5 bedste te til at behandle en irriterende hoste

Mint te er fantastisk til at opbryde slim, citron er et stærkt antibiotikum, og timian er en effektiv mikrobiel urt.
5 bedste te til at behandle en irriterende hoste

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Luftforurening forårsager en del kaos på vores helbred. Et resultat af dette er en irriterende hoste, der viser sig uden nogen åbenbar grund. Dette har også en tendens til at komme sammen med en mørk farvet slimhinde.

Begge er reaktioner fra din krop til noget, som det anser for at være farligt. Derfor producerer det kramper og væsker. Det forsøger at holde støv og andre skadelige stoffer som er til fare for dig væk.

Når det er sagt, er hoste også et symptom på forkølelse eller infektion. Disse ting kan komme fra ting som temperaturændringer, at du har et svækket immunsystem eller måske er plaget af en virus.

Uanset, hviken årsag der er til din koste, findes der en te til at hjælpe dig med at bekæmpe det overskydende slim og generelt gøre din hoste mildere.

Hvis du vil vide hvilke slags te er de bedste til at bekæmpe din irriterende hoste, så læs videre.

1. Timian te mod irriterende hoste

Timiante

Sangere og andre mennesker, der bruger deres stemme, elsker ofte at drikke meget timiante. Det er ikke mærkeligt; denne urt er meget god til at bekæmpe infektioner i din vokale kanal og dine lunger.

Det er også et effektivt antiinflammatorisk middel. Udover at lindre smerte, hjælper det faktisk også med din helbredelse og tager fat på rodproblemet i din hoste.

Det virker som et antibakterielt middel. Derfor, hvis du har nogle mikrober, der forårsager din hoste, vil timianen forsøge at dræbe dem.

2. Citron te med honning og kanel

Som vi så ofte har sagt her på siden, så er citron et meget effektivt antibakterielt middel. Men syren kan være hård, hvis den kommer i direkte kontakt med dine mandler.

Så det er en god idé at kombinere denne te med noget for at blødgøre surhedsgraden. Honning, udover at gøre netop det, har også en egenskab der gør at den dræber skadelige bakterier. Det virker faktisk lidt som en slags beskyttende film på din hals.

Hvad angår kanel, er det godt at opbryde slim. Samtidig hjælper det med at forbedre effekten fra de øvrige ingredienser i teen.

3. Mint te til hjælpe dig med din hoste

Te med mynteblade

Mint er en superstar, hvis du kigger på te til hoste. Det er især godt, hvis du har svært ved at trække vejret, fordi det løser slim.

Nogle gange er det svært at trække vejret, fordi slimhinden er for tykt. Det gør det svært for din krop at udvise det, da det overholder dine luftveje.

Selvfølgelig er mintete fantastisk til at modvirke betændelsen og infektionen bag din hoste. Men hvis du vil gøre det endnu mere effektivt, foreslår vi at tilføje en kanel til det.

4. Rooibos te med citron

Hvis du ikke selv har allergier, tror du nok måske, at de kun handler om nysen og udslæt. Men der er mange andre symptomer på allergier, såsom en vedvarende hoste. Hvis dette måske passer på dig, anbefaler vi at du prøver en rooibos te med citronsaft.

Teen er et fantastisk antihistimin, så det er perfekt, hvis du har hoste på grund af allergier.

Derudover indeholder den et højt antal mineraler, hvilket er nødvendigt hvis dit immunsystem skal være stærkt. Dette gør også teen ideel, hvis du har en forkølelse eller influenza.

5. Ingefær te med honning

Ingefaer med honning - irriterende hoste

En ingefær te kan være meget effektiv til at bekæmpe din irriterende hoste, men modsat mange af de teer vi nævnte ovenfor, så er der mange der ikke synes ingefær smager ligeså godt. Dette er særligt tilfældet med ingefær i teform. Når det er sagt, anbefaler vi at give det en chance, fordi det er virkelig et godt middel for dig og din krop.

Når ingefær bruges i te er dets anti-inflammatoriske virkning særlig stærk og potent. Med en ingerfær te bliver du bedre hurtigere og smerten vil gå væk på rekordtid.

Ligesom de andre teer hjælper denne også med at opløse slim. Det betyder at du hjælper med at helbrede dig selv indefra, hvilket er vigtigt, når det kommer til hoste.

Du kan bruge disse teer til bekæmpe en mild eller slem hoste, uanset om den er kronisk eller midlertidig. Der er ingen bivirkninger, medmindre du er allergisk overfor nogle af ingredienserne.

En god måde at drikke disse teer på er at lave dem om morgenen og bære dem rundt med dig i en termokande. Derved kan du gå rundt og altid have lidt te med dig som du kan nippe af hele dagen igennem.

Det kan interessere dig ...
Oplever kvinder og mænd hjerteanfald forskelligt?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Oplever kvinder og mænd hjerteanfald forskelligt?

Faktisk er hjerteanfald den førende årsag til pludselig død og kan ske når som helst. Men oplever kvinder og mænd hjerteanfald forskelligt?  • Collingwood, R. G. (1993). Los principios del arte.
  • Lamas, A., de Valbuena, M. R., & Máiz, L. (2014). Tos en el niño. Archivos de Bronconeumología50(7), 294-300.
  • Salgado, F. (2011). El jengibre (Zingiber officinale). Revista internacional de acupuntura5(4), 167-173.
  •  Sánchez, J. A. P. (2013). CASO CLÍNICO: APLICACIÓN DE MIEL PARA EL TRATAMIENTO DE ÚLCERAS BASADO EN LITERATURA CIENTÍFICA. Hygia de enfermería: revista científica del colegio, (83), 48-55.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.