Prøv denne hjemmelavede hostesaft til at fjerne slim fra lungerne

Løg er et fantastisk anti-inflammatorisk desinfektionsmiddel. Brug dem i dine hostemidler, eller sæt et løg ved siden af ​​din seng om natten.
Prøv denne hjemmelavede hostesaft til at fjerne slim fra lungerne

Sidste ændring: 30 september, 2018

Der findes forskellige typer af hoste: En af dem kaldes “våd hoste” eller “produktiv hoste” i medicinske termer. Denne type hoste producerer slim. Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan lave en hjemmelavet hostesaft til at fjerne slim fra lungerne, der kommer af med slim i lungerne.

Produktiv hoste: Det bør du vide

Hvis du føler en trykken i brystet, hoster slim op, eller føler at slimen har bygget sig op i dine luftveje eller brystet,  og kan høre en fløjten eller hvæsende lyd, når du trækker vejret,  så har du denne form for hoste. En produktiv eller våd hoste er resultatet af en ophobning af tyk slim, som kan have tre farver: hvid, gul og grøn.

Kroppen vil altid prøve at fjerne slimen, og det gør den ved at hoste. Symptomerne på en produktiv hoste er:

 • Vedvarende hoste.
 • Klæbrigt slim, der kommer op, når du hoster.
 • Fløjtende lyd, når du hoster eller trækker vejret.
 • Fornemmelse af tæthed.
 • Overbelastning eller tunghed i brystet.
 • Overdreven hoste om morgenen.

Som nævnt ovenfor, kan slimen have tre forskellige farver, så det er nødvendigt at være opmærksom og vide, hvad det kan skyldes:

 • Hvis det er klart eller transparent, er det normalt slim.
 • Hvis det er gult, skyldes det en immunreaktion mod betændelse i luftvejene.
 • Hvis det er grønt, er der en alvorlig bakterieinfektion, såsom bronkitis.
 • Hvis det er brunt, er det på grund af smog og luftforurening.
 • Hvis det er gråt, skyldes det cigaretrøg.
 • Hvis det er lyserødt, skyldes det astma.
Du kan nemt lave en hostesaft til at fjerne slim fra lungerne derhjemme

Hjemmelavet hostesaft til at fjerne slim fra lungerne

Dette er en opskrift på en meget effektiv hostesaft til at fjerne slim på fra lungerne. Den kan også bruges på børn. De nødvendige ingredienser er:

 • En spiseskefuld althea.
 • En spiseskefuld hørfrø.
 • En skefuld salvie.
 • En citron skåret i skiver.
 • En kop vand.
 • En kop brun sukker.

Hæld vandet i en gryde sammen med sukker og varm det op, til det er smeltet. Tilsæt de resterende ingredienser, bland godt og fjern det derefter fra varmen. Lad det sidde i femten minutter og si det derefter i en glaskrukke med et stramt låg. Drik en spiseskefuld af denne hostesaft tre gange om dagen, indtil din hoste forbedres. Du skal holde det i køleskabet, så det ikke bliver dårligt.

Hjemmelavede midler imod hoste med slim

Som et supplement til den hostesaft til at fjerne slim beskrevet ovenfor kan du drage fordel af andre naturlige opskrifter til at fjerne slim, når du hoster. Brug kun disse midler, hvis slimen er klar – har den en farve, skyldes det sandsynligvis noget mere alvorligt, og du bør med det samme gå til din læge.

Dampbad

Det er en af ​​de ældste og på samme tid, effektive hjemmelavede middel til at sige farvel til slim. Du kan lave dampene kun med vand, eller du kan også vælge at tilsætte en håndfuld groft salt eller specielle lægeurter, der hjælper på vejrtrækningen, såsom krusemynte, eucalyptus, hyldebær, timian og salvie. Kog en liter vand, hæld det i en skål med dine valgte krydderier og hold dit ansigt hen over det. Dæk dit hoved med et håndklæde, som om du laver et telt.

Honning og peber

Både honning og peber er stærk slimløsende, og kan hjælpe med at uddrive slim. Bland en spiseskefuld honning med en knivspids malet sort peber og tag det to gange dagligt.

honning2

Løg

Løg har mere end én sundhedsfordel. Det er for eksempel et desinficerende og antiinflammatorisk middel, specielt for luftvejene. For at behandle hoste og slim, kan du drage fordel af dens fordele på forskellige måder. En af dem er meget enkel: skær den halvt over og indånd lugten. Et andet alternativ er at lave en te med et løg i fire kopper kogt vand (drik tre kopper om dagen af ​​den siede væske sødet med honning, citron og ingefær).

Hvidløg

Hvidløg er et af de mest brugte midler mod åndedrætsbesvær. Det skyldes, at hvidløg har mange værdifulde forbindelser, der gør det til et naturligt antibiotikum. Du kan kløve et fed og spise det råt, enten alene eller i salater. Nogle vælger at lave en te med kogende vand, i samme stil som med løgopskriften ovenfor.

Mælk og ingefær

Du skal bruge en lille skive ingefær og et glas meget varm mælk. Ingefær har slimløsende egenskaber, og hvis vi tilsætter den varme mælk, kan det fjerne den slim, der generer dig så meget. Det er et vidunderligt middel at tage ved sengetid. Bland begge ingredienser og drik det, før det bliver koldt. Det vil hjælpe dig til at falde i søvn og trække vejret bedre.

Det kan interessere dig ...
Tre hjemmelavede hoste sirupper mod tør hoste
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre hjemmelavede hoste sirupper mod tør hoste

Når vi siger "tør hoste", henviser vi til en hoste uden slim. Det er en reaktion, der sker, når kroppen opdager et fremmedlegeme i halsen.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.