Fantastisk hvidløgssuppe opskrift du bør prøve

Her er en nærende og fantastisk suppeopskrift, der stammer fra regionen "Castilla y León". Det er en meget traditionel gammeldags ret.
Fantastisk hvidløgssuppe opskrift du bør prøve

Sidste ændring: 09 august, 2022

Denne hvidløgssuppe opskrift – også kendt som Castilian-suppe – er en af de traditionelle og fejlfrie “bedstemors opskrifter”. Nedenfor vil vi vise dig, hvordan du laver en fantastisk og billig hvidsløgssuppe.

Sundhedsmæssige fordele ved hvidløg

Udover at være kendt for at have god smag og aroma har den også en høj næringsværdi. Nedenfor kan du finde ud af, hvordan dens næringsværdi forbedrer dit helbred. Så tøv ikke med at give denne lækre hvidløgssuppe opskrift et forsøg!

Nærende og lavt kalorieindhold

Hvidloeg

Bortset fra at være meget sund, er hvidløg fantastisk til vægttab. Denne fødevare er meget lav i kalorier og indeholder essentielle vitaminer og mineraler, som hjælper vores stofskifte med at virke korrekt.

En 28 grams portion hvidløg indeholder knap 40 kalorier og mindre end 10 gram kulhydrater. Den er rig på Vitamin C og B6, mangan, selen og en lille smule protein. Hvidløg er også kendt for sin moderate mængde kalcium, kalium, jern, fosfor og vitamin B1.

Allicin: Hvidløgets hemmelighed

Historisk set blev hvidløg anvendt som et naturligt middel til behandling af fordøjelsessygdomme og ubehag. Nu til dags forbindes hvidløgets mange egenskaber med et højt indhold af et svovlholdigt stof der hedder Allicin.

Hvidløg: En stærk antioxidant

I dag er antioxidantprodukter meget efterspurgte. Ikke desto mindre, hvad få mennesker ved, er, at de har en stærk og billig antioxidant i deres køkken, nemlig hvidløg.

Hvidløg indeholder vitamin C og flavonoider, der arbejder på at bekæmpe frie radikaler og forhindre cellebeskadigelse. At spise dem dagligt reducerer slid på kardiovaskulære strukturer hos hypertensive patienter. På samme måde hjælper hvidløgets antioxidante virkning med at bremse symptomerne på demens og de første faser af alzheimers.

Styrk dit immunforsvar med hvidløg

Du har sikkert hørt mindst en gang at hvidløgste er det bedste middel til at helbrede en forkølelse. Hvis du tager et dagligt hvidløgstilskud kan det reducere chancen for at blive forkølet med hele 60%.

Hvidløgssuppe opskrift: Lækker, praktisk og billig

Ingredienser (6 personer)

 • 10 hvidløgs fed (50g)
 • 6 æg (valgfrit)
 • 12 skiver hårdt brød (72g)
 • 1 stykke serrano skinke (150g)
 • 4 spiseskeer ekstra jomfru oliven olie (50ml)
 • Salt, peber og sød paprika
 • 2 ½ liter kød bullion (du kan også bruge kylling eller grøntsagsbullion)
Suppe med broed

Forberedelse

 1. Første skridt til at begynde at forberede hvidløgssuppe opskriften er ved at skrælle og skære hovedingrediensen: Hvidløget. Skær hvert eneste fed og sørg for at skiverne ikke er for tynde.
 2. Efter du har fundet en gryde der er stor nok, hæld olien i gryden og varm det op. Når olien opvarmes, tilsæt hvidløget og steg det indtil det er lettere brunt. Hvidløg bliver normalt brun meget hurtigt, så sørg for at det ikke brænder på.
 3. Tilføj serrano skinken, som også brunes. Sørg igen for at det ikke brænder på eller tører ud.
 4. Det næste skridt er de 6 skiver hårdt brød, steg dem med hvidløget og serrano skinken.
 5. Når du er færdig med at stege, tag gryden af blusset, tilføj paprika og bland det godt. Tilføj så meget paprika som du vil for at give det smag.
 6. Når det ser ud til at ingredienserne er blandet godt sammen og de har taget farve fra paprika’en skal du sætte gryden over blusset igen på lav varme, så hvidløget og paprika’en ikke bliver brændt.
 7. Tilsæt den opvarmede boullion, når alle ingredienserne er opvarmet igen. Buillionen giver suppen en bedre smag end vand.
 8. Lad suppen koge i 20-25 minutter på lavt blus. Det er bedst ikke at røre i suppen og lade den koge langsomt.
 9. Mens vi venter på at suppen koger, rist de 6 andre skiver brød på en pande med lidt olivenolie.
 10. Efter de 20 minutter er gået, kan du komme de brødskiver vi ristede, i suppen. Derefter kan du smage suppen til med salt og peber, husk at røre.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Baptista-González, H. A. (2005). ¿ Posee propiedades médicas el ajo?. Médica Sur12(4), 224-225.
 • Chaupis-Meza, D., Rojas, J., Gasco, M., & Gonzales, G. F. (2014). Efecto hipotensor del extracto de ajo (Allium sativum) macerado por 18 semanas en un modelo experimental in vivo. Revista Peruana de Medicina Experimental y Salud Pública31, 461-466.
 • Dominguez, E. M. S., Pérez, S. R., & Batista, N. N. A. (2016). Investigaciones actuales del empleo de Allium sativum en medicina. Revista Electrónica Dr. Zoilo E. Marinello Vidaurreta41(3).
 • San Miguel Borges, Janis, & Martín Aviague, Neorbis. (2005). Tintura de ajo en el tratamiento de la hipertensión y la cefalea. Revista Cubana de Enfermería21(3), 1. Recuperado en 28 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192005000300004&lng=es&tlng=es.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.