefuld honning før sengetid eller når de begynder at hoste. Du kan også fortynde det i varm mælk.

Et andet hjemmemiddel til hoste er at skære et hvidløg eller rødløg, og hælde lidt honning oven på det. Honning vil fortyndes efter et par minutter. Du kan give dit barn denne “sirup” hver dag.

Løg: Et gammelt middel til at lindre hoste om natten

En meget effektiv måde at forbedre hoste hos børn er ved at lægge et hakket løg ved siden af deres seng. Dette gamle middel er effektivt, fordi løg er rig på polyfenoler, naturlige antihistaminer, som lindrer allergisymptomer og reducerer luftvejsbetændelse.

Hvis du tilføjer noget sukker til løget, vil aromaen fylde hele værelset og dit barn vil stoppe med at hoste.

Undgå selvmedicinering til at behandle hoste om natten

Generelt kræver hoste hos børn ikke medicin af nogen art. Hvis du er i tvivl, så kontakt din børnelæge.

Medicin på håndkøb, der sælges på apoteker, er kontraindiceret for børn under to år. Disse indeholder kodein, dextromethorphan eller cloperastin, som kan have skadelige bivirkninger.

Konklusion

Det er meget almindeligt, at børn begynder at hoste om natten på grund af åndedrætsinfektioner, når de starter dagpleje eller børnehave. Ifølge læger anses en hoste for kronisk, hvis den varer i mere end fire uger.

Hvis dit barn også har problemer med at trække vejret og sove, skal du kontakte din børnelæge. Det er også vigtigt at fjerne miljøirriterende stoffer som cigaretrøg og rengøringsmidler fra hjemmet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.