Gør planter i hjemmet dig sundere?

Du ved måske, at planter kan hjælpe med at rense luften. Men det er ikke det eneste, de kan gøre. Planter kan gøre dig sundere på en række områder.
Gør planter i hjemmet dig sundere?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du planter i dit hjem? Mange mennesker har ikke planter i hjemmet, men det er en skam, for de kan måske gøre dig sundere.

Planter kan bringe liv og farve ind i ethvert hjem. Nogle mennesker elsker at have mange planter, men selv et lille udvalg kan gøre en stor forskel.

Husk, at planter afgiver kuldioxid om natten. Derfor er det ikke en god ide at have for mange af dem i dit soveværelse. Du kan have en enkelt lille plante på dit sengebord.

Men planter er meget mere end bare simple dekorationer. De kan måske gøre dig sundere.

Læs med her for at finde ud af, hvordan planter i hjemmet kan gøre dig sundere.

Sådan kan planter i hjemmet gøre dig sundere

Planter renser luften

At have planter i dit hjælp kan hjælpe til at rense luften og give et forbedret indeklima

Planter i hjemmet hjælper med at rense luften, især i små og indelukkede rum. De kan absorbere de gasser, der forurener den luft, vi indånder. De øger også luftfugtigheden.

Planter kan også give en frisk følelse i hjemmet, som mange af os kan have brug for på varme sommerdage. Om vinteren kan planterne give os lidt ekstra ilt og natur i en tid, hvor det for det meste er gråt og koldt udenfor.

Planter i hjemmet kan styrke din koncentrationsevne

At have planter derhjemme kan være en god hjælp, når du arbejder eller studerer. Årsagen er, at planter er en stor allieret ved at reducere både intern og ekstern støj. Dette er mærkbart, især i små og lukkede rum.

Planter drukner støj udefra, der kan påvirke din koncentration, hvis du arbejder eller studerer hjemmefra.

Dette er en af de store sundhedsmæssige fordele ved planter, da det vil hjælpe dig til at føle dig meget roligere og mere afslappet. Dette vil hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas, så du kan arbejde mere effektivt, mens du reducerer stress drastisk.

Det er uden tvivl et af de store sundhedsmæssige fordele ved planter i hjemmet.

Læs også:

De reducerer støvet i dit hjem

Stueplanter kan reducere støv i hjemmet med op til 20%. Dette er en af de mange fordele ved panter i hjemmet

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan støv kan dukke så hurtigt op i dit hjem?

Afhængigt af hvor du bor eller visse omstændigheder, kan dit hjem ofte blive støvet. Dette resulterer i, at du skal gøre rent oftere.

At skulle rengøre og støv hver dag kan blive frustrerende og gøre os i dårligt humør. Men planter kan være en stor hjælp i disse tilfælde.

Spørgsmålet er, hvordan?

Tro det eller ej, planter absorberer de gasser, der forurener luften, renser miljøet, reducerer forureningen og hjælper med at reducere støv med op til 20%.

Hvis du er allergisk over for støv, er dette meget vigtigt for dig!

Planter kan gøre dig gladere

Vidste du, at det at have planter i dit hjem selv kan forbedre dit selvværd?

Dette skyldes den visuelle effekt, de har. Et hus med planter i er et meget mere behageligt, hyggeligt og smukt udseende hjem. Dette forbedrer dit humør og selvværd.

Men planter skal plejes. Du skal give dem det vand, de har brug for, plante dem om, når det er nødvendigt, se efter deres helbred og slippe af med enhver form for insekter, der kan angribe dem. Således skal du være ansvarlig og konstant tænke på deres velfærd og ikke kun dit eget.

Dette hjælper også med at styrke dit helbred og dit selvværd.

Så hvis du har lavt selvværd, så prøv at tage vare på nogle planter og nyd, hvordan du hjælper dem med at vokse og blomstre. Alt dette vil bringe dig glæde og hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas.

Faktisk er at tage vare på planter en måde at tage vare på dig selv. Det kan være en god form for terapi for at få dit sunde selvværd tilbage.

Læs også:

Nyd de mange fordele ved planter i hjemmet

Har du planter i dit hjem? Hvis du ikke har planter, fordi de kræver en masse omhu og ansvar, så prøv at vælge dem, der ikke har brug for så meget opmærksomhed. På den måde vil du ikke have nogen undskyldning for ikke at have planter hjemme.

Hvis du er klar til at have din første plante i dit hjem, skal du bede om hjælp, inden du køber den, så du lærer at tage dig korrekt af den.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Aguilar-Støen, M., Moe, S. R., & Camargo-Ricalde, S. L. (2009). Home gardens sustain crop diversity and improve farm resilience in Candelaria Loxicha, Oaxaca, Mexico. Human Ecology. https://doi.org/10.1007/s10745-008-9197-y
  • Díaz, S., Kattge, J., Cornelissen, J. H. C., Wright, I. J., Lavorel, S., Dray, S., … Gorné, L. D. (2016). The global spectrum of plant form and function. Nature. https://doi.org/10.1038/nature16489
  • Medeiros, P. M. De, Soldati, G. T., Alencar, N. L., Vandebroek, I., Pieroni, A., Hanazaki, N., & De Albuquerque, U. P. (2012). The use of medicinal plants by migrant people: Adaptation, maintenance, and replacement. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/807452

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.